Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje na 10 dni mam pare ogolnych pytań.. prosze o pomoc.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karolekkk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolekkk » 15.05.2011 09:39

Witam , chce wybrac się z dziewczyną w tym roku na wakacje do Chorwacji. Będą to nasze pierwsze wakacje za granicą. Planujwmy ten wypad na początek września wiec tak jak by po sezonie.

Z racji tego , iż nie orientuje się w cenach i patrzyłem na necie , ale wydaje mi się to jakoś wszystko skomplikowane piszę tutaj i Proszę o odpowiedzi. Wy byliście już tam nie raz więc proszę napiszcie mi .. wam zajmie to 5 min, a mi wiele pomoże.

1. Ile kosztuje tak mniej więcej wyjazd tam na ok 10 dni, z jakimi kosztami sie muszę liczyć za wszystko : droga, wyżywienie, spanie ( wiem ze nie powiecie mi dosłownie bo to zalezy od wielu czynników , ale ja patrze na ceny minimalne , tak więc sie pytam ile tak na oko ? 2-3 tys PLN od osoby ? czy taniej ?

2. czym najtaniej tam dojechac/doleciec ? autobus, samochod własny, samolot ?

wiem , że moje pytania sa bardzo ogolne , ale bardzo proszę o odpowiedz :) bede bardzo wdziewczny

pozdrawiam wszystkich
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 15.05.2011 09:56

po części sam odpowiedziałeś sobie na zadane pytanie,
na tym forum wiele było juz pisane na podobne temty, są ludzie którym na 10 dni wystarczyło by po 2 tys na osobe ale są i tacy co i po 5 tys,
jeżeli nie liczysz na super luksusy i nie będziesz sie stołował cały czas w lokalach i żył oszczędnie to na pare w zupełnosci wystaczy ci ok 4-tys zł

tu poczytaj sobie odnosnie winiet
http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/op ... we,23.html

a ile pali twoje auto to sam najlepiej wiesz, autokaru i samolotu nie polecam
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 15.05.2011 10:29

Po pobycie we wrześniu ubiegłego roku w dwie osoby (dojazd samochodem, 10 dni na miejscu), wydaje mi się, że 4,5 tys zł to minimum i to oczywiście z częściowym własnym wyżywieniem.
W lipcu i sierpniu musisz dołożyć jeszcze ok 500zł na kwaterę.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 15.05.2011 10:36

Jeżdzę tylko we wrześniu do Cro.
700 Euro pobyt + 300 camp.
350 Euro - paliwo , winiety , autostrada w Cro.

Na 12 dni starcza nam spokojnie i nawet na małe szaleństwa typu wypożyczenie motorówki czy Parasailing i full rakiji :lol: .

Jak jedziesz na apartani to dołóż do kosztów campu x 2. :wink:

Samolot lub autokar sobie daruj , najlepiej własnym środkiem lokomocji :wink: więcej zwiedzisz.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.05.2011 10:52

Ile Kosztuje Urlop W Chorwacji

i wiele innych tematów, w których znajdziesz odpowiedzi na wszystkie postawione tu przez Ciebie pytania..
Pozdrawiam
karolekkk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolekkk » 16.05.2011 10:54

a chcialem jeszcze zapyytać , bo z tego co slyszałem to też ma znaczenie. Warto jechac w ciemno ? i dopiero na miejscu szukać lokum do spania, czy lepiej rezerwowac wczesniej ? bo z tego co slyszalem to na miejscu można dużo taniej znaleść noclegi.

PS. oczywiście mowa cały czas o wyjeździe we wrześniu pozdrawiam
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 16.05.2011 11:19

Stary jak przeczytasz ten wątek to będziesz wiedział wszystko.
Trochę zaangażowania.
Pozdrav
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 16.05.2011 11:46

faziolot napisał(a):Stary jak przeczytasz ten wątek to będziesz wiedział wszystko.
Trochę zaangażowania.
Pozdrav

Zaraz zacznie się rozkręcać - a gdzie jechać? jaką trasę wybrać? gdzie kupić winiety? itd. itd...... :twisted:
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 17.05.2011 17:18

karolekkk napisał(a):a chcialem jeszcze zapyytać , bo z tego co slyszałem to też ma znaczenie. Warto jechac w ciemno ? i dopiero na miejscu szukać lokum do spania, czy lepiej rezerwowac wczesniej ? bo z tego co slyszalem to na miejscu można dużo taniej znaleść noclegi.

PS. oczywiście mowa cały czas o wyjeździe we wrześniu pozdrawiam
wyszukaj sobie na forum albo w necie miejscowość która by ci pasowała i w drogę , jak zdecydowałaś jechać autkiem to skołuj jeszcze parkę znajomych do kompletu , koszty podróży można rozłożyć na więcej osób a i za kwaterę 4 osoby wychodzi mniej niż za 2 oczywiście dzieląc na czworo .

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone