Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kibic hr
Croentuzjasta
Re: Wakacje 2015 z dwójka dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 06.01.2015 15:27

Pamiętam,że zwróciłem nawet żonie uwagę iż tu w Baskiej Vodzie chociaż sporo ludzi i plaża dużo węższa to znacznie latwiej i to z kołem dostać się do wody niż urlop wcześniej w Rewalu gdzie trzeba było przebijać się przez te wszystkie parawany.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.01.2015 16:27

Ale takiej sztuki nie zrobisz nawet w BV :wink: :

Obrazek

Ostatni nasz pobyt nad Bałtykiem to było Świnoujście z mega szeroką plażą. Bardzo ładna, tylko dojazd wózkiem dziecięcym w pobliże wody był nie lada wyzwaniem. :mrgreen:

Właściwie w temacie wątku nic nie jest napisane o Cro, więc możemy sobie chyba tak pogadać o wakacjach nad Bałtykiem, byle było coś o dzieciach. :oczko_usmiech:

Piekara, krótki pobyt nad Bałtykiem to niezły pomysł, pod warunkiem dobrej pogody, czyli raczej w formie last minute. Na dłuższy chyba bym się już nie zdecydowała, bo zjeździliśmy przez dobrych parę lat nasze wybrzeże ze wschodu na zachód i nawet dalej, więc trochę się obawiam nudy. Lubię odkrywać nowe miejsca podczas wakacji, raczej nie wracam na dłużej do już znanych. Ale parę dni na leniuchowanie na plaży (pustej :wink: ) to fajna sprawa.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.01.2015 16:54

Mikromir napisał(a):Piekara, krótki pobyt nad Bałtykiem to niezły pomysł, pod warunkiem dobrej pogody, czyli raczej w formie last minute. Na dłuższy chyba bym się już nie zdecydowała, bo zjeździliśmy przez dobrych parę lat nasze wybrzeże ze wschodu na zachód i nawet dalej, więc trochę się obawiam nudy. Lubię odkrywać nowe miejsca podczas wakacji, raczej nie wracam na dłużej do już znanych. Ale parę dni na leniuchowanie na plaży (pustej :wink: ) to fajna sprawa.

Właśnie tak, na last minute tylko :D dosłownie max. tydzień przed pada decyzja, a w tym roku jeszcze 30 sierpnia myśleliśmy, że jedziemy na 5 dni na Krk lub do Fazany, ale przyszedł front i 1 września pojechaliśmy na północ... ale nie do Cro, ale właśnie do Ustki (bo pobliskich latarni morskich mamy nie zaliczonych), i w Cro wtedy lało my się opalaliśmy.
Rok wcześniej w niedzielę znalazłam kwaterę, dla nas i jeszcze osób, przelałam zaliczkę i w czwartek leżeliśmy na plaży w Gdańsku Brzeźnie (cel to pokazać Westerplatte synowi), a w 2011 roku w Boże Ciało leżeliśmy na bialutkim piasku w Krynicy Morskiej (bo latarnia i tu nas nie było :D
4,5 dni to optymalny pobyt poza sezonem, odpocznie się, zrelaksuje i coś zobaczyć się da (i nedwyrąży urlopu i cierpliwości szefa jak zahaczy się o weekend). My też z synem przez pierwsze 6 lat tylko wakacje nad Bałtykiem (bo będzie zdrowy, i rzeczywiście nie chował- opukując...), ja całe dzieciństwo także, więc zwiedzony na maxa :D Ale zawsze coś się znajdzie i coś znanego się zmieni...
antek1979
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek1979 » 07.01.2015 14:02

MariuszD napisał(a):
antek1979 napisał(a):Witam.
Ja też szukam opinii o Apartamentach Ribica 1 w Igrane.
Mam rezerwację ale nie wiem czy warto :S

Zależy od upodobań. Pensjonat znajduje się przy hotelu Punta. Jeśli chodzi o zejście do plaży to po wyjściu z Pensjonatu skręcasz w lewo w kierunku hotelu schodząc po schodkach między budynkami hotelu wprost na plażę, moim zdaniem całkiem fajna. W prawo od plaży hotelowej znajduje się plaża dzika z charakterystycznymi agawami bardzo urokliwa. Z pensjonatu wszędzie blisko sklep Studenak, warzywniak, poniżej przy plaży restauracje. Wszystko to kwestia ceny i wymagań:-) Miłego wypoczynku.

Dziękuję za informację.
Mam jeszcze pytanie jak daleko od apartamentu jest do dzikiej plaży o której mówisz?
MariuszD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszD » 07.01.2015 19:53

antek1979 napisał(a):
MariuszD napisał(a):
antek1979 napisał(a):Witam.
Ja też szukam opinii o Apartamentach Ribica 1 w Igrane.
Mam rezerwację ale nie wiem czy warto :S

Zależy od upodobań. Pensjonat znajduje się przy hotelu Punta. Jeśli chodzi o zejście do plaży to po wyjściu z Pensjonatu skręcasz w lewo w kierunku hotelu schodząc po schodkach między budynkami hotelu wprost na plażę, moim zdaniem całkiem fajna. W prawo od plaży hotelowej znajduje się plaża dzika z charakterystycznymi agawami bardzo urokliwa. Z pensjonatu wszędzie blisko sklep Studenak, warzywniak, poniżej przy plaży restauracje. Wszystko to kwestia ceny i wymagań:-) Miłego wypoczynku.

Dziękuję za informację.
Mam jeszcze pytanie jak daleko od apartamentu jest do dzikiej plaży o której mówisz?

Do dzikiej plaży max 400 m.
adaraf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adaraf » 07.01.2015 21:07

Poszukuje apartamentu w miejscowości Gradac na przełomie lipca i sierpnia 2015. Macie coś do polecenia?
Może ktoś coś podpowie?
Mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.01.2015 22:07

adaraf napisał(a):Poszukuje apartamentu w miejscowości Gradac na przełomie lipca i sierpnia 2015. Macie coś do polecenia?
Może ktoś coś podpowie?
Mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ale zdajesz sobie sprawę, ilu ludzi jest w Gradacu na przełomie lipca i sierpnia i oczywiście takie tłumy Ci odpowiadają? Bo jeśli niekoniecznie lubisz leżeć na plaży z czyimiś nogami na głowie, to może lepiej zaszyj się w sąsiedniej mniejszej miejscowości Brist, gdzieś przy końcu w dzielnicy Litnoga na przykład (Pineta chyba już nie działa?), a do Gradaca chodź nadmorską promenadą na wieczorny spacerek.
Choć może masz jakieś powody, by wybrać Gradac... Moja wypowiedź była tylko w ramach wspomnianej podpowiedzi. :wink:
wysoki-w1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wysoki-w1 » 10.01.2015 22:33

Zielina74. napisał(a):Witam
w pasie pomiędzy Sibenikiem a Tragirem polecam dla rodzin z dziećmi takie miejscowości jak:
Grebastica, Zaboric, Stupin Celine, Rogoznica, Razanj, Sevid, Kanica, Vinisce, Poljica. Wszędzie jest dobre dojście do plaży, nie trzeba przechodzić przez Jadrankę, jest płasko, plaże są częściowo zacienione, plaże są żwirowe z łagodnym wejściem do wody, miejscowości są małe, spokojne, bez kuszących bazarów z chińską tandetą.
Gdyby ktoś potrzebował namiary na niedrogie (np. za 60 eur w sezonie z klimą i opłatą klimatyczną lub mniej dla 3 os.), ładne i sprawdzone apartamenty to proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam
Zielina74

Witam,
mogę prosić o namiary na kwatery email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dzieki pozdrawiam
dph
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dph » 15.01.2015 08:38

amatus1 napisał(a):Akurat trafiłes na w miare dobra pogode, ten rok nie był zły pod wzgledem temperatur ale woda była koszmarna 10-14 max C! Ludzi mnóstwo a w wodzie pustki bo nogi łamie, jedynie ochladzaja nogi tak jak na foto zamieszczonym ponizej. Na Twojej fotce rowniez nie widze tłumów w wodzie- nikogo:). Pogoda na spacery a nie plażowanie. Ja mieszkam blisko wiec jak widzę dobra pogode to biore sprzet i jade, gorzej maja ludzie co jada cała Polske, rezerwuja pokoje i ....d..a. W zeszłym lato 2013 może było max 2 tygodnie pogody plażowej na cały sezon...i wez tu traf. Zachecam do obejrzenia Kabaretu Neo Nówka z skeczem o naszym polskim plażowaniu:)

no własnie i pomimo że uwielbiam nasz piękny Bałtyk to ze względu na takie właśnie obrazki w tym roku muszę w końcu wybrać się do Chorwacji :) najlepiej do jakiejś małej wioski żeby trochę odpocząć no ale żeby też dzieci z nudów nie padły ;) moja rodzinka to 2+2 dzieci w wieku 10 i 3 lata. Gdyby ktoś miał jakieś sprawdzone i godne polecenia miejscówki to proszę o info adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Z góry dziekuję
wirtualnyy
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wirtualnyy » 17.01.2015 23:51

Mikromir napisał(a):
amatus1 napisał(a):to chyba nad całym Adriatykiem nie ma co liczyc:)

Czy ja wiem? Pewnie da się nierzadko trafić na takie okazje, trzeba dobrze przeszukać net i wiedzieć czego się chce. :wink:

Od paru sezonów znajduję dla mojej rodziny 2+3 apartamenty w granicach 50E (no, raz 55E :roll: ) nie dalej niż 150, góra 200m od plaży w sezonie. Kwestia wczesnych intensywnych poszukiwań okazji, negocjacji ceny i ewentualnych kompromisów. Powodzenia. :)

witam jestem tu nowy nie bardzo lapie jeszcze zasady pisania na forum i PW
Mikromir chcialem sie z Toba skontaktowac niestety nie moge wysylac PW moja prosba jest taka czy
mozna by bylo prosic cie o kontakt moj email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl chcialbym pogadac na temat wyspy PAG
bylbym wdzieczny
pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.01.2015 16:26

wirtualnyy napisał(a):Mikromir chcialem sie z Toba skontaktowac niestety nie moge wysylac PW moja prosba jest taka czy
mozna by bylo prosic cie o kontakt moj email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl chcialbym pogadac na temat wyspy PAG
bylbym wdzieczny

Napisałam wczoraj. Dotarło? :papa:
kgaw
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 21.01.2015 21:24

witam
Co polecacie na lipiec Brala czy Zivogoście lub Stanici. Nie byłem jeszcze w Cro wiec potrzebuje waszej pomocy :D
kgaw
Podróżnik
Brela vs Zivogoscie vs Stanici vs.....

Nieprzeczytany postnapisał(a) kgaw » 22.01.2015 11:28

Którą z tych miejscowości polecacie na pierwszy wyjazd do Cro w Lipcu. Wyjazd 2+2 (lat 5,12). Czytałem nt tych miejscowości. Chcielibyśmy mieć w miarę spokój, ale by i wieczorom można było wyjść pospacerować lub usiąść w fajnej knajpce. Wiem,że każdy może chwalić te miejscowości w których był. Pewnie są bywalcy którzy odwiedzili je wszystkie. Poza tym niekoniecznie akurat te może całkiem inne, które przede wszystkim mają łagodne wejście do wody.
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 25.01.2015 22:12

Szukam i szukam i mam pytanie
Podstrana
czy ten kolorowy plac zabaw na plaży jest ogólnodostępny?
czy plaże mają krótkie=płytkie zejście do wody czy długie?
jakie macie doświadczenia?
vibeke
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vibeke » 27.01.2015 09:54

My w tym roku z dwójką dzieci jdziemy w lipcu. My po raz piąty, dzieci (2 lata) po raz drugi. I znowu mamy dylemat gdzie. Do tej pory co roku kończyło się na Vodicach, ale nie wiem czy chce tam jechac po raz piąty, chociaż sama miejscowośc bardzo mi odpowiada. Myślę o Pakostane teraz ale czy po Vodiacach spełni moje oczekiwania?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone