Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z psem?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 13.02.2015 07:09

Dzięki za miłe słowa :)
Kamizelki to super sprawa dla psów, które dużo pływają.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.02.2015 10:31

Belluna napisał(a):Dzięki za miłe słowa :)
Kamizelki to super sprawa dla psów, które dużo pływają.

Może trochę off.. ale zaintrygowała mnie kwestia kamizelek... Do czego właściwie służą? Zawsze wydawało mi się, że tacy doskonali pływacy jak goldeny radzą sobie we wodzie bez wspomagania...
Pozdrówka z wyspy
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 13.02.2015 12:57

Kasiu, teoretycznie jest tak jak napisałaś, kiedyś gdzieś na jakimś zdjęciu widziałam, że chyba też macie goldena :). Tylko goldeny przynajmniej moje nie potrafią "mierzyć sił na zamiary" i dodatkowo "głuchną" w wodzie. Niestety w praktyce bywają różne sytuacje, nam zdarzyła się dwukrotnie niebezpieczna sytuacja. Raz na jeziorze pies odpłynął bardzo daleko za łabędzią rodziną i nie dawał rady wrócić, już wpadała pod wodę ze zmęczenia, gdyby nie kolega, który z obawy, że ptak w obronie potomstwa może zrobić krzywdę psu, wypłynął już wcześniej żeby naszą Bellkę zawrócić chyba skończyłoby się tragicznie. Dopłynął i doholował ją na brzeg. Druga sytuacja miała miejsce nad morzem /tu mieszkamy/ pies wypłynął daleko w głąb i nie dawał rady wrócić. Dlatego teraz dla psiego bezpieczeństwa i naszego spokoju mają kamizelki. Jak pływamy łódką to też super sprawa, bo mogą sobie płynąć obok, a w razie co łatwo za uchwyt można wyciągnąć psa z wody. Kamizelki były z nami w Chorwacji już 2 razy i dodatkowo jak psy były na słoneczku, to dłużej utrzymywały chłodek. Tak, że ja polecam :) .
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 13.02.2015 13:16

Faktycznie super sprawa z tymi kamizelkami :D Gdzie je kupiłaś?
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 13.02.2015 13:28

My mamy Kamizelki Ruffwear, takie http://www.pelna-miska.pl/pl/c/RUFFWEAR ... la-psa/347
Nie są tanie, ale jeżeli ktoś zna tą firmę to wie, że warto zainwestować.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 13.02.2015 13:29

Jeszcze dopowiem, że bywają promocje na produkty tej firmy, można trafić naprawdę fajną cenę, nam tak się udało :)
trevia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trevia » 13.02.2015 20:37

Dzięki :D Przeglądałam różne kamizelki w sklepach internetowych i te Wasze wyglądają najsolidniej :wink: :D
sieka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sieka » 14.02.2015 13:12

To nasz ,,maluszek" :) zdjęcie zrobione we wrzesniu 2014 na Murterze. To była nasza 3 wspólna podróż do Chorwacji z psem
Załączniki:
image13856 (640x480).jpg
Karmel
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 14.02.2015 13:30

Faktycznie... Karmelkowy :D
Alga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alga » 12.03.2015 18:10

Witajcie! My pod koniec sierpnia/początek września wybieramy się w 2 os.+ pies - wtedy będzie już roczna sunia do Chorwacji. Bardzo cieszą mnie wasze opinie, a przede wszystkim piękne zdjęcia, że z psami można wiele w Cro, rozglądamy się za noclegiem, nie mamy pojęcia gdzie wybrać się na pierwszy raz... chcemy żeby było i blisko plaża, raczej miejsca mało zaludnione, ale i obok jakieś miasteczko, starówka, bary, knajpki etc, i ze względu na psa byłoby fajnie, gdybyśmy mieli dom/domek dla siebie ogrodzony, z małą posesją, ale myślę że aż tak idealnie to ciężko będzie coś znaleźć, więc bardzo proszę podpowiedzcie konkretne miejsca, gdzie byliście z psami i co możecie polecić. Namiary poproszę o ile to możliwe na wiadomość prywatną lub e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Serdeczne dzięki :)
Kasikowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasikowa » 12.03.2015 19:26

To nasze potfory w Cro :D

Pierwsze kroki na chorwackiej ziemi
Obrazek

Plaża Podaca
Obrazek

Plaża Marina
Obrazek

Vinisce
Obrazek

W tym roku również jedziemy koniec sierpnia, początek września. Z tym, że stado nam się powiększyło o jeszcze jednego piesa :D
Alga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alga » 13.03.2015 09:39

Podzielcie się w jakich regionach byliście z psami, jakie noclegi polecacie, czy na tych plażach dla psów można się normalnie w dzień "rozłożyć" i skorzystać z morza? czy te plaże są zdecydowanie nie "dla ludzi" ;)?
Kasikowa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasikowa » 13.03.2015 11:53

My byliśmy w Podaca i tam na wstępie przywitał nas znak "zakaz psów".
Przeszliśmy więc całą plażę, czyli całą miejscowość ;-) tam była mała zatoczka, mniej uczęszczana i tam rozbijaliśmy się z psami.
Byliśmy również w Vinisce, nie ma zakazu i w sumie nie mieliśmy problemu żeby się wygrzać z psami w słoneczku.
W Marinie jest zakaz kąpieli psów więc nasze się nie kąpały ale plażowały z nami, wiadomo gdzieś z boczku się rozkładaliśmy. Na tej plaży spotkaliśmy też inne czworonogi i jakoś nikt nie miał problemów.
Jak widać preferujemy małe mieściny, nie wiem jak jest w bardziej komercyjnych miejscowościach. Z tego co czytałam na forum to ci co spędzają wakacje w większych miastach to i tak preferują mniejsze plaże.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 13.03.2015 15:33

Plaże "dla psów" są oczywiście również dla ludzi, pod warunkiem, że nie przeszkadzają im, nie zawsze dobrze wychowane obce psy jak i niestety często właściciele tych psów. My raz będąc na Istrii z psem w dużym ośrodku korzystaliśmy z typowej "plaży dla psów", bo faktycznie nigdzie indziej pies nie miał na plażę wstępu. Od tamtej pory, mimo, że jeździmy we wrześniu robię rezerwacje apartamentów i szczegółowo wcześniej analizuję pod kątem pobytu z psami :D każdą ofertę. Byliśmy już w wielu miejscach w Chorwacji i nigdy nie było problemu, mimo, że mamy spore zwierzaki :lol: Wiadomo, że nie lokujemy się w samym centrum kurortu, ale to również albo przede wszystkim ze względu na to, że sami nie lubimy tłumów na plaży.
Alga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alga » 19.03.2015 06:29

A czy te plaże dla psów są tak samo urokliwe, zadbane, ładne, jak normalne, inne, plaże? Są one zazwyczaj kamieniste, piaszczyste, czy różnie to bywa? Jakie miejsce polecilibyście w Cro, myślimy raczej o Dalmacji Płn. lub Istra (gdzie są ładniejsze plaże,widoki, klimat, morze?) na pobyt z psem? chodzi mi właśnie o miejscowości/miasta w których będą i plaże dla psów, i możliwość wyjścia "na miasto" do lokalnych atrakcji, oraz tereny do pieszych wycieczek. Może jakaś wyspa?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wakacje w Chorwacji z psem? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone