Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje marzeń , pomóżcie mi zrealizowaaać , dziękuję

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 29.06.2006 19:07

Witam wszystkich forumowiczów ,na forum jestem nowa :) . Mam na imie owieczka :wink: i 25 latek.
Wybieram się w tym roku do chorwacji.
Czuję , że to będą wakacje marzeń :lol: , lubię kraje gdzie człowiek ma jakieś fajne doznania wzrokowe :D . Od siebie mogę polecić Majorkę ( urokliwe zatoczki z krystaliczą wodą )
Do tej pory jeździłam z Mężem na wycieczki zoragnizowane przez biuro podróży , ale znudziło mi/nam się :roll: .
Chciałabym przygód :lol: .
Jakis fajny camping , namiocik , troche mrówek , robaczków , jakieś ciekawe żyjątka :twisted:
Jadę do chorwacji pierwszy raz i prosiłabym stałych bywalców chorwacji o polecenie nam jakiejś urokliwej miejscowości z fajnym campingiem , ale koniecznie taki ,który będzie wśród drzew( w lesie ) czyli zacieniony :!: , z fajną plażą czyli taką drobną żwirową i krystaliczną wodą :lol: ( Nie mam sprecyzowanego miejsca, zdaję się na Was ). Lubię też zatoczki i skałki .Byłoby super gdyby niedaleko caampingu, były fajne, kameralne kamieniste zatoczki z wodą jak w szkalnce :)
Mamy zamiar jechać na 2 tygodnie(2 osoby) od 27 lipca do 15 sierpnia , zabrać ze sobą 1000 E ( na wszystko ) , czy taka kwota nam wystarczy ?
I najważniejsze pytanie :) , czy muszę rezerwować już camping? , bedąc w Polsce i jadąc w wyżej wymienionym terminie ?

Forumowicze poproszę o jakieś ciekawe propozycję miejsc .
Dziękuję i Pozdrawiam
Owieczka
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 29.06.2006 19:13

Jeśli robaczki i doznania wzrokowe to tylko kamping pod Maslinom.
Wstukaj w wyszukiwarce i wszystki będziesz wiedzieć.
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 29.06.2006 20:15

Chorwacja pisze sie przez "CH" a mężem przez "m".
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 29.06.2006 20:48

prazek napisał(a):Chorwacja pisze sie przez "CH" a mężem przez "m".

No cóż widzę , że Pan/Pani , nie ma innych probemów.
Tylko szukanie dziury w całym :lol:
Szczerze współczuję .
Zawsze Mąż piszę z dużej litery , to przez szacunek do Męża .
Co do chorwacji - proszę bardzo Chorwacja , napisałam z dużej litery .
Jeszcze jakieś błędy popełniłam ? :twisted:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.06.2006 21:04

owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

Nie zwracaj na to uwagi ,.... na literówki nikt nie patrzy ( nawet ortograf czasami się przemknie nie zauważony). Nema problema. :D
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 29.06.2006 21:10

Prazek jak nie masz nic do powiedzenia to nie zaśmiecaj wątku. To nie jest dobra metoda na zdobywanie kolejnych gwiazdek. Może przeczytaj całość. niewiele osób przedstawia się przy pierwszym wątku, prosi i dziękje jeszcze przed faktem - zamiast tego bardzo wiele wtrąca nic nie znaczące uwagi (tak z nudów).
Na marginesie też pisze "żona kolegi" i "moja Żona" - może nie do końca poprawnie ale sympatycznie i miło.
Owieczko - nic nie musisz rezerwować. Pod namiot zawsze coś znajdziesz. Nie spodoba się, to zmienisz kamp. Spodoba się to zostaniesz. Moim zdaniem taka spontaniczność to najlepszy sposób. Unikałbym Istrii - duże kampy, zero kameralności. Im bliżej Dubrownika, tym plaże ciekawsze, z zatoczkami i bez betonu.
pozdr
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 30.06.2006 10:35

Dziękuję za obronę i rady :wink: .
Chciałam jeszcze dodać , że po przeczytaniu tego forum , obejrzeniu fotek forumowiczów , zakochałam się w Chorwacji .
Czuję , że na jednym wypadzie do Chorwacji się nie skończy :lol: . Chociaż zawsze powtarzam , że świat jest za piękny , żeby wracać w jedno miejsce kilkakrotnie :).
Te plażyczki, te zatczki , ta wodaa, te cudowne miasteczka z uroczymi uliczkami , tam jest tak romantycznie ehh .
JAdę za miesiąc a już się nie mogę doczekać . Wszędzie Nam się bardzo podoba i nie wiemy gdzie jechać na pierwszy raz - wyspy czy ląd :).
Chyba zostanę crotomaniakiem po powrocie :lol: , a już trochę świata zwiedziłam.
Pozdrawiam
Owieczka
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 30.06.2006 11:26

...ja również po zwiedzeniu Europy (Portugalia, Turcja, Lazurowe Wybrzeże, Norwegia), dopiero na sam niemal koniec zdecydowałem się na Chorwacje...oczywiście przeglądałem zdjęcia i również stwierdziłem że się zakochałem :)...jednak dopiero pierwsze wzrokowe spotkanie z Adriatykiem z wysokości Rijeki uświadomilo mi co to prawdziwa miłość :)...

Zaden z krajów w których byłem nie podoba mi się bardziej niż Chorwacja, oczywiście nie można porównywać jej z Norwegią bo to zupełnie inny kraj, jednak Chorwacja jest tym miejscem które kocham...Wysokie gory, fantastyczne widoki, krystaliczna woda, piękne miasteczka...Wszystko w jednym!!!

...Droga Owieczko, niemal całe wybrzeże Chorwacji jest godne polecenia, od Istrii po Cavtat, niemal 750km... od łagodnych miasteczek zachodniej Istrii (Umag, Porec, Rovinj), wschodniej (Rabac, Opatija) i dalej wybrzezem przez Senj, Zadar, Biograd na Moru, Primosten, Trogir, Riwierę Makarską aż po okolice Dubronika...do tego jeszcze kilka wysp godnych polecenia od KrK na północy po Korcule na południu...Jeśli wybieracie się samochodem i macie troche wiecej czasu po prostu spokojnie podążajcie magistralą wzdłuż adriatyku i zatrzymajcie się tam gdzie Wam sie najbardziej spodoba...rok temu trafiłem tak w maju do Baśkiej Vody...w sierpniu objechałem Istrię...

...W tym roku wybieram się na Hvar i Peljesac...nie ma szans żeby komuś się Chorwacja nie spodobała, chyba ze jest fanem syberyjskiej tundry...POZDRAWIAM i ŻYCZE UDANYCH (chociaż to oczywiste) WAKACJI W CRO
prazek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) prazek » 30.06.2006 12:58

owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

To nie z nudów czy braku problemów. Sądzę, że większość na forum ma wykształcenie od matury wzwyż, aż tylu błędów ortograficznych nie widziałam w życiu. Ja wstydziłabym się nie wiedzieć, jak pisać w ojczystym języku.
SZANUJMY JĘZYK OJCZYSTY. DZIĘKUJĘ.
Ostatnio edytowano 04.07.2006 00:07 przez prazek, łącznie edytowano 1 raz
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 30.06.2006 13:24

prazek napisał(a):
owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

To nie z nudów czy braku problemów. Sądzę, że większość na forum ma wykształcenie od matury wzwyż, aż tylu błędów ortograficznych nie widziałam w życiu. Ja wstydziłabym się nie wiedząc jak pisać w ojczeystym języku.

...ja w wypowiedzi owieczki poza napisaniem Chorwacji przez małe "ch" (zresztą na forum często pisze się ciągiem wszystko z małych liter) nie zauważyłem błędów chyba, że masz na myśli forum ogólnie...może powinnaś jeszcze przecinki posprawdzać...to forum jest od zdobywania informacji na temat Chorwacji, a nie nauki ortografii (ktorej ja potrafię właściwie używać)...jak czujesz w sobie żyłkę polonisty to może trzeba sprobować swoich sił u źródła ---> Nauczanie początkowe klas I-III...

POZDRAWIAM
owieczka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) owieczka » 30.06.2006 17:00

prazek napisał(a):
owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

To nie z nudów czy braku problemów. Sądzę, że większość na forum ma wykształcenie od matury wzwyż, aż tylu błędów ortograficznych nie widziałam w życiu. Ja wstydziłabym się nie wiedząc jak pisać w ojczeystym języku.

Jestem w szoku 8O
Prazek jeśli zarzucasz mi błędy i są one dla Ciebie aż tak rażące - to proszę abyś je wskazała , jeśli masz oczywiście odwagę !
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.07.2006 20:56

prazek napisał(a):
owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

Prazek ... jeżeli już się czepiasz wykształcenia, to moim skromnym zdaniem, Ty nie masz tego wyższego. Dlaczego ? .... ano dlatego, że wątpię aby ktoś o stosownym wykształceniu zwracał na takie błachostki uwagę. Jeżeli się mylę to jest tylko jedno wytłumaczenie: - jesteś tuż po obronie ( najmądrzejsza na całym świecie, taki stan będzie trwał kilka miesięcy, później wrócisz do normy) :lol:
Ponadto tutej nikt nie pise ze słownikiem poprawnej polscyzny w ręcach . Jest teroz ok ? :lol:
jagatka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jagatka » 02.07.2006 21:13

Właśnie wróciliśmy z Chorwaji i jest to miłość od pierwszego spojrzenia,serdecznie polecam Primosten.Jestem zauroczona dokłanie wszystkim ludżmi,wodą,klimatem a przedewszystkim przyrodą.
caluch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) caluch » 05.07.2007 13:57

owieczka napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów ,na forum jestem nowa :) . Mam na imie owieczka :wink: i 25 latek.
Wybieram się w tym roku do chorwacji.
Czuję , że to będą wakacje marzeń :lol: , lubię kraje gdzie człowiek ma jakieś fajne doznania wzrokowe :D . Od siebie mogę polecić Majorkę ( urokliwe zatoczki z krystaliczą wodą )
Do tej pory jeździłam z Mężem na wycieczki zoragnizowane przez biuro podróży , ale znudziło mi/nam się :roll: .
Chciałabym przygód :lol: .
Jakis fajny camping , namiocik , troche mrówek , robaczków , jakieś ciekawe żyjątka :twisted:
Jadę do chorwacji pierwszy raz i prosiłabym stałych bywalców chorwacji o polecenie nam jakiejś urokliwej miejscowości z fajnym campingiem , ale koniecznie taki ,który będzie wśród drzew( w lesie ) czyli zacieniony :!: , z fajną plażą czyli taką drobną żwirową i krystaliczną wodą :lol: ( Nie mam sprecyzowanego miejsca, zdaję się na Was ). Lubię też zatoczki i skałki .Byłoby super gdyby niedaleko caampingu, były fajne, kameralne kamieniste zatoczki z wodą jak w szkalnce :)
Mamy zamiar jechać na 2 tygodnie(2 osoby) od 27 lipca do 15 sierpnia , zabrać ze sobą 1000 E ( na wszystko ) , czy taka kwota nam wystarczy ?
I najważniejsze pytanie :) , czy muszę rezerwować już camping? , bedąc w Polsce i jadąc w wyżej wymienionym terminie ?

Forumowicze poproszę o jakieś ciekawe propozycję miejsc .
Dziękuję i Pozdrawiam
Owieczka

Witam.Byłem na Chorwacji kilka dobrych razy od kwater przez namiot,od typowo turystycznych miejscowości(Baśko Voda,Podgora) do zupełnie odludnego kampingu jakim jest Divna na Peljasaću.I o nim właśnie chcę napisać bo jest to najpiękniejsze i najspokojniejsze miejsce jakie spotkałem w Chorwacji.Przed wyjazdem obawiałem sie że zanudzę sie na śmierć ,lecz jeśli ktoś chce uciec od codziennego zgiełku i nie przeszkadza mu to że do najbliższego sklepu(Trpanj) jest ok 5km to polecam z pełna odpowiedzialnością. Kamping na ok30-40 namiotów sanitariaty czyste,lecz prysznic otwierany dwa razy dziennie(ciepła woda z beczki na dachu jak się nagrzeje starcza dla kilku osób :lol: ).Plaża 50 metrów od namiotu czysta i piękna długości ok 300m i co najważniejsze koło kampigu miejsc na wylegiwanie się dosyć sporo.Wstawił bym fotki kampu i plaży ,ale nie wiem czy potrafię 8O .Będę tam na początku sierpnia więc jeśli ktoś wybiera sie tam w podobnym terminie to do miłego spotkania!
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 06.07.2007 10:42

prazek napisał(a):
owieczka napisał(a):

Szczerze współczuję .

To nie z nudów czy braku problemów. Sądzę, że większość na forum ma wykształcenie od matury wzwyż, aż tylu błędów ortograficznych nie widziałam w życiu. Ja wstydziłabym się nie wiedzieć, jak pisać w ojczystym języku.

Chorwacja się pisze tak przez "H" jak i przez "Ch" jak i przez "C". A "mąż" można pisać z dużej litery i nie jest to błąd (tym bardziej ortograficzny)- świadczy najcześciej o szacunku do kochanej osoby a nie braku wiedzy czy też zwykłej literówce... Szanowna Pani od języka moich Ojców i Dziadków.
Proponuję więc spozierać na ów języka temat mniej kanciastym okiem i nie gromadzić jadu wokół czegoś co i tak większości nie przeszczadzać raczy, w związku zaś z uszczypliwością Panny?... może jednak Pani wątku proponuję zająć się miast literówkami, równie chetnie pomocą i dzieleniem się wiedzą nie tylko z ortograficznej przyczyny ale także z dobrotliwego przecież Kobiecego serca. W pełni szacunku, uchylam się od dalszej riposty...to byłem tylko jaaaaaaaa, maniuś.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone