Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2013 co teraz wybrac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 21.03.2013 10:06

ktat napisał(a):co lepsze Omis , Sevid czy Ciovo Arbanija ewentualnie Okrug gor
siedzę i czytam ,szukam kwater i mam mętlik
sierpień 4 osoby dorosłe dzieci 7 lat i 1,5 roku
doradźcie proszę
zależy nam na plaży dla dziewczyn , widoku z balkonu ;) i jakimś barze

Woda na plaży w Omiś-u niezbyt czysta i nie ma klimatu ,plaża w mieście :(
Natomiast jet godny zwiedzenia :wink:

20120609183912(1).jpg

20120609161445(1).jpg
Ostatnio edytowano 21.03.2013 10:20 przez mervik, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2013 10:10

ktat napisał(a):co lepsze Omis , Sevid czy Ciovo Arbanija ewentualnie Okrug gor
siedzę i czytam ,szukam kwater i mam mętlik
sierpień 4 osoby dorosłe dzieci 7 lat i 1,5 roku
doradźcie proszę
zależy nam na plaży dla dziewczyn , widoku z balkonu ;) i jakimś barze

Jak przedmówca: Omis fajny jako miasteczko, choć w sezonie zakorkowany. Plaża w Omisu w porównaniu do innych, które widziałem, jest co najmniej nieciekawa (stosunkowo zimna i mętna woda, bo ujście Cetiny w bezpośredniej bliskości; dla chcących spróbować raftingu, bliskość Cetiny jest akurat zaletą). O pozostałych miejscowościach się nie wypowiadam. Polecam natomiast Primosten (blizej Sibenika) i okolice Makarskiej (zarowno na polnoc, jak i na poludnie od niej).
Ostatnio edytowano 21.03.2013 12:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
ktat
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ktat » 21.03.2013 11:01

byliśmy w Grebasticy to obok Primosten i fakt jest ślicznie , teraz chcielibyśmy coś dalej
Tucepi śliczne , ale ceny ...
Iwona Szu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Szu » 21.03.2013 11:05

Ja byłam w 2011 roku w Živogošće-Porat. Świetna lokalizacja jeśli szukacie spokoju. Na miejscu jest wszystko co potrzeba. Jeśli zaś wolicie trochę "gwarniejsze" miasteczko to ok 2 km dalej jest Igrane. My chodziliśmy do Igrane na popołudniowe piesze wycieczki. Zdecydowanie polecam. A mieszkaliśmy w Apartamencie LUKA. Świetni gospodarze. Tu namiary http://www.apartmentsluka.com/ Byliśmy w 9 osób i wszyscy zadowoleni na maxa. Pozdrawiam
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 21.03.2013 11:44

rafgrzeg napisał(a):Moi drodzy podpowiedcie mi co można zobaczyć w rejonie Split-Zadar. Wybieram się z rodziną do Vodic w lipcu, ale z uwagi na to, że nie jesteśmy typem siedzącym muszę mieć bogaty plan na 12 dni pobytu (2 dni po drodze spedzamy na Węgrzech). Znalazłem takie tematy: 1. Split, 2. Salona, 3. Sibenik, 4. Park Narodowy Krka 5. Burnji 6. Trogir 7. Zadar 8. Knin 9. Tribunj 10. Klis 11. Rezerwat Pantan 12. Kamenjak 13. Jezioro Vransko 14. Rafting na Cetinie
Czy jest coś jeszcze ciekawego w okolicy? a może coś jest zbędne na tej liście, jak uważacie?

Ja bym na tej liście ustawił Tribunj jako rezerwowy - jeśli wystarczy Ci czasu. Miasteczko jest wprawdzie urocze, komfortowe, świetnie położone jako baza wypadowa do zwiedzania wybrzeża od Ninu po Omisz. Ale jeśli będziesz mieszkał gdzie indziej, to niewiele stracisz nie odwiedzając Tribunja. Podobnie zresztą jak Vodic. Po prostu jest mnóstwo miejsc, które znacznie bardziej warto zwiedzić. Niczego nie odbierając przy tym Tribunjowi jako super miejscu do wakacyjnego pomieszkania.

Tutaj jest moja relacja z wakacji 2012 w Tribunju.

Do Twojej listy dopisałbym:
- Nin - niedaleko za Zadarem, a miasteczko piękne, historyczne, z piaszczystą plażą,
- Primoszten - mi się spodobał umiarkowanie, ale ma swoich entuzjastów i jestem w stanie ich zrozumieć, choć nie podzielam zachwytu. Sam ocenisz, czy Ci się podoba, czy nie :D
- a skoro rafting na Cetinie, to może jeszcze Omisz - miasteczko takie sobie (ale też ma swoich wielbicieli), plusem dla dzieci jest Dino Park.
iwwoj
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 24.03.2013 06:47

kuba74 napisał(a):Witam Wszystkich:) Planuję w przyszłym roku kolejny wyjazd do Chorwacji. Tym razem od Szibenika na północ. Zastanawiałem się nad miejscowościami: Biograd, Bibinje, Nin. Ponieważ jedzie też rodzinka z dziećmi mam pytanie do bywalców tych miejsc: Które miasteczko polecacie na spokojny wypoczynek z dziećmi? Interesuje mnie głównie kwestia w miarę spokojego dojścia do plaży (raczej nie betonowa:((),spkojnej odległości od głównej szosy, dostępności do knajpek, sklepików,itp.Jak wygląda sprawa znalezienia kwatery w tych miejscach w ciemno? Może ktoś poleci jakieś inne ciekawe miasteczko w tej czWieści Chorwacji? Z góry Wszystkim bardzo dziękuję za informacje.Pozdrawiam : :
wink:

Witam. Jeśli chodzi Ci o miejscowość - małe miasteczko - polecam Nin, koło Zadaru. Jeśli chcesz obejrzyj moją relację pt. "Nin i okolice 2012".

To jest właśnie tu do zobaczenia

W razie pytań służę pomocą.
Pozdrawiam. Jadran już na nas czeka. Udanych wakcji. :papa:
- Wojtek
wiktorK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiktorK » 25.03.2013 13:47

proponuje gradac cos pieknego gory wyspy i przepiekne widoki
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 25.03.2013 15:45

A my proponujemy Rovinij, ale tym razem.... przez Salzburg.
istria-2013-z-salzburgiem-w-tle-t40246.html

Pozdrawiamy
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 08.04.2013 16:24

W tym roku ponownie planujemy 3 tygodnie w chorwacji - ostatni tydzień sierpnia i dwa tyg września.
Tym razem planujemy pojechać w ciemno. Tylko gdzie? Na pewno będzie tydzień na Brać i co dajej?
W zeszłym roku byliśmy na Pagu i w Tucepi, zwiedziliśmy Zadar i Mostar.
To już kolejny raz w Chorwacji, byliśmy na Istrii w Porecu, Puli, Rovinj, był Pag, był Primosten i okolice, był Hvar, był Orebic i Korczula,Dubrownik no i Makarska.

zastanawiam się nad okolicą Primostenu, a potem Brac, a potem może coś na makarskiej np. Gradac? a potem może Peljesac

Szukam jakiś miejscowości, nie za małych, nie za dużych, ze starówką typu Pag, Hvar, Primosten,
co na makarskiej polecicie? a na peljesacu oprócz Orebica?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 26.05.2013 22:40

My w tym roku planujemy wyjazd do Podgory. Byliśmy w Primośtenie, Baska Voda do tego kilka wycieczek łącznie z BIBA. :oops: :lol: :lol: ......pozdrawiamy imprezowiczów z BiBy( wrzesień 2012 r - było super)
obecna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) obecna » 07.07.2013 22:56

Polecam apartamenty u Marii Wyspa Korcula Vela luka
- Mikulina Luka brak strony w internecie super obsługa domowa atmosfera brak sklepu do miasta 1/2 godziny piechotą autem 8 minut w tej chwili jestem tutaj do plaży 20 m w dół plaża kamienista Kobieta -Marija 76 lat może gotować, serwuje przepyszne wino , plaża kamienista w zatoce n aplaży na dwa leżaki na stałe można znieść więcej, można przywieżć każde zwierzę uwielbia je oddaje turystom serce na dloni , apartament jeden taras ok 100m2 leżaki parasole , aparteament łazienka z pralką , wanna, salon ok. 25 m2 rozkładana kanapa, fotele tv ława 2 segmenty z naczyniami na 20 osob na cały dzień, kuchnia lodówki - 2 szt , stół krzesła , fotele 2 szt maszyna do pieczenia chleba przepis u Maryj lub poprosic upiecze jaki chcesz,robot kuchenny ,kuchenka gazowa , elektryczna ,piekarnik ,zastawa kompletna na ok.20 osób,oprócz kuchni i salonu dwie sypialnie na 4 osoby i pokój na dwie osoby ,na parterze apartament na 4 osoby podobnie wyposażony lecz mniejszy. W tym i apartamencie na górze może przebywac jednocześnie do 14 osób według uznanania przy cenie 100 euro za wszystko jest to rewelacja.Przy większej ilości trzeba dopłacić za wode 500 KUNa za cysternę ,która wystarcza na dwa tygodnie. Polecam Bartek w razie pytań +48602233743 jestem na miejscu.Jak nie odbieram adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub tel do Maryi tylko potrzeba cierpliwości ale rozumie po Polsku 0038520813245
baskavoda2013
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baskavoda2013 » 25.07.2013 13:30

BAŚKA VODA!!!! Boska miejscowość

baskavoda2013.blogspot.com
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 26.07.2013 06:58

A może Mali Losnij na wyspie ? Pięknie , woda kryształ , śliczne miasteczko. Oczywiście półwysep Peljesac jest równie cudowny , głównie - jak dla mnie - przez swoją dzikość , nie "skażenie" ogromną ilością turystów , a świeże małże wyjęte prosto z morza przy hodowli - bezcenne... W okolicach Orebica można takie właśnie miejsca znależć i to jest piękne... Następnie Korcula , którą TRZEBA zobaczyć.Żeby tylko nie trzeba było tak daleko się tarabanić z Koszalina... Dlatego m.in. pojecha łam w ubiegłym roku na Istrię ,żeby było bliżej i ...pożałowałam ... Nigdy więcej Istrii. W tym roku planuję KRK , mam nadzieję , że to trafiony pomysł.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2013 co teraz wybrac - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone