Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2010

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 23.06.2010 19:47

No właśnie... Też o to chciałem nieśmiało zapytać :wink:
Czy to nie zdublowany "kalendarz wyjazdowy"? :)
Szwecja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szwecja » 28.06.2010 15:58

zosia2005 napisał(a):Dziękuję, możesz dać znać na CRO po przyjeździe
Szerokiej drogi :D
A czy jeszcze można spokojnie z Ptuja jechać nie płacąc do granicy HR za autostradę? Dwa lata temu autostrada w SLO kończyła się na wysokości Ptuja i bez opłat dojeżdżało się do granicy HR (bo wcześniej omijaliśmy autostradę w Mureck).
Pewno Słoweńcy chcą swoją autostradę połączyć z tą na Krapinę.

Dojechalem do Makarska w sobote popoludniu.
Sklep otwarty :D
knd21
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) knd21 » 28.06.2010 19:57

Witam. wybiera sie ktoś 15.08 w stronę porec lub pag?
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 28.06.2010 22:53

Szwecja napisał(a):
A czy jeszcze można spokojnie z Ptuja jechać nie płacąc do granicy HR za autostradę? Dwa lata temu autostrada w SLO kończyła się na wysokości Ptuja i bez opłat dojeżdżało się do granicy HR (bo wcześniej omijaliśmy autostradę w Mureck).

Dziękuję :coool: ale jak będziesz wracać zerknij na godziny otwarcia/zamknięcia bo kiedyś jechaliśmy wczas nad ranem i był jeszcze zamknięty a szkoda czekać jak jeszcze długa trasa na CRO
lukaszh5
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszh5 » 29.06.2010 10:38

Ja 29 Lipca wyjeżdżam do Podgory, hotel Sirena :)

Był ktoś może ?

Jakie jest miasteczko, plaża ?

Z góry dziękuję za informacje.
Szwecja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szwecja » 29.06.2010 16:17

zosia2005 napisał(a):
Szwecja napisał(a):

Dziękuję :coool: ale jak będziesz wracać zerknij na godziny otwarcia/zamknięcia bo kiedyś jechaliśmy wczas nad ranem i był jeszcze zamknięty a szkoda czekać jak jeszcze długa trasa na CRO

Wracam dopiero 18.7 i w nocy, jest szansa ze zapomne. Ale bede sie starac pamietac :D
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 29.06.2010 23:34

Wielkie Dzięki Szwecjo! A tak nawiasem mówiąc to gdzie teraz stacjonujesz w HR? Ja w lipcu mam zamiast obrac kierunek Primosten/Murter.
Daniel DJR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 30.06.2010 10:34

A my chcemy jechać tak jakoś 17.07-18.07 do 30.07.
Jedziemy z przyczepą , gdzie ? nie wiem? byle południe,byle było fajnie!! :D
Szwecja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szwecja » 30.06.2010 16:31

Jestem w Makarska. Cieplutko i dobre jedzenie. Nie zapomnijmy o zimnych piwach.

Dobiero zeszlem z plazy 8)

A z kampingem to niewiem gdzie ale jest duzo miejsc. :oops:
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 04.07.2010 20:43

Szwecja napisał(a):Jestem w Makarska. Cieplutko i dobre jedzenie. Nie zapomnijmy o zimnych piwach.

Dobiero zeszlem z plazy 8)

A z kampingem to niewiem gdzie ale jest duzo miejsc. :oops:

No to pozdrawiam cieplutko, bo dwa lata temu byłam w Breli - polecam odwedzić plaże i deptak w Breli jest super! :lol:w Makarskiej pamiętam zakupy na targu przed wyjazdem owoce oraz słodziutkie trunki :sm:
tambylec?
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tambylec? » 08.06.2011 15:11

Do rafaello_b. My również mamy zaplanowany Prcanj. Napisz proszę jak tam jest bo wiele informacji na forum nie ma. Może jakieś praktyczne rady dotyczace trasy ( jedziemy z małopolski), gdzie smacznie zjeść, ile czasu Wam zajęła trasa od polskiej granicy do Prcanj. Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone