napisał(a) polokokt » 17.01.2017 22:10
Brawurka1984, ja na przełomie sierpnia i września byłem z dwójką dzieci (5 i 3 lata) w Omiś. Dokladnie w apartamencie Sea View (wystarczy w google wpisac "Sea View Apartment Omis booking" i jeden z pierwszych linków na booking.com wyskakuje).
Ja rezerwoałem przez booking.com. Mają swoją stronę, ale ceny chyba takie same. A przez booking zarezerwowałem bez zaliczki z tego co pamiętam. Obiekt może nie najtańszy, ale w pierwszej linii od morza. Do tego całkiem nowy, całkiem czysty jak na kwatery. Kuchnia wystarczająca i z tarasu widok na morze. Plaża piaszczysta (choć to inny piasek niż u nas). Do tego woda o głębokości do pasa dzieci przez wiele metrów od brzegu. Generalnie na plaży masa rodzin z dziećmi. Trochę ruchliwa ulica między domem a plażą, ale nie można mieć wszystkiego... Centrum Omiś w zasięgu 4-5 min samochodem. Split około 40 minut jazdy samochodem, bo nby w kilometrach niedużo, ale prędkość 40-50km/h. Do tego mozna pojechać zobaczyć Makarską, Tucepi itd... Ogólnie polecam, my byliśmy zadowoleni.
My jechaliśmy z Warszawy przez Czechy/Wiedeń/Slowenie. W tamtą stronę wyjechaliśmy na noc i wszysto byłoby zgodnie z planem (czyli do max 12:00 bylibyśmy na miejscu) ale sie trochę nam auto popsuło i złapalismy z 4h opóźnienia. A powrót mieliśmy z noclegiem w Wiedniu. Ale tu też planowalismy być około 16:00 i jeszcze pochodzić po mieście, a po drodze nas złapała mega ulewa z gradem i dojechalśmy na 21... W tym roku jedziemy do Orebic w sierpniu i już mam rezerwacje porobione na noclegi w Graz i powrót w Mikulovie.
@dage, plaża z kamyczków to luzik w sumie jeszcze.... gorzej jak są to po prostu głazy, skały i wybetonowane powierzchnie. Wtedy to raczej z dziećmi zały czas za rękę.. średnie wakacje.