Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magmic
Plażowicz
Re: Wakacje 2015 z dwójka dzieci.

Nieprzeczytany postnapisał(a) magmic » 05.02.2015 23:44

A jakiś apartament godny polecenia?
wojtek1981
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek1981 » 06.02.2015 16:03

apartamentów to ci nie polecę bo pierwszy raz jedziemy do Srimy .
Wakacje_z_Dziećmi
Autostopowicz
Wakacje z dziećmi - wrzesień 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wakacje_z_Dziećmi » 16.02.2015 12:58

Witajcie Kochani!!!

Planujemy w pierwszej połowie września wybrać się do Chorwacji. Mamy maluchy w wieku 3 i 5 lat oraz babcię na pokładzie naszego autka (nie wiem jak się zapakujemy... hahaha... ;-)). W związku z tam dużym zróżnicowaniem wiekowym rodzą się różne priorytety "wypoczynkowe" ale główne chodzi nam o dzieci.

Znajomi zaproponowali nam Zaton Holiday Resort z uwagi na to, że jest mnóstwo atrakcji i przede wszystkim piaszczysta plaża. Ze zdjęć wygląda na straszny konglomerat i ścisk. Nie do końca o to nam chodzi. Może napiszę jakie mielibyśmy pomysły:

1. Plaża z piaskiem to chyba to, na czym najbardziej nam zależy. I odrobinę płycizny przy brzegu.
2. Możemy dojeżdżać do plaży.
3. Apartament z klimatyzacją i dwoma osobnymi pokojami.
4. Może być małe miasteczko albo zupełnie na uboczu, żeby było czasem gdzie zjeść kolację na mieście.
5. Troszkę parków krajobrazowych - jedziemy samochodem więc możemy się bez problemu przemieszczać :-)

Kochani, szczególnie Ci którzy mają maluchy i są zadowoleni z jakiejś lokalizacji podrzucie jakieś namiary, linki na relacje z podróży, itp.

Z góry serdecznie dziękuję!
GOLDEN
Cromaniak
Re: Wakacje z dziećmi - wrzesień 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 16.02.2015 13:08

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.02.2015 13:15

Wakacje_z_Dziećmi napisał(a):Witajcie Kochani!!!

Witaj.

Jesteś we właściwym temacie :idea:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.02.2015 14:16

Wakacje_z_Dziećmi napisał(a):Witajcie Kochani!!!

Planujemy w pierwszej połowie września wybrać się do Chorwacji. Mamy maluchy w wieku 3 i 5 lat oraz babcię na pokładzie naszego autka ....

Jest na pewno 1 relacja z pobytu w Zaton i to z września - wprawdzie 20-kilku latków ale zorientujesz się jak to wygląda we wrześniu. Uzyj wyszukiwarki na głównej stronie.

Odnoście piasku w Cro - takich wątków jest pełno. Ja jestem przeciwna szukaniu tego w Chorwacji - jadę po lazurową wodę, to gwarantują mi kamyki a nie piasek - Jeśli chcesz piasek we wrześniu to jedź do Włoch - po sezonie ceny są bardzo atrakcyjne (np. mobile home na campingach), a w km wychodzi na to samo.

Na forum pełno wątków dot. plaż z piaskiem w Cro - wyszukiwarka i dyskusji na ten temat, nawet w tym wątku jest sporo o piachu, wraz z linkami, ale chyba nie czytałaś całości...
W 2013 byliśmy i nad Bałtykiem i w Cro z roczną dziewczynką, raczkującą. Mama małej zdecydowanie wolała plażę z kamyków (Podgora)- córa czysta, nie jadła piachu, łatwa do umycia, a tata miał czyste auto, czego po wizycie nad Bałtykiem nie można powiedzieć :D

Poczytaj i zastanów się czy ten piach jest konieczny...
Dla Babci wszystko jedno - weźcie jej leżaczek i będzie super. Wg mnie jeśli jedziecie na wspólne 3-pokoleniowe wakacje, to każdy powinien być zadowolony, nie tylko dzieci...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.02.2015 14:38

Wakacje_z_Dziećmi napisał(a):1. Plaża z piaskiem to chyba to, na czym najbardziej nam zależy. I odrobinę płycizny przy brzegu.
2. Możemy dojeżdżać do plaży.
3. Apartament z klimatyzacją i dwoma osobnymi pokojami.
4. Może być małe miasteczko albo zupełnie na uboczu, żeby było czasem gdzie zjeść kolację na mieście.
5. Troszkę parków krajobrazowych - jedziemy samochodem więc możemy się bez problemu przemieszczać :-)

Zerknij tu:
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html?hilit=klub%20mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w%20pag
Pełno plaż dla takich szkrabów.
Nie piaszczystych, ale uwierz na słowo....kamieniste są lepsze. :D
Tym bardziej, że to takie małe kamyczki... :wink:

Obrazek

A i babcia swój kąt spokojnie znajdzie. :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.02.2015 19:25

piekara114 napisał(a): ...Dla Babci wszystko jedno - weźcie jej leżaczek i będzie super....

Może jeszcze druty i kłębek włóczki :D

Mam dzieci w wieku 27 i 25 lat - jeszcze babcią nie jestem ale mogłabym przecież spokojnie już mieć wnuki 3 i 5 letnie więc jak czytam coś takiego to nie mogę powstrzymać się od :mrgreen: :oczko_usmiech: :mrgreen:

Co do piasku podtrzymuję wypowiedzi poprzedników - wielokrotnie na forum rodzice maluchów zdawali relację jak to ich pociechy wcale nie odczuły braku piasku.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 16.02.2015 20:16

Może nie miały wcześniej okazji doświadczyć piaszczystej plaży :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.02.2015 21:21

wtopek napisał(a):Może nie miały wcześniej okazji doświadczyć piaszczystej plaży :D

...piasku wszędzie przyklejonego, wciśniętego w kąpielówki, w ręczniki i w oczach (jeśli więcej dzieci) do tego dodam mętną piaszczystą wodę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2015 21:41

...piasku cieplutkiego, w którym można zakopywać stopy (i nie tylko), budować zamki i patrzeć jak przesypuje się na wietrze. Więc nie przesadzajcie w drugą stronę, bo choć również jestem fanem Chorwacji i po raz kolejny się tam wybieram, to potrafię być obiektywny i docenić także zalety plaż piaszczystych (w tym polskich).
Jednocześnie przyznaję, że jeśli jadę do Chorwacji, to na plaże kamieniste, bo takich prawdziwych piaszczystych, z białym drobniutkim piaseczkiem, tam po prostu nie ma.
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 16.02.2015 21:44

Bea.ta napisał(a):
wtopek napisał(a):Może nie miały wcześniej okazji doświadczyć piaszczystej plaży :D

...piasku wszędzie przyklejonego, wciśniętego w kąpielówki, w ręczniki i w oczach (jeśli więcej dzieci) do tego dodam mętną piaszczystą wodę :)

Tjaaa....mętna i piaszczysta, dla dzieci lepsza betonowa wylewka :D

Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.02.2015 21:47

wtopek napisał(a):Tjaaa....mętna i piaszczysta, dla dzieci lepsza betonowa wylewka :D

bylam z 9 razy i betonowych wylewek nie zaliczyłam, ale za to rajską plażę na Loparze tak :)
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 16.02.2015 21:55

Bea.ta napisał(a):
wtopek napisał(a):Tjaaa....mętna i piaszczysta, dla dzieci lepsza betonowa wylewka :D

bylam z 9 razy i betonowych wylewek nie zaliczyłam, ale za to rajską plażę na Loparze tak :)

Mętna i brudna :)))

Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 16.02.2015 22:01

no ale na piasek tez mi to nie wygląda :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje w Chorwacji z dwójką dzieci? - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone