Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fiona1
Odkrywca
Re: WAKACJE Z PSEM :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 22.05.2015 10:20

Drodzy forumowicze bardzo proszę o informacje, czy do Plitvickich można wchodzić z psem?
Dziękuję z góry za odpowiedź
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2015 10:25

fiona1 napisał(a):Drodzy forumowicze bardzo proszę o informacje, czy do Plitvickich można wchodzić z psem?
Dziękuję z góry za odpowiedź

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hr/pl ... tar-parka/
Napomena: dozvoljena posjeta sa psima isključivo na uzici.
Poza tym:
Novčanom kaznom od 500,00 do 5.000,00 kn kaznit će se za prekršaj fizička osoba:
ako pusti psa da se slobodno kreće na području Nacionalnog parka (članak 10.);
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 22.05.2015 10:34

bardziej zrozumiałam obrazki :)
Zabranjeno vođenje psa bez povodca
Wszystko jasne, dodatkowo ostrzeżenie przed mandatem.
Dobrze, ze to jednak słowiański naród, a nie jacyś germanie :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2015 10:35

fiona1 napisał(a):bardziej zrozumiałam obrazki :)
Zabranjeno vođenje psa bez povodca
Wszystko jasne, dodatkowo ostrzeżenie przed mandatem.
Dobrze, ze to jednak słowiański naród, a nie jacyś germanie :D

Pies tylko na smyczy. Nie wiem jak z kagańcem. Mandat w podanym zakresie.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.05.2015 10:37

Wrzuciłam w tłumacza ,bo sama byłam ciekawa ;) czyli na smyczy można ...
Zobacz ,tu sobie Samarka spacerowała :)
hvar-z-walijskim-akcentem-t46416-30.html
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.05.2015 10:40

Dawno już w Pletwicach (jak to mawia jedna moja znajoma) nie byłem ale jestem przekonany, że przed wejściem wiszą wyraźne informacje co można i czego nie można robić w Parku.
Pozdrav.
zu26110
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zu26110 » 29.05.2015 18:39

Witajcie :)
Zastanawiam się czy podróżował ktoś z psem Typu Bull do Chorwacji i na ile ciężko było z takim psem znaleźć nocleg?
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 03.06.2015 10:24

My jeździmy z naszym amstaffem :) ( w wątku jest gdzieś nawet jego zdj) Z naszego doświadczenia wynika, że Chorwaci lubią duże psy ;) my nigdy nie mieliśmy problemu z noclegiem. Poczytaj wątki o wyjazdach z psem. Pisałam jak to wyglądało.
My jedziemy z naszym Karmelem w tym roku (DZIŚ!!!! :) ) już 4 raz :)
karolka2104
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolka2104 » 08.06.2015 10:49

Mam pytanie odnośnie wakacji typu Robinson, z psem - ma ktoś namiary na odludne miejsce z dziką plażą w rozsądnych cenach?:)
MarikaMarika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarikaMarika » 28.06.2015 22:30

Witam,planujemy jechac koniec lipca na wakacje wlasnie do Chorwacji z dzieckiem i psem ,jesli moge prosic o jakies namiary na wynajem bede wdzieczna ,myslelismy o wyspie Krk lub okolice ,na same poludnie sie nie wybieramy.z gory dziekuje:)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 29.06.2015 06:43

MarikaMarika napisał(a):Witam,planujemy jechac koniec lipca na wakacje wlasnie do Chorwacji z dzieckiem i psem ,jesli moge prosic o jakies namiary na wynajem bede wdzieczna ,myslelismy o wyspie Krk lub okolice ,na same poludnie sie nie wybieramy.z gory dziekuje:)

niestety tamtych okolic nie znam le jakby Cię interesowały okolice Chorwacji środkowej to my jeździmy do Starigrad Paklenica i tam smiało mogę polecić apartmani kika blisko centrum i morza,targ i piekarnia po drugiej stronie ulicy,świetne jako baza wypadowa: 30 km do Zadaru,100 na wodospady Krka,100 na Plitvickie Jeziora.Cena u gospodarza w sezonie za 4 os 40 euro.
alekwiecien
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) alekwiecien » 01.07.2015 13:08

sieka napisał(a):My również wybieramy się początkiem czerwca z psem na Losinj. Jedziemy w ciemno i polecam taką formę wyjazdu szczególnie przed sezonem :) Ze znalezieniem apartamentu nie będziecie mieć problemu, a sami będziecie widzieć jak co wygląda i czy Wam odpowiada. No i ceny będzie można negocjować :)

My również wybieramy się w ciemno na Losinj (na dniach - w poniedziałek :)
Jedziemy w czwórkę - 2 dorosłych, 1 dziecko i jedno małe czarne dziecko - 4 miesięczna labladorka.
Myślisz, ze będzie ciężko znaleźć lokum dla takiej ekipy w przystępnej cenie?
Wy już po wakacjach - może jakiś namiar na domek?
Będę wdzięczna za informacje! :)
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 01.07.2015 13:16

Witam
my jedziemy również z naszym psiakiem ...... tu świeża porada odnośnie wyjazdu - nasz weterynarz powiedział że psa przed wyjazdem trzeba obowiązkowo odrobaczyć bo mogą to sprawdzać na granicy ( koszt nie duży i swięty spokój ) o paszporcie czworonoga to wszyscy wiedzą ......chyba....... :papa:
dana1975
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dana1975 » 01.07.2015 16:25

poti napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
loginON napisał(a):Ja dopytam o taką rzecz. Czy w drodze "do" i "z" Chorwacji jest problem ze znalezieniem noclegu dla rodziny z psem? Wcześniej rezerwujecie takie miejscówki. Będę jechał pierwszy raz i nie wiem dokąd dam radę dojechać, a chcę po drodze nocować.

Moja rada: lepiej wcześniej przygotować sobie 2 - 4 warianty noclegu "pet friendly" w różnych miejscach po trasie (o ile teraz nie potraficie określić, gdzie ten nocleg tranzytowy wypaść powinien).
Nie wiem, skąd i dokąd dokładnie jedziecie, ale jeśli przejeżdżacie przez Mikulov, to mogę służyć sprawdzonym namiarem, gdzie co roku nocujemy z naszym psiurem po drodze do Polski.
Pozdrawiam

My z naszym czworonogiem, nocujemy koło Mariboru jadąc do Chorwacji i w Mikulowie w drodze powrotnej.
Też mogę podzielić się namiarami. Skąd jedziecie?

Witam ,ja jadę pierwszy raz do Cro i jestem zielona w tych sprawach a chcę jechać z psem w lipcu(owczarek niemiecki) , czy ma ktoś sprawdzony namiar na apartament 3-4 osoby i pies(środkowa chorwacja)
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 01.07.2015 22:26

Możesz u Daria popytać, my byli w tamtym roku z pieskiem , co prawda mniejszym , ale nie było problemu :wink: http://dalmacia-apartments.info/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wakacje w Chorwacji z psem? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone