Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak
Re: Wakacje 2015 z dwójka dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.01.2015 20:07

piekne miejsce:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.01.2015 20:11

amatus1 napisał(a):piekne miejsce:)

Też tak myślę. Jedno z najładniejszych, w jakich byłam. :)

Tylko apartament przy tej plaży nieco przekracza mój budżet. :wink:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.01.2015 20:16

niewątpie:)kurcze coraz gorzej z wyborem bedzie...im blizej tym bedzie trudniej. Na poczatku mysleliśmy o Istrii-od nas najblizej, my jestesmy z połnocnej Polski:( i mamy kawałek, teraz myslimy o Srodkowej Dalmacji a jutro widzę ze może byc juz inaczej..:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.01.2015 20:25

Poczytaj sobie na spokojnie. Wiele miejsc jest naprawdę pięknych w tym kraju, niekoniecznie na samym południu. Mnie np. urzekła też wyspa Pag, choć jest bardzo specyficzna. No i dotrzesz tam mostem.

Powodzenia. :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 05.01.2015 18:33

zuważyłem, ze pokochałas Pag, dużo twoich wpisów widzę na "Najpiękniejsze plaże Chorwacji". My ostatnich poszukiwaniach na forum postanowilismy odpuścić Istrie i skupić sie na Dalmacji. Z Pag blisko jest do Zadaru, Parku Jezior Plitwickich...z Primostan badz Rogoznicy (ta okolica) to wypady do Splitu, Parku Krka...kurcze co tu wybrać? Trzeba bedzie skupić sie na plaży, wodzie i klimacie a tu bardziej jestesmy przychylni w kierunku ciszy i spokoju ale czy to w chorwacji mozna spotkac:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.01.2015 19:13

amatus1 napisał(a): Trzeba bedzie skupić sie na plaży, wodzie i klimacie a tu bardziej jestesmy przychylni w kierunku ciszy i spokoju ale czy to w chorwacji mozna spotkac:)

Oczywiście, że można. Tylko nie wszędzie :lol:
Coś za coś. Albo mieszkasz w miasteczku gdzieś na lądzie blisko knajp i atrakcji i przedzierasz się przez tłumy turystów, albo jedziesz na totalne zadoopie, rano po bułki do sklepu pieszo nie polecisz bo za daleko, ale masz tę ciszę i spokój (jak my w Sv. Marko na Pagu). Chociaż... jest jeszcze trzecia opcja - zupełne obrzeża / tyły jakiegoś zapomnianego miasteczka na dalmatyńskiej wyspie - i możesz mieć jedno i drugie... no, prawie. :wink: Tylko zapomnij o tym piasku - nie warto się na nim skupiać, to takie nadbałtyckie przyzwyczajenie. :wink: :mrgreen:
Coś Ci podeślę.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.01.2015 19:37

amatus1, sprawdź, czy maile na adres spod awatara docierają do Ciebie.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 05.01.2015 19:59

Mikromir napisał(a):
amatus1 napisał(a): Trzeba bedzie skupić sie na plaży, wodzie i klimacie a tu bardziej jestesmy przychylni w kierunku ciszy i spokoju ale czy to w chorwacji mozna spotkac:)

Oczywiście, że można. Tylko nie wszędzie :lol:
Coś za coś. Albo mieszkasz w miasteczku gdzieś na lądzie blisko knajp i atrakcji i przedzierasz się przez tłumy turystów, albo jedziesz na totalne zadoopie, rano po bułki do sklepu pieszo nie polecisz bo za daleko, ale masz tę ciszę i spokój (jak my w Sv. Marko na Pagu). Chociaż... jest jeszcze trzecia opcja - zupełne obrzeża / tyły jakiegoś zapomnianego miasteczka na dalmatyńskiej wyspie - i możesz mieć jedno i drugie... no, prawie. :wink: Tylko zapomnij o tym piasku - nie warto się na nim skupiać, to takie nadbałtyckie przyzwyczajenie. :wink: :mrgreen:
Coś Ci podeślę.

Nie myslałem, ze spotkam tu tak konkretnych i miłych ludzi, kórzy tak jak Ty Danusiu bezinteresownie beda służyc pomocą:). Chyba zaczynamy zapominac o tym piasku...:) tak jak piszesz najbardziej kusi nas cisza i spokoj tzw. zadupie. Po bułki mozna zawsze gdzies podskoczyć, duzo produktów planujemy zabrać ze soba wiec tu kwestia pilnej akcji z sklepem czy knajpa nie jest najwazniejsza. Mieszkam 15 km od naszych bałtyckich plaz i nie trawie ludzi, którzy uwielbiaja obijac sie jeden o drugiego na usteckiej czy łebskiej plazy, moze piekne one sa ale jesli mam przejsc slalom miedzy recznikami-o kocach zapomnij, a pozniej bieg z przeszkodami by dostac sie do morza to zalewa mnie krew, a juz o szoku termicznym i kapieli morsów w 11 stopniach C nie bede wspominał...my mamy swoje spokojne , puste plaze dla tubylców:) chodz zimne raczej zawsze. Niestety nic nie dostalem od Ciebie na maila:(
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.01.2015 20:20

amatus1 napisał(a): i nie trawie ludzi, którzy uwielbiaja obijac sie jeden o drugiego na usteckiej czy łebskiej plazy, moze piekne one sa ale jesli mam przejsc slalom miedzy recznikami-o kocach zapomnij

Spędziłam dawno temu wakacje w Ustce - chodziliśmy na plażę zachodnią, więc nieźle było. :) Ale od paru lat nie bywam już nad Bałtykiem - może kiedyś wrócę?... Kto wie. :)
Jeśli nie trawisz tłumów, a nie chcesz też jechać zbyt daleko na południe, jakieś ciche miejsce na Pagu może byłoby dla Ciebie w sam raz. Tylko wiadomo: jest tam łyso, wieje i wszędzie owcze bobki się walają. :lool: :wink: Tu masz trochę do czytania (tylko miłośnicy tej wyspy mają szczególne poczucie humoru, żeby nie było, że nie ostrzegałam :wink: ):
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html
ewentualnie to też:
apartamenty-paski-zaliv-metajna-bosana-i-inne-t30319.html
:papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.01.2015 21:04

Mikromir napisał(a):
amatus1 napisał(a): i nie trawie ludzi, którzy uwielbiaja obijac sie jeden o drugiego na usteckiej czy łebskiej plazy, moze piekne one sa ale jesli mam przejsc slalom miedzy recznikami-o kocach zapomnij

Spędziłam dawno temu wakacje w Ustce - chodziliśmy na plażę zachodnią, więc nieźle było. :) Ale od paru lat nie bywam już nad Bałtykiem - może kiedyś wrócę?... Kto wie. :)

Nie mogłam się oprzeć, piękna plaża w Ustce..... pierwszy tydzień września 2014, warunki cieplutkie :D
ustka69.JPG

ustka208.JPG

Bałtyk tak, choć na kilka dni po sezonie. Polecam przeprosić się wpaść na 3,4 dni :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.01.2015 21:15

piekara114 napisał(a):Bałtyk tak, choć na kilka dni po sezonie. Polecam przeprosić się wpaść na 3,4 dni :D

Nie mam szans po sezonie. :( Ale nawet na początku lipca na plaży zachodniej w Ustce nie było źle, akurat ten pobyt miło wspominam i jeśli myślę o powrocie nad Bałtyk, to widzę właśnie to miejsce... :) No, może ewentualnie niektóre puste kawałki plaż na półwyspie Helskim - tylko tam wiecznie korek jak na moście na Čiovo... :(

Wiecie co lubię w Cro, poza ciepełkiem oczywiście? Po pierwsze, że mi piasek nie wchodzi do... no, wszędzie :mrgreen: a po drugie, że tam gdzie jeżdżę nie słychać dźwięku cymbergajów. :lool:

Ale nam się OT zrobił. :wink:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 05.01.2015 21:25

Akurat trafiłes na w miare dobra pogode, ten rok nie był zły pod wzgledem temperatur ale woda była koszmarna 10-14 max C! Ludzi mnóstwo a w wodzie pustki bo nogi łamie, jedynie ochladzaja nogi tak jak na foto zamieszczonym ponizej. Na Twojej fotce rowniez nie widze tłumów w wodzie- nikogo:). Pogoda na spacery a nie plażowanie. Ja mieszkam blisko wiec jak widzę dobra pogode to biore sprzet i jade, gorzej maja ludzie co jada cała Polske, rezerwuja pokoje i ....d..a. W zeszłym lato 2013 może było max 2 tygodnie pogody plażowej na cały sezon...i wez tu traf. Zachecam do obejrzenia Kabaretu Neo Nówka z skeczem o naszym polskim plażowaniu:)https://www.youtube.com/watch?v=6kdLPnf6kFA
Załączniki:
2,800,800,1,ustka_plaza.jpg
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 06.01.2015 12:10

Tylko po co kisić się na głównej plaży ? :P tam to zawsze tłok. Są inne gdzie jest luźno ;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.01.2015 12:23

amatus1 napisał(a):Akurat trafiłes na w miare dobra pogode, ten rok nie był zły pod wzgledem temperatur ale woda była koszmarna 10-14 max C! Ludzi mnóstwo a w wodzie pustki bo nogi łamie, jedynie ochladzaja nogi tak jak na foto zamieszczonym ponizej. Na Twojej fotce rowniez nie widze tłumów w wodzie- nikogo:).

Ludzi w wodzie rzeczywiście dużo nie było, bo na plaży dominowali +60 i <2. Dlatego taki wspaniały relaks.
ustka101.JPG

ustka236.JPG

Trafiliśmy na piękną pogodę +24 stopnie, woda 19, więc różnica niewielka i kąpiel była przyjemnością. A po kąpieli za parawanem jeszcze cieplej :D W weekend już było sporo szkolniaków korzystających z warunków i morza :D

Tu już my (ja z synem) kapiący się i to 30 min, więc jak na warunki bałtyckie super :D
ustka348.JPG

Mikromir napisał(a):
piekara114 napisał(a):Bałtyk tak, choć na kilka dni po sezonie. Polecam przeprosić się wpaść na 3,4 dni :D

Nie mam szans po sezonie. :(

Też tak kiedyś myślałam, ale raz spróbowaliśmy i wzieliśmy piątek po Bożym Ciele i poniedziałek i kierunek Krynica Morska i to tak się zaczęło. 10 godz jazdy nocą i rano się meldujemy na 3,4 dni i wyjazd ok. 15 i ok. północy w domu i ranem do pracy - jest ciężko w pracy, ale jeden dzień da radę...

Mikromir napisał(a):Wiecie co lubię w Cro, poza ciepełkiem oczywiście? Po pierwsze, że mi piasek nie wchodzi do... no, wszędzie :mrgreen: a po drugie, że tam gdzie jeżdżę nie słychać dźwięku cymbergajów. :lool:

Tak, ten piasek :roll: :roll: a niektórzy go w Cro szukają :roll: ja jeszcze z jakiś spodenek syna wysypuję piasek, a od Ustki to 5 miesięcy już minęło...
Ostatnio edytowano 15.01.2015 08:54 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
arkosol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkosol » 06.01.2015 13:44

Obrazek
W Ustce w środku sezonu, dojść do wody to nie lada wyczyn, ale i tak 90% moich wyjazdów nad Bałtyk to właśnie tam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone