Witam serdecznie
Przejrzałam forum-jest prawdziwą kopalnią wiedzy,jestem pod mega wrażeniem
Ale...im więcej czytam,tym mam jeszcze większy mętlik w głowie...
Czy to możliwe,że mi się podoba każdy region i cała Chorwacja?
Proszę o pomoc.
Planujemy jechać do Chorwacji (autem z Warszwy).Dzieci będą miały wtedy:5,5 roku oraz równo 2 latka.
1.Termin wyjazdu: z racji tego,że dzieci jeszcze nie są w wieku szkolnym,to pomyślałam o wrześniu?tzn.początek września,dzień powszedni jeśli chodzi o podróż. Bo przeczytałam,że w weekend mogą być korki ale może po pierwszym września to już bez znaczenia?
2.Czy naprawdę ceny kwater i w sklepach,restauracjach itp.są sporo tańsze we wrześniu?
3.Plaża: nas interesuje plaża z piaskiem:naczytałam się o takich miejscowościach/wyspach/regionach jak:Nin,Rab,Lopar,Vir,Sabunike.Ale nie potrafię zdecydować?
( dlatego bardzo proszę o pomoc.Zależy nam nie tylko na leżeniu na plaży,ale również na zwiedzaniu,na jakichś atrakcjach dla dzieci.Chodzi mi też o to,żeby można było w łatwy i niedrogi sposób wydostać się z wyspy.Oraz o to,czy we wrześniu taka mała/mniejsza miejscowość nie będzie już miała pozamykanych atrakcji na początku września?
4.Czy wypad na 10-12 dni jest optymalny i nie będziemy się tam nudzić?
5.Oczywiście bardzo bym również prosiła o fajne i nie za miliony monet apartamenty: bardzo blisko plaży,może z jakimś ogrodem albo mini placem zabaw dla dzieci.Apartamenty z kuchnią,bo młodszy synek to alergik,więc czeka mnie gotowanie
Zapoznałam się z linkami dostępnymi na tym forum,jeżeli chodzi o polecane apartamenty,ale niestety nie są już aktywne.
Bardzo dziękuję za pomoc
A może Ktoś jeszcze z forum jedzie w tym czasie z rodzinką w te rejony?p.s mój mąż się martwi,że dzieci się będą nudził w swoim towarzystwie