Wyjazd z rocznym dzieckiem i psem
napisał(a) motown » 04.07.2015 11:12
Cześć wszystkim
Zwracam się do was z taką o to sprawą. W pierwszej połowie sierpnia planujemy 4-osobowy wyjazd (w tym roczne dziecko) + pies do Chorwacji. Dwa lata temu byliśmy w Makarskiej i stwierdziliśmy, że miejscowość nie dla nas. Za dużo wszystkiego. W trakcie pobytu odwiedziliśmy Brelę, Baśkę Vodę i to były zdecydowanie nasze klimaty - ciszej, bardziej kameralnie itp.. Ponieważ, obecnie, decyzję o wyjeździe na wakacje odkładaliśmy do ostatniej chwili, jesteśmy w kropce. Nie wiemy co, gdzie i za ile. Poprzedni wyjazd odbył w ciemno i szczerze powiedziawszy średnio to wypaliło, bo z całego tego zmęczenia podróżą, chcieliśmy jak najszybciej znaleźć apartament i w sumie zdecydowaliśmy się na taki, oj, kiepskawy (np. bez balkonu).
Obecnie, jedziemy z córeczką, moją mamą oraz psem (w typie staffika/ amstaffa) i chciałabym skorzystać z waszej porady. Poratujcie informacją
Czy znacie jakieś ciche, mniej zaludnione miejscowości - bez żadnych fajerwerków, klubów itp - gdzie rodzina z dzieckiem i psem czułaby się dobrze? Gdzie pies mógłby swobodnie zażyć kąpieli wodnej?
Poza tym, czy - jakimś cudem - jest jeszcze szansa na zarezerwowanie kwatery na początek sierpnia? Czy jechać w ciemno? Obecnie mamy trzynastomiesięczną turystykę, więc o nią najbardziej się martwię, jak to zniesie. Już od dłuższego czasu przeszukuję forum, o wyjeździe z psem dowiedziałam się sporo, jednak odnośnie miejscowości mam mętlik w głowie. Jest tego tak dużo. Człowiek chciałby być wszędzie
Odnośnie rejonu, to myślę, że okolice Makarskiej i trochę dalej to już maksimum trasy, zważywszy na małych i kudłatych turystów
Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję i wysyłam buziaka z Wrocławia