Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2010 gdzie się wybrać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dawidow76
Turysta
okrug czy celina?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawidow76 » 15.02.2010 18:41

dzięki za lekturę ale po przeczytani zastanawiam sie czy wybrać Čelina czy szukać cos w okolicach Okrug Górny? zastanawiam sie czy w Celina zejście do plaży trafi sie dobra i czy rzeczywiście nie ma tam knajpy? czy nie lepiej na Okrug, bo czy będzie co robić przez 10 dni.pzdr
pasażer
Cromaniak
Re: okrug czy celina?

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 15.02.2010 22:54

Dawidow76 napisał(a):dzięki za lekturę ale po przeczytani zastanawiam sie czy wybrać Čelina czy szukać cos w okolicach Okrug Górny? zastanawiam sie czy w Celina zejście do plaży trafi sie dobra i czy rzeczywiście nie ma tam knajpy? czy nie lepiej na Okrug, bo czy będzie co robić przez 10 dni.pzdr

Na początek wybierz jeden temat, bo równolegle piszesz to samo w dwóch i jak komuś się będzie chciało to samo po raz setny pisać - podpowiadać, to nie wiadomo w którym.

Jak nie chcesz "wiochy zabitej dechami bez sklepów i knajpki" oraz nie odpowiadają Ci "strome" zejścia do plaży to daruj Celine i Okrug i jedź do Gradac, Tucepi lub Makarskiej. Tam knajpek dużo. Albo trochę ciszy albo dużo ludzi i knajpki!

Z Okrug Gornji najbliższe godne knajpki będziesz miał w Trogirze a wybierając Celine, czy inną wioskę na Rivierze Omisz, będziesz musiał na pizze udać się do Omisza, lub w drugim kierunku do Breli, Baska Voda dalej do Makarskiej.
To samo jak postawisz na spokojniejszy Razanj mus podjechać do Rogoznicy czy Primosten.

Naprawdę wystarczy użyć wyszukiwarki (Szukaj) i trochę chcieć poczytać.

Okrug Gornji - czy warto?

Polecam Ci rozważyć miejscowość Promajna :idea: Może ona spełni Twoje oczekiwania.

"Plaza w Promajnie jest bardzo ladna, dluga, sasiaduje z niewielkim parkiem z palmami. Knajpy sa bezposrednio na plazy."

forum/viewtopic.php?t=26606&highlight=promajna

forum/viewtopic.php?t=18465&highlight=promajna

:nice:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 17.02.2010 20:02

w tym roku robinsonada na korculi,zobaczymy co to będzie i jak to będzie pozdrawiam
elev
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elev » 22.02.2010 09:33

Magdzik napisał(a):Witam, my też mamy mały problem z wyborem miejsca. Planujemy 5 raz w czerwcu. Jak na razie byliśmy w Klek, Orebic, Baska Voda, Hvar, Zivogoscie. Zwiedziliśmy Dubrovnik, Trogir, miasta na Hvar, Mostar, Plitwice, KRK, Korcula. I co teraz ? Ja chciałam Splitską na Brac albo może coś daleko - Molunet, Cavtat (okolice ) a znajomi chcą do Tribunj, Primosten, gdzieś bliżej... Jak myślicie..poradzcie...
Jak na razie dla mnie to chyba Peljesac i wyspa Hvar to numery 1. Riwiera Makarska odpada. Nie lubię tłumów, straganów, gwaru... Czy spodoba nam się w Tribunj ? Napiszcie coś kochani. DZiękuję

W tamtym roku tez mialem podobny problem bo jechalem pierwszy raz do Cro wiec poczytalem troche tu na forum i wypisalem sobie polecane miejsca ... MAKABRA!!! Nie chce tu rozwijac tematu ktory byl juz walkowany milion razy ... ze kazdemu podoba sie co innego lub ze jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, ze Cro to nie na kazda kieszen itd.
Dla mnie jakby nie patrzec to polecanie ( czy porownanie) w tym samym zdaniu Pisaka i Baska Voda czy Slano i Cavtat to pomylka totalna.
Z wymienionych przez Ciebie miejsowosci wybralbym
Primosten lub Cavtat

Ps Jesli potrzebne beda dodatkowe inf. lub namiary to sluze pomoca

8)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 22.02.2010 13:35

elev napisał(a):
Magdzik napisał(a):Witam, my też mamy mały problem z wyborem miejsca. Planujemy 5 raz w czerwcu. Jak na razie byliśmy w Klek, Orebic, Baska Voda, Hvar, Zivogoscie. Zwiedziliśmy Dubrovnik, Trogir, miasta na Hvar, Mostar, Plitwice, KRK, Korcula. I co teraz ? Ja chciałam Splitską na Brac albo może coś daleko - Molunet, Cavtat (okolice ) a znajomi chcą do Tribunj, Primosten, gdzieś bliżej... Jak myślicie..poradzcie...
Jak na razie dla mnie to chyba Peljesac i wyspa Hvar to numery 1. Riwiera Makarska odpada. Nie lubię tłumów, straganów, gwaru... Czy spodoba nam się w Tribunj ? Napiszcie coś kochani. DZiękuję

W tamtym roku tez mialem podobny problem bo jechalem pierwszy raz do Cro wiec poczytalem troche tu na forum i wypisalem sobie polecane miejsca ... MAKABRA!!! Nie chce tu rozwijac tematu ktory byl juz walkowany milion razy ... ze kazdemu podoba sie co innego lub ze jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, ze Cro to nie na kazda kieszen itd.
Dla mnie jakby nie patrzec to polecanie ( czy porownanie) w tym samym zdaniu Pisaka i Baska Voda czy Slano i Cavtat to pomylka totalna.
Z wymienionych przez Ciebie miejsowosci wybralbym
Primosten lub Cavtat

proszę info o namiary na cavtat
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2010 15:11

[quote="smok131"][/quote]

Witam smoka131. Może założymy klub smoków na forum? :wink: :lol: Smoczków jest już kilku na naszym forum.

Pozdrawiam.
smoki3
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 22.02.2010 16:30

proponuję fanclub crosmoków pozdrawiam
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 22.02.2010 18:58

smoki3 napisał(a):
smok131 napisał(a):

Witam smoka131. Może założymy klub smoków na forum? :wink: :lol: Smoczków jest już kilku na naszym forum.

Pozdrawiam.
smoki3

Smoki witają smoki :D :D :D
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 22.02.2010 19:04

smok131 napisał(a):w tym roku robinsonada na korculi,zobaczymy co to będzie i jak to będzie pozdrawiam

Smoki to jednak odludki .My w tym roku też do dziczy jedziemy , tylko na Hvar- uvala Mali Rapak. 6 domków na krzyż.
To nasz pierwszy wypad w takie miejsce.Czy już wypoczywałeś w takim miejscu? :D
elev
Podróżnik
Smok 131

Nieprzeczytany postnapisał(a) elev » 23.02.2010 00:27

proszę info o namiary na cavtat[/quote]

Prosze bardzo 8)

http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&h ... 90895&z=14
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.02.2010 08:53

smoki napisał(a):
smok131 napisał(a):w tym roku robinsonada na korculi,zobaczymy co to będzie i jak to będzie pozdrawiam

Smoki to jednak odludki .My w tym roku też do dziczy jedziemy , tylko na Hvar- uvala Mali Rapak. 6 domków na krzyż.
To nasz pierwszy wypad w takie miejsce.Czy już wypoczywałeś w takim miejscu? :D

My też myślimy w tym roku o Korculi, zobaczymy co z tego wyjdzie :?: :D

Pozdrawiam.

smoki3
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 24.02.2010 11:12

na hvar byłem kilka dni w hvar a póżniej uvala zarace i tam i tam było fajnie ale to nie odludzie,następny rok korcula medvinijak też fajnie ale normalny pensjonat blisko morza z priv plażą robinsonada pierwszy raz w tym roku mam domek w zatoce tylko 1 prąd 12V itd zobaczymy pozdrawiam smok131
zbysio_56_56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbysio_56_56 » 25.02.2010 12:13

Witam.
Jeśli chodzi o sprawdzony apartament to polecam apartamenty w Drasnicach. Spokojna miejscowość, szczególnie w nocy nikt nie imprezuje pod balkonami ponieważ jest tylko 5-cio metrowa plaża przed domem a do najbliższej knajpki jest około 300 m. W pobliżu mały market Konzum gdzie można płacić kartą do bankomatu. do Makarskiej około 15 km a do Igrane 5 km. Dubrownik -135km tyleż samo do Orebica.
Jeśli chodzi o namiary to najlepiej w google wklepać apartmani-mir lub jure jerkic drasnice. Jest cały opis jaki kontakt.
Byłem tam trzykrotnie.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków

Obrazek

Mówiłem o apartamencie z beżowymi łukami na balkonach
Ostatnio edytowano 05.04.2010 11:46 przez zbysio_56_56, łącznie edytowano 2 razy
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 25.02.2010 18:39

zbysio_56_56 napisał(a):Witam.
Jeśli chodzi o sprawdzony apartament to polecam apartamenty w Drasnicach.
Byłem tam trzykrotnie.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków

Jeśli możesz to, zdradź ile płaciłeś za ten apartament? :D .
goskajm
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) goskajm » 05.03.2010 23:29

Witam. Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną, fajną kwaterę w Primosten? Już chyba całe forum przejrzałam, ale jakoś niczego nie znalazłam:(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wakacje 2010 gdzie się wybrać? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone