Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emcia500
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emcia500 » 28.07.2015 19:01

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

chodzi mi o takie miejsca, gdzie można z pieskiem na plażę.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.08.2015 08:47

Za tydzień będziemy w Primosten. Niestety osoba, która miała zaopiekować się naszym psiakiem w Polsce zaniemogła zdrowotnie :( Wszystko wskazuje więc na to, że zabierzemy naszego King Charles Spaniela do Chorwacji. Mam obawy jak taki futrzasty pies zniesie upały, tym bardziej, że nie przepada za pływaniem :)

Mimo, że nasz pies jest wielkości kota to właścicielka naszego zabukowanego wcześniej apartamentu, gdy napisałem jej o ewentualnym przyjeździe z psem, podniosła koszty o 5 euro za dobę :lol: A sam apartament i tak już tani nie jest.

Obrazek
as39
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) as39 » 04.08.2015 09:00

Sama nigdy nie zabierałam psa, chociaż z jednej strony bardzo bym chciała, w końcu to członek rodziny i też należą mu się wakacje, a poza tym wierzę, że najszczęśliwszy jest z nami, a nie pod opieką np. kogoś z rodziny.. Ale.. znam mojego psa, nie cierpi upałów, szybko się męczy, sapie, nie lubi kąpieli ale kocha ludzi więc spacery mogłyby być uciążliwe gdyby każdego chciał powąchać i przywitać, podobnie z wyjściami na jakieś jedzenie itp. (no w miejscu nie usiedzi!) A też zostawiać go na całe dnie w kwaterze jakoś tak przykro.
Chciałabym się kiedyś odważyć i go zabrać, może nie byłoby tak źle, w końcu tyle ludzi podróżuje z psami..
jeśli chodzi o Twojego psiaka to może odwiedź z nim psiego fryzjera, skrócenie sierści pewnie sprawi, że będzie mu chłodniej, do tego kup taki podróżny misko-bidon na wodę, który wszędzie ze sobą możesz zabrać i jakoś będzie.. może nawet pokocha kąpiele w Jadranie :)
Daj znać po wyjeździe jak było z pieskiem - może i ja się zdecyduję :)
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.08.2015 09:55

as39 napisał(a):Daj znać po wyjeździe jak było z pieskiem - może i ja się zdecyduję :)

Dziękuję za radę z tym bidonem do picia - nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje, na pewno się przyda. Psi fryzjer oczywiście został już zamówiony kilka dni temu :D Jeśli pojedzie z nami (przed chwilą dowiedziałem się, że być może inna osoba zgodzi się z nim jednak zostać) na pewno dam znać jak udał się pobyt, może nawet w jakiejś większej relacji.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 04.08.2015 10:16

Nie bójcie się wakacji z psem. My od 4 lat zawsze razem i nie wyobrażam sobie inaczej, a border collie nie są mniej włochate niż Wasze :-)) Choć w tym roku wybraliśmy w Chorwacji plaże z przewagą żwirowych.
Załączniki:
czogori_3.jpg
czogori_1.jpg
czogori.jpg
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 04.08.2015 12:15

sneer a co my mamy powiedzieć jedziemy z berneńczykiem-to dopiero kawał futra,a do tego ruszamy w piątek,gdzie piątek i sobota to kulminacja upałów :(
woda i miska lub bidon oczywiście obowiązkowo i myślę że jakoś damy radę :)
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 04.08.2015 13:02

Fajne i skuteczne dla mocno ofutrzonych :mrgreen: są kamizelki i maty chłodzące albo chociaż wilgotny ręcznik.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.08.2015 13:07

A czy gdzieś w sieci jest jakaś baza weterynarzy w Chorwacji? Czy ktoś z Was musiał kiedyś korzystać z takiej pomocy?
dario dalmacja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario dalmacja » 04.08.2015 13:51

sneer napisał(a):A czy gdzieś w sieci jest jakaś baza weterynarzy w Chorwacji? Czy ktoś z Was musiał kiedyś korzystać z takiej pomocy?

Nie wiem ktore miasto wybralesz dla odpoczinek ale wszysticke duze miestowoscie maju weterynarze, Vodice tez :)
Kasikowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasikowa » 04.08.2015 16:20

Nie ja pytałam ale dzięki dario dalmacja za odpowiedz :-)
Dobrze wiedzieć, my w tym roku jedziemy z 3! dodatkowymi pasażerami :D
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 05.08.2015 09:10

Kasikowa napisał(a):Nie ja pytałam ale dzięki dario dalmacja za odpowiedz :-)
Dobrze wiedzieć, my w tym roku jedziemy z 3! dodatkowymi pasażerami :D

o boże z trzema? małe czy duże ?
Kajma
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kajma » 05.08.2015 09:16

A może ktoś polecić miejscowości na Riwierze Makarskiej gdzie są plaże dla psów nie na jakimś odludziu? Ja w zeszłym roku byłem w Igrane i tam były wyznaczone miejsce dla psów na tzw. dzikich plażach blisko centrum miasteczka.Bardzo fajna miejscowość i śmiało mogę polecić.W tym roku wybieramy się z naszym Westie we wrześniu i szukam miejscowości podobnej do Igrane czyli z plaża a za nią deptakiem z różnymi sklepikami i restauracjami.No i najważniejsze żeby pies mógł wchodzić na plaże.Proszę o pomoc w wybraniu miejscowości, a może ktoś poleci kwaterę gdzie tolerują psiaki?
asiaw16
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaw16 » 05.08.2015 09:32

Jak byłam w Makarskiej to na samym początku są plaże gdzie masa ludzi była z psami praktycznie pierwsze zejscie na plaze i tam mozesz sie spokojnie rozkładać nawet jak jedziesz po sezonie to mysle ze jakis maly futrzak w samym centrum na plazy tez nie bedzie problemem

My w tym roku tez zabieramy psiaka Westa:) do Makarskiej :)
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 05.08.2015 09:58

Fajnie, coraz więcej podróżujących z psami. Może założymy nowy wątek, coś w rodzaju banku kwater przyjaznych zwierzętom/ polecanych miejscówek?
kotecek5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotecek5 » 05.08.2015 10:20

My tez jedziemy w piatek na 2 tygodnie do Chorwacji z psem :D .Nasz sznaucer miniaturka jedzie pierwszy raz.Jest juz odpowiednio ostrzyzony do warunków panujacych w Chorwacji.
Na drogę tez zakupiłam bidon z miską a oprocz tego kupilam bandanke chłodzącą(Pet Cooler)która ma chłodzic od 3-5 dni(zobaczymy jak zadziała).Bierzemy parasol i namiocik zeby mu nie było goraco. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wakacje w Chorwacji z psem? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone