Witam wszystkich forumowiczów ,na forum jestem nowa . Mam na imie owieczka i 25 latek.
Wybieram się w tym roku do chorwacji.
Czuję , że to będą wakacje marzeń , lubię kraje gdzie człowiek ma jakieś fajne doznania wzrokowe . Od siebie mogę polecić Majorkę ( urokliwe zatoczki z krystaliczą wodą )
Do tej pory jeździłam z Mężem na wycieczki zoragnizowane przez biuro podróży , ale znudziło mi/nam się .
Chciałabym przygód .
Jakis fajny camping , namiocik , troche mrówek , robaczków , jakieś ciekawe żyjątka
Jadę do chorwacji pierwszy raz i prosiłabym stałych bywalców chorwacji o polecenie nam jakiejś urokliwej miejscowości z fajnym campingiem , ale koniecznie taki ,który będzie wśród drzew( w lesie ) czyli zacieniony , z fajną plażą czyli taką drobną żwirową i krystaliczną wodą ( Nie mam sprecyzowanego miejsca, zdaję się na Was ). Lubię też zatoczki i skałki .Byłoby super gdyby niedaleko caampingu, były fajne, kameralne kamieniste zatoczki z wodą jak w szkalnce
Mamy zamiar jechać na 2 tygodnie(2 osoby) od 27 lipca do 15 sierpnia , zabrać ze sobą 1000 E ( na wszystko ) , czy taka kwota nam wystarczy ?
I najważniejsze pytanie , czy muszę rezerwować już camping? , bedąc w Polsce i jadąc w wyżej wymienionym terminie ?
Forumowicze poproszę o jakieś ciekawe propozycję miejsc .
Dziękuję i Pozdrawiam
Owieczka