Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje PISAKIEM pisane

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 11.07.2011 16:43

Wśród pieknych okolicznosci przyrody dwie godziny minęły bardzo szybko i wróciliśmy do naszego gospodarza.
Droga pod górę to była droga przez mekę :lol:
Myślałam że płuca wypluje i poleje je sokiem z rozlanej wątroby :P :P :P
To był pierwszy raz-potem miałam nadzieję że bedzie lepiej-nie było :P :P :P
Na miejscu okazało się że gospodarze uporali sie juz z porzadkami i moglismy się wprowadzać :P :P :P
Na najbliższe 8 dni zamieszkalismy na pierwszym piętrze w domu przy ulicy put vurlje 114,za nami juz tylko jeden apartament,sosnowy lasek i dzikie plaże które też miały swoich amatorów
Obrazek
pokój Qbsa-to zielone zmemlane to jego kołderka :lol: :lol: :lol:
nie wiem jak te zdjecia obracać :evil:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 11.07.2011 17:05

muszę wklejac zdjęcia pojedyńczo ,bo jak mam ich kilka to sie gubię i nie wiem sama co jest co :lol:
nasza sypialnia

salonik
Obrazek
łazienka
Obrazek
kuchnia ze wszystkim co w kuchni byc powinno po lewej stronie mojego męża duża lodówka nie uwieczniona na zdjęciu
Obrazek
ogromny taras na który wyjście było z naszej sypialni i z saloniku.
do wszystkich pomieszczeń wchodziło sie z korytarza,nie było niczego przechodniego
Obrazek
no i oczywiście zapierający dech-przynajmniej mój widok z tarasu :P
Obrazek
Obrazek
byliśmy szczęśliwi i zmęczeni :P mijała 18 ta godzina od rozpoczęcia podróży.Qbs twierdził że zupełnie nie jest zmeczony i że zaraz idziemy na plaże-poszedł tylko na chwilę do swojego pokoju-iiiii stracił przytomnosć :P :P :P :P
odzyskał ja po kilku godzinach :P
my też zmęczeni podróżą udaliśmy się na zasłużony odpoczynek
Ostatnio edytowano 12.07.2011 16:51 przez marytka, łącznie edytowano 1 raz
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 11.07.2011 19:29

Zmniejszaj foty do rozmiaru 800x600 bo się forum rozjeżdża :)
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 11.07.2011 21:10

aj tam zaraz rozjeżdża :P :P
jedno mi się nie zmiejszyło ale nie będę nic naprawiać po zepsuję jeszcze wszystko :lol: :lol: :lol:
męczę się z tym wklejaniem że aż coś :evil:
Jak już sobie troszkę pospaliśmy to poszlismy na ''naszą plażę''
dwa domy w kierunku centrum,a potem koło garaży schodkami/154/ w dół
Obrazek
jak to zobaczyłam to chciało mi się po raz drugi ryczeć w Cro., ale tym razem z zachwytu :P :P :P
Obrazek
dupowaty mam ten aparat i jak juz pisałam fotograf ze mnie żaden-szkoda że zdjęcia nie potrafią oddać piękna tej plaży :evil:
Obrazek
Obrazek
oprócz nas przychodziło tam kilka chorwackich małżeńst ze swoimi dziećmi i parę razy byli jacyś zabłąkani turyści :P :P :P
Wszystko zostało spełnione.
padre chciał uepłą wodę-dostał
Qbs skałki do skakania-dostał
mamcia płyciznę przy brzegu -dostała
słońce zachodziło nad plażą ok 18-tej i gdzieś tak do tej pory zostaliśmy na d wodą
Monty
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monty » 11.07.2011 21:25

Marytko fajnie się czyta Twoją relację. Zdjęcia miłe dla oka, nie jest z nimi aż tak źle, jak piszesz :wink:

Ale dopiszę się do Dario85: oprócz zmniejszania fotek dobrze byłoby je też obrócić o 90 st. przed wstawieniem do relacji.

Czekam na kolejne odcinki z Pisaka!
ryba73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryba73 » 11.07.2011 22:00

pięknie oj pięknie! na pewno odszukam tą plaże! dzięki :D
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 12.07.2011 05:58

Byłem na niej raz jeden ... szukając materaca ... nie znalazłem :D
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 12.07.2011 16:52

Monty napisał(a):Marytko fajnie się czyta Twoją relację. Zdjęcia miłe dla oka, nie jest z nimi aż tak źle, jak piszesz :wink:

Ale dopiszę się do Dario85: oprócz zmniejszania fotek dobrze byłoby je też obrócić o 90 st. przed wstawieniem do relacji.

Czekam na kolejne odcinki z Pisaka!

wywaliłam to zdjęcie z naszą sypialnia i juz nic sie nie rozjezdża :P :P :P
ja wiem że dobrze byłoby te zdjecia obrócić,ale jak :roll: :roll: :roll: :roll:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 12.07.2011 17:29

Po plażowaniu idziemy do domciu opłukać się w słodkiej wodzie i na mały rekonesans po Pisaku
kiedyś A. Zaucha spiewał taka piosenkę: selavi-knajpa, kościół,widok z mostu-to tylko mostu zabrakło :lol: :lol: :lol: :lol:
Do spacerów to Pisak taki sobie bo trzeba cały czas iść główną drogą,bo innej nie ma :P :P :
Studenac-można płacić kartą,otwarty od 7-mej rano do 20 tej w dni powszednie i 19-tej /chyba/ w niedziele.
robiliśmy tam wszystkie podstawowe zakupy-ceny nie odstraszały :wink:
dwie knajpy -jedzenie smaczne świeże i miła obsługa :P
po drodze od naszej strony w garażu zieleniak :lol:
Przy konobie Porat lody i tu wielki zonk :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Chłopak który tam sprzedawał oskrobał nam gałki z nadmiaru lodów 8O 8O 8O .tego bym sie po chorwackich lodziarzach nie spodziewała :evil: :evil: może był na praktykach w Polsce,ale jego zachowanie wywołało mój wewnętrzny sprzeciw i więcej w Pisaku na lody nie poszliśmy :evil:
Podeszliśmy pod kościół,a raczej tylko pod dzwonnicę i tablice pamiątkową, wejścia na dzwonnicę nie widziałam :?:
Potem już tylko apartmany i koniec PIsaka.
Wdrodze powrotnej poszlismy do Ory kupić wino.
Gospodzra bardzo miły,jego zona Ora również,ale winko od nich jakos mi nie podeszło.czułam w nim smak drozdży :lol:
nie jestem żadnym smakoszem ,ale co to za wakacje bez wina :wink: :wink: ,pomimo sympatycznych gospodarzy więcej zakupów w Orze nie robilismy.
ps.mozna było kupić jeszcze czystą z winogron-loza;orechowicę-loza z pokrojonymui orzechami, i trawaricę-coś jak nasza żubrówka tylko gorsza :P :P :P
miejska-wiejska plaża całkiem pusta
Obrazek

widok z plaży miejskiej na kosciółek
Obrazek

mała plażyczka pod kosciółkiem
Obrazek
I tak wrócilismy niespiesznie do naszego apartamentu.lód w zamrażalce juz na nas czekał woda mineralna tez.winko się schłodziło piękny zachód słońca -życ nie umierać
:P :P :P :P :P
asia0105
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia0105 » 12.07.2011 19:05

Super relacja!! Zasiadam i czekam na ciąg dalszy :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 12.07.2011 19:58

No, marytka dobry dziś dzień miała, sporo zdjęć i treściwe opisy.

Co do zdjęć, to obrócisz je w każdym programie, w którym je na swoim kompie oglądasz...
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 13.07.2011 18:24

Marsallah napisał(a):Co do zdjęć, to obrócisz je w każdym programie, w którym je na swoim kompie oglądasz...

ale Ty chłopie marudzisz.......

głowę przekręć ;) a jeśli bardzo Ci to przeszkadza to sądzę, że wystarczy zwykłe "proszę" i będą obracane ;)

a skarbonka na 5zł była już dawno i jest nadal..... tu :)

przyłączam się do czytających :lol:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 13.07.2011 19:25

twister07 napisał(a):
Marsallah napisał(a):Co do zdjęć, to obrócisz je w każdym programie, w którym je na swoim kompie oglądasz...

ale Ty chłopie marudzisz.......

głowę przekręć ;) a jeśli bardzo Ci to przeszkadza to sądzę, że wystarczy zwykłe "proszę" i będą obracane ;)

a skarbonka na 5zł była już dawno i jest nadal..... tu :)

przyłączam się do czytających :lol:

dzięki twister :hearts: :hearts: :hearts:
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 13.07.2011 19:53

Niedziela zaczęła się od reklamy Jacobsa.
:lol:
spałam sobie w najlepsze,a tym co mnie obudziło był zapach świezo zaparzonej kawy 8O 8O 8O 8O
Taki bardzo intensywny,przyjemny -zapach dziećiństwa ,kiedy to mama mieliła majpierw kawę w recznym młynku a potem pilnowała wody żeby sie czasami nie zagotowała :!: a tylko wrzała.
ki czort pomyslałam wstając 8O
dnia poprzedniego kupilismy w studenacu paczkę zwykłej mielonej kawy , padre odnalazł w szafie kuchennej tygielek do jej zaparzenia na sposób swój :P
to była najpyszniejsza kawa jaką piłam
:P :P :P
po porannej kawce śniadanko i pakowanie majdanu na plażę.
Do plaży mielismy jakieś 3 minutki drogi z górki,pod górkę była to droga przez mękę :P
mieliśmy do zabrania ponton,materac płetwy maski rurki ,lezaki i juz nie pamiętam co jeszcze :P a ważne było żeby zabrać to wszystko na raz, bo nikomu nie chciałoby się pokonywać tej drogi raz jeszcze
Dla mnie najważniejsze było zabranie małej torby termicznej do której włozyłam buteleczki ze schłodznym winkiem-ale rozrobionym z sodówką :P

ja na schodkach do plaży
Obrazek
takie rozcieńczone winko wspaniale gasi pragnienie ,ale i tez działa bardzo antystresowo :P :P :P
jak sobie zaczynam analizować swój pobyt w Cro to chyba cały czas chodziłam na lekkiej bombie :oops: :oops: :oops:
cały dzień spędziliśmy na plaży-w końcu przede wszystkim po to tu przyjechalismy :P

Obrazek
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 14.07.2011 07:38

marytka napisał(a):Niedziela zaczęła się od reklamy Jacobsa.

Fajnie, że ktoś tak szczegółowo opisuje (sic! :wink:) Pisak.
Czy mogłabyś pozaznaczać na mapie google, lokalizację apartmana i plaż.
No i podać nazwę apartmana.

P.S. Czy masz jakieś zdjęcia z przeciwnej strony Pisaka - za kościołem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

wakacje PISAKIEM pisane - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone