Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2020. Gdzie jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 29.10.2019 11:30

wikol napisał(a):Zdecydowanie Baśka Voda. Plaże ciągną się gdzie o wiele luźniej niż w samym centrum.
Obawiam się że w Tribunj i okolicach widoki takie bardziej dla "ubogich" ;) w porównaniu z Baśka Voda..

Proszę pojedz gdzieś indziej, na jakąś wyspę najlepiej to wtedy zobaczysz jak może być spokojnie i kameralnie a i widoki tez znajdziesz piękne. Mi Makarska i wszystkie te główne miasta całej riwiery jakoś z Krupówkami się kojarzą i spędem ludzi. Jednak wiadomo każdy lubi coś innego, my wolimy cisze i spokój co dają zadupia na wyspach.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 29.10.2019 11:32

yzedef napisał(a):
wikol napisał(a):Zdecydowanie Baśka Voda. Plaże ciągną się gdzie o wiele luźniej niż w samym centrum.
Obawiam się że w Tribunj i okolicach widoki takie bardziej dla "ubogich" ;) w porównaniu z Baśka Voda..

Proszę pojedz gdzieś indziej, na jakąś wyspę najlepiej to wtedy zobaczysz jak może być spokojnie i kameralnie a i widoki tez znajdziesz piękne. Mi Makarska i wszystkie te główne miasta całej riwiery jakoś z Krupówkami się kojarzą i spędem ludzi. Jednak wiadomo każdy lubi coś innego, my wolimy cisze i spokój co dają zadupia na wyspach.

Byliśmy w Baśka Voda 3 razy...uwielbiamy jak sie coś dzieje wieczorami
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2019 11:36

Kwestia gustu, kiedyś tez lubiłem twory w postaci Baśki, Rogoźnicy itd...teraz wołem mnie tam nie zaciągniecie :D
W tym roku odpocząłem na wyspie, w zeszłym roku wróciłem ze Srimy zmęczony :?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 29.10.2019 11:40

Jak to mówią.....Jeden woli matkę....drugi woli córę...
Każdy z nas jest inny. Jeden woli pustki, ciszę, spokój, a inny wprost przeciwnie. Lubi tłumy gwar.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 29.10.2019 14:45

Jestem fanem Riwiery Makarskiej. Znajomy namawia na Tribunj.
Bez Biokova jakoś pusto, ubogo. Ciężki wybór.

Blisko Makarskiej jest BiH co też jest dużym plusem.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 29.10.2019 19:42

wikol napisał(a):Jestem fanem Riwiery Makarskiej. Znajomy namawia na Tribunj.

Też bardzo lubimy Riwierę Makarską...na 8 wyjazdów do CRO to 6 razem spędzaliśmy urlop właśnie na Riwierze
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 30.10.2019 23:14

wikol napisał(a):Jestem fanem Riwiery Makarskiej. Znajomy namawia na Tribunj.

Tribunj to fajne miejsce ale faktycznie to nie Riwiera Makarska. Jest dobrą bazą wypadową dla lubiących zwiedzać. Blisko jest trochę niedoceniany Szybenik. Dalej na południe Trogir i Split z pobliskimi ruinami zamku w miejscowości Klis. W przeciwnym kierunku Zadar i Nin. Blisko jest do Parku Narodowego Krka. Nieco dalej w głębi lądu leży Knin z dużym zamkiem. Można też popłynąć na wycieczkę na archipelag Kornati.
W Tribunj często są komary. Wieczorami nie dało się wysiedzieć w ogrodzie czy na tarasie.
Jeśli chcesz coś zamienić a widoki mają być z górami w tle to proponuję Orebić na Peljasacu.
Można wejść na Sv Ilja (961 m). Jest to świetny punkt widokowy. Z jednej strony Riwiera Makarska u podnóża Biokova z Sv Jure na czele. Z drugiej okoliczne wyspy. Z Orebicia taksówką wodną można popłynąć na wyspę Korcula do miasta o tej samej nazwie. Na końcu półwyspy jest Ston z słynnym prawie Chińskim :wink: murem.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 01.11.2019 09:42

Dawigs napisał(a):. Na końcu półwyspy jest Ston z słynnym prawie Chińskim :wink: murem.

Jeśli już to raczej na początku półwyspu :lol:

Pozdrowienia.;)
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 04.11.2019 22:10

Gonzales napisał(a):
Dawigs napisał(a):. Na końcu półwyspy jest Ston z słynnym prawie Chińskim :wink: murem.

Jeśli już to raczej na początku półwyspu :lol:

Pozdrowienia.;)

No tak, faktycznie na początku półwyspu :D ale jadąc od Orebicia to tak jakby a końcu :wink: .
krzyzak74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyzak74 » 07.11.2019 15:27

Cropidło napisał(a):Witam.
Po czterech latach pobytu na wyspach schodzimy na ląd.
Padło na Tribunj.Wybraliśmy tą miejscowość,ponieważ byliśmy z żoną w tym roku na majówce.
Bardzo nam się spodobało i postanowiliśmy spróbować jak będzie latem2020.
Myślę,że niczym nie ryzykuję,zaliczka poszła apart.Petra 120m2.
Trochę serce mnie boli,bo po raz pierwszy płacę 100E za dobę.
Termin 25 07do12 08.
Muszę to jakoś przeżyć.
Pozdrawiam.Marek P.

wiitaj, my 3 razy w TRibunj bylismy i na pewno bedziemy wracac. Ta miescinka ma taki fajny klimacik i nas to bardzo satysfakcjonuje. Ale nie w przysżłym roku. Kusi Algavre bo dosc tanie bilety sa teraz.
krzyzak74
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyzak74 » 07.11.2019 15:33

wikol napisał(a):
Cropidło napisał(a):Witam.
Po czterech latach pobytu na wyspach schodzimy na ląd.
Padło na Tribunj.Wybraliśmy tą miejscowość,ponieważ byliśmy z żoną w tym roku na majówce.

3 razy Makarska. Widoki super, magia jakaś tego miejsca.
Znajomy chwali właśnie Tribunj i namawia na wyjazd.
Czy te miasto czymś zachwyci w porównaniu do np. Baśka Voda itd. ?

Tribunjem na bank sie nie zawiedziesz jesli lubisz spokój, klimat i małe miesciny. Masz te rewelacyjny półwysep, kosciołek i malutki porcik. I nic wiecej. I albo to pokochasz, albo kompletnie nie. I jest doskonała baza wypadowa do Szybenika, Krk, Zadaru, Trogiru
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 07.11.2019 20:42

Witam.
Tribunj znamy ,bo byliśmy w tym roku na majówce i było bardzo sympatycznie.
Przez ostatnie cztery lata wybieraliśmy raczej spokojne miejscowości .
Slatine Prigradica2x Splitska,która jak na razie jest nr 1 na naszej liście wyjazdowej.
Zobaczymy,czy Tribunj zachwyci nas w szczycie sezonu.
Myślę,że tak.
Pozdrawiam.
Marek P.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2019 08:14

krzyzak74 napisał(a):Tribunjem na bank sie nie zawiedziesz jesli lubisz spokój, klimat i małe miesciny.

Ja się zawiodłem więc z tym bankiem to nie przesadzaj. Takim Tribunjem, podobnie jak Rogoźnicą to jarałem się z 15 lat temu. Kiedy dogłębniej poznałem Chorwację, doszedłem do wniosku, że Tribunj uroku żadnego nie ma. Ostatni raz nabrałem się na Srimę, która ma tyle uroku co las w okresie szczytu grzybobrania.
Cropidło napisał(a):Zobaczymy,czy Tribunj zachwyci nas w szczycie sezonu.Myślę,że tak.

Myślę, że nie.
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 08.11.2019 09:51

Witam.
Co będzie to będzie,ale szanujemy każdą opinię
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 08.11.2019 10:20

Ja bylem w tym roku w Tribunj i moge go polecić
Klimatu Dubrovnika czy Trogiru sie tam nie znajdzie ale wypocząć jak najbardziej da rade. Ceny tez są spoko :wink:

Bliskość do Vodic rekompensuje to ze w Tribunj wieczorem mało sie dzieje :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2020. Gdzie jechać? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone