Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2013 co teraz wybrac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 15.11.2012 14:25

kuba74 napisał(a):Witam Wszystkich:) Planuję w przyszłym roku kolejny wyjazd do Chorwacji. Tym razem od Szibenika na północ. Zastanawiałem się nad miejscowościami: Biograd, Bibinje, Nin. Ponieważ jedzie też rodzinka z dziećmi mam pytanie do bywalców tych miejsc: Które miasteczko polecacie na spokojny wypoczynek z dziećmi? Interesuje mnie głównie kwestia w miarę spokojego dojścia do plaży (raczej nie betonowa:((),spkojnej odległości od głównej szosy, dostępności do knajpek, sklepików,itp.Jak wygląda sprawa znalezienia kwatery w tych miejscach w ciemno? Może ktoś poleci jakieś inne ciekawe miasteczko w tej cześci Chorwacji? Z góry Wszystkim bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam : :wink:

Pakostan to typowe miasteczko na wyjazd rodzinny.Ma wszystko co potrzebne dla dzieci i dorosłych a do tego praktycznie płasko.Wszyscy zostaną zadowaleni na 100procen(zaliczone 3 krotnie)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.11.2012 14:40

Pakostane :idea:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 15.11.2012 15:42

DUCE pod Omisiem. Płasko, plaża żwirkowo-piaskowa i nie potrzeba obuwia. Płytka woda do kolan i pasa w odległości od brzegu do 50 m. Dalej zaczyna się głębiej. Idealna dla rodzin z małymi dziećmi. Blisko do Omisia i Cetiny około 1 km - liczne atrakcje, stare miasto z wąskimi uliczkami, port, wycieczki, zabawy dla małych dzieci. Plaża w Duce posiada prysznice - darmowe, restauracje, bary na plaży. Piwo, lody itp. Można opalać się na piasku lub betonie. Jest czysto.

Miejsce i apartament w którym byłem tranzytowo przez 5 dni we wrześniu 2012 - link poniżej. Cena od 2 osób 30 euro w sezonie jakieś 60. Apartament przeznaczony dla 4 osób na samej górze. Dwie sypialnie, łóżka małżeńskie. Klima, duży taras z markizami. TV SAT, kuchnia z wyposażeniem połączona z pokojem jadalnym, Cisza nie słychać samochodów, Warunki b.dobre. Duży parking z zadaszeniem. II linia zabudowy. Z tarasu widać morze. Atrakcja lokalna -Babcia katoliczka obserwująca turystów, miła i uprzejma, lubi polskie gołąbki i fasolkę po bretońsku :D . Wstaje o 5.00 za to idzie spać wcześnie. Chętnych prowadzi do kościoła - gratis. Zbiera słoiki na konfitury i butelki na wino. Przesiaduje pod domem na ławeczce pod drzewem i uśmiecha się do turystów. Przy drodze mały market - wsio jest :wink: chleb, zapitka, zakąska i do zakąski . Za drogą nadmorska kawiarenka-bar. Grill duży w podwórzu idealny na wędzenie i grilowanie. Wszystkim zarządza żona właściciela. Nie handluje Rakiją ani winem.

http://www.domy-letniskowe.com/domy_let ... j_nr=14231
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 15.11.2012 19:32

Nie ma opcji dla dwóch osób.
Cały apt dla 4 os, płacimy około 300 Euro/tydz ,w high season ok 500 Euro/tydz.
Grunt to nie załatwiać przez biura turystyczne.
Transport mam swój, a w razie potrzeby da się za około 400 Eu za całą ekipę plus mnóstwo sprzętu.
Ryby i różne robale na BBQ z morza.

=====================
http://spearo.republika.pl
Obrazek
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 15.11.2012 19:59

Zamiast bliskich okolic Makarskiej wybrałbym coś kawałek wcześniej np Mimice małą spokojną miejscowosć umieszczoną dokładnie pomiedzy Splitem i Makarska z 10 km od Omisa jak ktoś koniecznie chce tłumy rodaków zobaczyc. A same Mimice sa spokojna niewielką miejscowością stworzoną do odpoczynku z dzieckiem brak dyskotek 1 spokojna knajpka 1 spozywczak.POLECAM
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.11.2012 20:36

Spearo napisał(a):Nie ma opcji dla dwóch osób.
Cały apt dla 4 os, płacimy około 300 Euro/tydz ,w high season ok 500 Euro/tydz.

Dziękuję, to jednak drożej niż na lądzie, bo jeszcze dochodzi koszt transportu :idea:
Pobyt na takiej wysepce to dla koneserów nurkowania, żeglowania.
Zwykli śmiertelnicy :wink: wybierają tradycyjne opcje pobytu w Chorwacji.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 22.11.2012 06:39

A może... Baska Voda?...piękne plaże...a i wieczorami jest gdzie posiedzieć.... :D :D :D
Bubek74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubek74 » 22.11.2012 07:42

Miało być Igrane a po wszelkich rozważaniach wyszedł Brist. Już wstępnie zarezerwowane od 12.08 - 25.08.2013, zaliczka wpłacona.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.11.2012 22:13

Z bliższych ciekawe: wyspa Pag, Cres lub Losinj.
Wyspa Brac - bardzo polecam :)
Oczywiście bajowy Peljesac... :twisted: :) :D

hmmm...doczytałam, że zarezerwowany Brist :) tez ujdzie :P
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 23.11.2012 22:22

Również polecam Brać :P
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 25.11.2012 20:20

Wybór pomiędzy Pakostane a Tribunj.
Nie byłem w żadnej z tych miejscowości, która lepsza pod kątem małych dzieci?
Z opisów sądząc to w Pakostane trochę bardziej urozmaicone plaże chyba?
Jakie Wasze opinie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.11.2012 20:41

sandomingo napisał(a):Wybór pomiędzy Pakostane a Tribunj.
Jakie Wasze opinie?

Byłem w obu :lol: bez dzieci :wink: dla wnuka/wnuczki (jak się kiedyś pojawią :roll:) wybrałbym Pakoštane :idea:
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 25.11.2012 20:44

Ok, zatem 1:0 dla Pakostane:)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 25.11.2012 20:50

sandomingo napisał(a):Wybór pomiędzy Pakostane a Tribunj.
Jakie Wasze opinie?

ja byłem w Tribunj,ale z dziećmi 12 i 15 lat.Dla nich było nudno,za spokojnie .
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 25.11.2012 20:55

jara napisał(a):ja byłem w Tribunj,ale z dziećmi 12 i 15 lat.Dla nich było nudno,za spokojnie .

U mnie odpowiednio 10 lat mniej, czyli 2 i 5 lat.
Także na nudę to i tak narzekać nie będą mając morze i lody:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2013 co teraz wybrac - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone