Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dana1975
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dana1975 » 02.07.2015 14:03

Dzięki bardzo ,chętnie zobaczę :-)
dana1975
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dana1975 » 02.07.2015 14:19

Niestety wszystko już zajęte (tak to jest na ostatnią chwilę) ale może za rok....
motown
Autostopowicz
Wyjazd z rocznym dzieckiem i psem

Nieprzeczytany postnapisał(a) motown » 04.07.2015 11:12

Cześć wszystkim :)

Zwracam się do was z taką o to sprawą. W pierwszej połowie sierpnia planujemy 4-osobowy wyjazd (w tym roczne dziecko) + pies do Chorwacji. Dwa lata temu byliśmy w Makarskiej i stwierdziliśmy, że miejscowość nie dla nas. Za dużo wszystkiego. W trakcie pobytu odwiedziliśmy Brelę, Baśkę Vodę i to były zdecydowanie nasze klimaty - ciszej, bardziej kameralnie itp.. Ponieważ, obecnie, decyzję o wyjeździe na wakacje odkładaliśmy do ostatniej chwili, jesteśmy w kropce. Nie wiemy co, gdzie i za ile. Poprzedni wyjazd odbył w ciemno i szczerze powiedziawszy średnio to wypaliło, bo z całego tego zmęczenia podróżą, chcieliśmy jak najszybciej znaleźć apartament i w sumie zdecydowaliśmy się na taki, oj, kiepskawy (np. bez balkonu).
Obecnie, jedziemy z córeczką, moją mamą oraz psem (w typie staffika/ amstaffa) i chciałabym skorzystać z waszej porady. Poratujcie informacją :) Czy znacie jakieś ciche, mniej zaludnione miejscowości - bez żadnych fajerwerków, klubów itp - gdzie rodzina z dzieckiem i psem czułaby się dobrze? Gdzie pies mógłby swobodnie zażyć kąpieli wodnej? :) Poza tym, czy - jakimś cudem - jest jeszcze szansa na zarezerwowanie kwatery na początek sierpnia? Czy jechać w ciemno? Obecnie mamy trzynastomiesięczną turystykę, więc o nią najbardziej się martwię, jak to zniesie. Już od dłuższego czasu przeszukuję forum, o wyjeździe z psem dowiedziałam się sporo, jednak odnośnie miejscowości mam mętlik w głowie. Jest tego tak dużo. Człowiek chciałby być wszędzie :) Odnośnie rejonu, to myślę, że okolice Makarskiej i trochę dalej to już maksimum trasy, zważywszy na małych i kudłatych turystów :) Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję i wysyłam buziaka z Wrocławia :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Wyjazd z rocznym dzieckiem i psem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2015 11:20

motown napisał(a):Cześć wszystkim :)

Witam
Jesteś we właściwym wątku.
Czytaj ten i inne podobne tematy.

Nie zakładaj nowego wątku o wyjeździe z psem bo jest już ich kilka :idea:
motown
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) motown » 04.07.2015 11:26

Przepraszam i dziękuję za przekierowanie ;)
marzena12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzena12 » 06.07.2015 08:16

witam :) planujemy w lipcu jechac do Chorwacji na tyudzien z rocznym dzieciakiem i psem - seterem szkockim. Macie moze jakies namiary na jakies fajne miejsce gdzie lubia psy i nie zdzieraja za noclegi :)? Bardzod ziekuje za podpowiedzi :)
dawchor
Autostopowicz
Pies na plaży ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawchor » 19.07.2015 17:00

Witam 15 sierpnia wyruszamy na Chorwację z naszym psem terierem Walijskim w okolice Makarskiej. Już wiele razy byliśmy na Chorwacji ale to pierwszy raz z psem. Boimy się o plaże czy będzie można wejść z psem normalnie na plaże? Wiemy że są plaże dla psów , ale nie wiemy w jakim są stanie i czy można tam plażować? Prosimy o dobre rady ludzi którzy byli w podobnej sytuacji i którzy już to przeżyli.
jerzy26
Croentuzjasta
Re: Pies na plaży ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 19.07.2015 17:05

Najlepiej zapytać się psa, jak będzie się czuł na kamienistej plaży w temperaturze około 35 st c z wodo o około 30 % zasoleniem, zresztą byliście już w Chorwacji więc te pytanie takie trochę............. :papa:
dawchor
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawchor » 19.07.2015 17:12

Chodzi nam o to czy można wejść z psem na plaże czy nie ma jakiegoś zakazu?
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.07.2015 17:39

Chyba byliście W Chorwacji, a nie NA :wink:
gaba123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaba123 » 19.07.2015 17:44

Na Krk'u trafiłam na plaże dla czworonogów:-), malutka zatoczka oddalona od plaży głównej dla turystów z czworonożnymi pupilami. Były wyraźne oznaczenia, że można, więc może i gdzie indziej się to praktykuje.
mikolay
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikolay » 19.07.2015 18:07

A czy ktoś widział taką na Istrii?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.07.2015 20:38

mikolay napisał(a):A czy ktoś widział taką na Istrii?

Kliknij na pierwszą stronę wątku :wink: :idea:
mikolay
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikolay » 19.07.2015 22:49

Dzięki, przegapiłem. Mam nadzieję, że bliżej Puli też coś się znajdzie.
emcia500
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emcia500 » 28.07.2015 18:58

witam, wybieramy się z yorkiem za tydzień do Chorwacji, czy mogę prosić o jakieś namiary na kwatery na emaila. Może być Dalmacja, Krka albo inne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wakacje w Chorwacji z psem? - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone