Witam wszystkich i zapraszam do relacji z naszej wyczekiwanej i wymarzonej podróży, na wyspę Pag do miejscowości Pag
Na początek kilka informacji:
wyjazd nad ranem w niedzielę 18 lipca, powrót piątek 30 lipca
łącznie pokonanych 3843 samochodem, oraz 201 km pociągami
Całą wyprawę do Chorwacji zaplanowałem na III etapy:
Etap I Okolice Brodnicy - Hotel Wiktoria w Pilźnie
Etap II Pilzno - Hotel Garibaldi w Padwie
Etap III Padwa - moja Chorwacja - Pag
Poniżej mapka którą dziergałem od ostatniej zimy, z planowaną trasą przejazdu z miejscami na szybkie postoje z jedzeniem oraz zaznaczonymi stacjami benzynowymi. Samo planowanie podróży marzeń sprawiło, że zima i wiosna zleciały szybko, i po aktualizacji systemu Pfizerem można było poczynić stosowne rezerwacje.
Preludium naszych wakacji poszczepiennych to pieczołowite upychanie bagażnika naszego Dustera, niczym zabawa w tetrisa udało się pomieścić wszystkie torby, walizki, oraz lodówkę turystyczną w której mieliśmy przekąski umilające wyprawę.
Poniżej fotka obrazująca stopień napchania naszego krążownika (foto przedstawia auto po powrocie do Polski)
Samochód zatankowany pod korek, upchnięty do granic możliwości, komplet dokumentów - ubezpieczenia, paszporty Covidowe, włoskie karty lokalizacyjne w schowku więc czas iść grzecznie spać. Jutro wyczekiwana niedziela po godzinie 6 ruszamy na naszą długo wyczekiwaną wyprawę marzeń - Wakacje poszczepienne 2021 - S - T - A - R - T - U - J - E - M - Y