Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2014. Chorwacja, Czarnogóra i Albania.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
LRobert
Cromaniak
Re: Wakacje 2014.

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 20.11.2014 22:34

Widoki z drogi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 20.11.2014 23:33

Nasze drogi jakby się skrzyżowały,ja za chwilkę będę wyjeżdżała z Czarnogóry w stronę Dubrovnika i dalej,a Ty właśnie z przeciwnej strony nadjeżdżasz :oczko_usmiech:
Objechaliście Bokę Kotorską,a my skróciliśmy sobie tym razem drogę promem .Ale zdjęcia wysp Św Jerzego i Gospa od Škrpjela mamy podobne,Ty z lądu ja z morza :) pozdrawiam i czekam co się jeszcze wydarzy.Ciekawa jestem kampu Maslina :)
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 21.11.2014 06:39

Witam. Nasza miejscówka na kempingu wyglądała tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miejscówkę mieliśmy fajną. Każdego kolejnego dnia kemping jednak się zapełniał i robiło się ciasno. Jak my przyjechaliśmy to każdy rozbijał się gdzie chciał. Potem to obsługa kempingu wskazywała miejsca. U nas też z czasem zrobiło się gęsto. Pojawili się sąsiedzi obok po lewej stronie blisko nas-ja bym się tak komuś na głowie nie rozbijał :evil: i na drodze dojazdowej do naszego miejsca - starsze małżeństwo z Węgier.

Obrazek

Na razie to tyle. Potem będą wycieczki po Czarnogórze. :lol:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 21.11.2014 06:53

A jeszcze krótki dodatek na temat pojazdów wakacyjnych :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Był jeszcze jeden fajny z wymalowaną trasą na szybie, ale niestety zdjęcia nie zrobiłem. Pierwszy raz widziałem taaaakiego wielbłąda 8O :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.11.2014 08:26

LRobert napisał(a):Obrazek

W tym roku też takiego widziałem na kampie.
Wzbudzał ogólny uśmiech. :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.11.2014 09:43

fajny ten Unimog, przynajmniej żadne drogi Ci nie straszne,
ładny przegląd Boki... i fartnęło Wam się obserwować jak akurat wypływa wycieczkowiec
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 21.11.2014 11:14

Pojazdy pierwsza klasa :) szkoda ,że kemping potem taki zaludniony,potrafi to zniechęcić .A na wycieczki po Czarnogórze czekam ,jak wiesz, nigdy mi ich nie za dużo :oczko_usmiech:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 21.11.2014 22:59

Jeśli idzie o wycieczki po Czarnogórze to będzie ich trochę. :D

1 sierpnia
Wczoraj to nawet trochę grzmiało jak rozbijaliśmy obóz. Dzisiaj pogoda też nas nie rozpieszcza jak zwykle w czasie tych wakacji. :? Jak nie można na plażę to jedziemy zwiedzać. Decydujemy się na Bar a ściśle mówiąc na Stary Bar bo w nowym poza dziwnym domem towarowym nic nie ma. Dla pewności zrobiliśmy po owym mieście objazd jak japońska wycieczka, ale na nic ciekawego nie trafiliśmy. Zanim jednak tam dojechaliśmy to znowu -tradycyjnie przed Sutomore stoimy w korku. :evil: To jakaś kolejna tradycja, która mi się nie wcale nie podoba. Mam dość korków :twisted: :evil:
Dojeżdżamy do kempingu przed Starym Barem. Idziemy zwiedzać, zaczyna padać deszcz. :evil: Nic to idziemy dalej. Na szczęście szybko przestaje padać. O tam właśnie pójdziemy

Obrazek
pogoda w sam raz na zwiedzanie, upał nam raczej nie grozi
Obrazek
handel uliczny kwitnie :D
Obrazek
w drodze do ruin
Obrazek
uliczki pełne kawiarni i straganów
Obrazek

Obrazek

krzak przebił się przez mur
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wchodzimy
Obrazek
Ostatnio edytowano 22.11.2014 10:02 przez LRobert, łącznie edytowano 1 raz
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 21.11.2014 23:24

Parking kosztował nas u samozwańczego parkingowego kosztował 2 euro, wejście do ruin 5 euro.
Jak na ruiny to całkiem sporo tam mieszkańców:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.11.2014 10:28

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z jednej strony trochę się jakby przejaśnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w drugą stronę nadal zachmurzone, stare i nowe obok siebie
Obrazek
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.11.2014 10:51

Obrazek

Obrazek

i nastepna roślina na murze

Obrazek

ładne widoki z tych ruin na okolicę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magazyn części zapasowych do zabytków. :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tam mieliśmy pojechać, ale zabrakło nam sił.
Obrazek
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.11.2014 10:58

W drodze do samochodu zatrzymujemy się na małe jedzonko. Obiad i kawa kosztuje 20 euro.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nadal zachmurzone :(
Obrazek

Obrazek
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.11.2014 11:03

jak miło powspominać znajome kąty, chodziliśmy tymi samymi traktami, i zwierzaki są te same :D
my zaoszczędzilismy na parkingu w Starim Barze jadąc nieco dalej pod mury

LRobert napisał(a):W drodze do samochodu zatrzymujemy się na małe jedzonko. Obiad i kawa kosztuje 20 euro.

miło posiedzieć na podusiach :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.11.2014 11:39

Masz bardzo ciekawe ujęcia Baru.Ja miałam troszkę lepszą pogodę ;) i widzę u Ciebie rodziców "moich"kociaków :) do oliwki pojechaliśmy,ale jeszcze nie ma w relacji,także zapraszam duzo-czarnogory-i-odrobina-chorwacji-2014-t47016-45.html
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 23.11.2014 20:37

Nadal jest 1 sierpnia piątek.
Po odpoczynku i wzmocnieniu dobrym jedzonkiem odzyskaliśmy siły. Ponieważ pogoda nie może się zdecydować - ma padać deszcz czy świecić słońce postanawiamy pojechać zobaczyć Ulcinj. Skoro już przebiliśmy się przez korki to warto to wykorzystać. Zupełnie nieprzygotowani, polegając tylko na nawigacji ruszamy w drogę. Wjeżdżamy do centrum miasta - chyba :roll: i idziemy zwiedzać. Idziemy bez żadnego planu. Dużo samochodów i ludzi. Ogólnie ciasno jak to na starym mieście.

Obrazek

Obrazek

Coś jednak nie gra. Ups trochę się nie udało. Znaleźliśmy się na drugiej stronie od najciekawszego miejsca do zwiedzania. 8O :? Nic to na razie podziwiamy widoki na najstarszą część miasta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochę ciasno na tych plażach 8O Nie przepadam za takim tłokiem i jakoś się nie widzę odpoczywającego w tym tłumie. Ale jak ktoś lubi.

Obrazek

Obrazek

Powinniśmy być po tamtej stronie.

Obrazek

ale na razie jesteśmy tu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo zmęczenia postanawiamy zobaczyć to stare miasto. Skoro już przyjechaliśmy to szkoda byłoby nie zajrzeć? nie? Za chwilę pójdziemy, ale muszę coś zjeść bo nie mam siły walić w klawiaturę. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wakacje 2014. Chorwacja, Czarnogóra i Albania. - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone