fiona1 napisał(a):Wydaje mi się, że to dziwne pytanie..... Nigdy nie podróżowałeś/łaś ze swoim psem? Jeżeli nie, to koniecznie musisz to przetrenować przez ok. 10 godz. podróży
KlaudiaBiegun napisał(a):Witam,
Jestem nowa na forum, jest to mój pierwszy wpis oraz moja pierwsza wyprawa z psiakiem do Chorwacji, natomiast nie pierwsza podróż do tego pięknego kraju.
Zawsze podróżowaliśmy grupą znajomych lub też w dwójkę, natomiast od października zeszłego roku do naszej rodziny dołączył psiak rasy Terier Walijski.
Proszę bardzo o odpowiedzi (im więcej tym lepiej =D ). Jeżeli coś gdzieś się powtórzyło i odpowiedzi na moje pytania są już na forum, a na nie nie trafiłam ze względu na słabe obycie w tych tematach to z góry przepraszam.
Pozdrawiam
pavko napisał(a):Witam forumowiczów.
Wybieramy się z żoną na urlop w maju ( około 6-7 noclegów) jak najbliżej Polski czyli pewnie północ Chorwacji. Jedziemy z dwoma psami -amstaff i staffik i szukamy kempingów przyjmujących gości z psami. Nie ma z tym problemu nawet w przedziale cenowym jaki wybraliśmy 1000-1400zł ale po zarezerwowaniu noclegów dostaliśmy wiadomość ,że pobierana jest opłata 75 euro od psa czyli w naszym przypadku 150 euro .
KlaudiaBiegun napisał(a):Witam,
Jestem nowa na forum, jest to mój pierwszy wpis oraz moja pierwsza wyprawa z psiakiem do Chorwacji, natomiast nie pierwsza podróż do tego pięknego kraju.
Zawsze podróżowaliśmy grupą znajomych lub też w dwójkę, natomiast od października zeszłego roku do naszej rodziny dołączył psiak rasy Terier Walijski.
Ze względu na to, że zbliża się weekend majowy postanowiliśmy pojechać na 5 dni właśnie na Chorwację, aby odpocząć od pracy, wszelakich występujących w tym czasie grilli oraz burzliwych imprez. =) Zarezerwowałam pokój w pensjonacie w miejscowości Rabac. Wybrałam tę miejscowość ze względu na odległość od Polski (nie chcemy w podróży spędzić 14 godzin, a od nas do tej miejscowości jest około 9 godzin). Pensjonat akceptuje oczywiście zwierzęta.
Jednak moją głowę mam wciąż pełną zmartwień i pytań:
- Czy ktoś był w tej miejscowości z psem?
- Jak wygląda np, plażowanie z psiakiem na plażach w tej miejscowości? (chodzi o ludzi, zakazy...)
- Czy są jakieś knajpki, restauracje w których możemy spożyć posiłek, a gdzie również będzie mógł z nami przebywać pies (może znajdują się tam jakieś Wasze ulubione)?
- Jak ludzie są nastawieni na psy w tej miejscowości, np.spacerowanie, chodzenie między sklepikami itp?
- Jak wygląda to w pobliskich miejscowościach np. jeżeli udalibyśmy się na wycieczkę?
- Co warto zobaczyć w tej miejscowości, gdzie zajrzeć?
- Co warto zobaczyć w pobliskich miejscowościach jeżeli już udamy się na wycieczkę?
Proszę bardzo o odpowiedzi (im więcej tym lepiej =D ). Jeżeli coś gdzieś się powtórzyło i odpowiedzi na moje pytania są już na forum, a na nie nie trafiłam ze względu na słabe obycie w tych tematach to z góry przepraszam.
Pozdrawiam
pavko napisał(a):Witam forumowiczów.
Wybieramy się z żoną na urlop w maju ( około 6-7 noclegów) jak najbliżej Polski czyli pewnie północ Chorwacji. Jedziemy z dwoma psami -amstaff i staffik i szukamy kempingów przyjmujących gości z psami. Nie ma z tym problemu nawet w przedziale cenowym jaki wybraliśmy 1000-1400zł ale po zarezerwowaniu noclegów dostaliśmy wiadomość ,że pobierana jest opłata 75 euro od psa czyli w naszym przypadku 150 euro .
Może ktoś poleci kemping- przyczepy mieszkalne, w których tak dużych opłat za pieski nie ma-może byc na priv. Z góry dziękuję i przepraszam że nie wczytuje się w forum bo byc może gdzieś znajduje się ta odpowiedź ale ze względu na nawał pracy ,nie mam na to czasu a już blisko do wyjazdu i nie wiem czy wogóle wypali
pavko napisał(a):rezerwowałem w kempingu Bluesun Mobile Homes Paklenica- dostałem maila że opłata 75 e za psa plus 200 e kaucji za ewentualne szkody( to akurat rozumiem) ale 150 euro za nasze czworonogi to jednak za dużo. Spodziewałem się opłaty 20-30 euro max.
pavko napisał(a):Podpowiedzcie proszę czy damy radę w tym kempingu czy szukać coś cieplejszego( najlepiej na parterze i z odzielnym wejściem??
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko