Witam wszystkich, myślę że będę mógł liczyć na waszą praktyczną poradę. Właściwie jedziemy pierwszy raz w życiu do Chorwacji a tym bardziej samochodem i w ciemno do tego kraju. Nas jest 4 studentów. Chcemy jechać prawdopodobnie zwiedzać KRKA, Dubrovnik, Trogir oraz Makarsk. Mam kilka pytań do was:
1) Otóż jedziemy samochodem w "ciemno" do Chorwacji. Czy to faktycznie jak ludzie mówią że wyjazd w ciemno to noclegi są tańsze?
2) Ale ogółem chcemy jechać pod namiot, w jakich przedziałach cenowych jest pole namiotowe? Warto byłoby ceny dla przeciętnego studenta.
3) Czy warto robić tzw trip po Chorwacji, żeby jechać w inne miejsce i nocleg i tak do następnego miejsca?
4) Ile by kosztowało tak skromnie się najeść dla 4 studentów na tydzień?
5) Jakie jeszcze miejsca polecacie oprócz tych wyżej wymienionych miejsc? Czy w pobliżu wodospadu KRKA jest pole namiotowe?
6) Przez jakie kraje warto jechać z Torunia do Chorwacji? Planujemy połowego sierpnia jechać. Powrotem pomyślałem aby pojechać do Budapesztu chociaż na jedną noc.
7) Jak wygląda sytuacja na stacjach benzynowych ? Jest przybliżone do Polski?
Autostrady ? Czy warto ich ominąć żeby troszkę zaoszczędzić ?
9) No i najważniejsze jak wygląda sprawa z Policją? Bardziej rygorystyczni niż Polskie Władzy Drogowe, bo jestem troszkę dynamicznym kierowcą.
Dziękuję i myślę że będę można na was liczyć na paktyczne porady, bo od dłuższego czasu czytam tutaj i sporo z was jest doświadczonych CROMANIACAMI !