anakin napisał(a):Jestem naprawdę pod wrażeniem Twojej znajomości nazw tych wszystkich wysepek,skałek,kościółków,półwyspów itd..itp!
Skąd Ty to wszystko wiesz
Wiele razy pisałem, że mam pomocnicę
OTO ONA
anakin napisał(a):Jestem naprawdę pod wrażeniem Twojej znajomości nazw tych wszystkich wysepek,skałek,kościółków,półwyspów itd..itp!
Skąd Ty to wszystko wiesz
Joanka23 napisał(a):Bardzo mi się za to spodobały te zdjęcia kościółka Matki Bożej z Tarca - on faktycznie położony jest na takim pustkowiu? Bo na tych zdjęciach to tak wygląda...
magda8867 napisał(a):Z tego co piszesz to do Pakostane wyjechaliście koło połowy lipca i raczej nie było problemu ze znalezieniem kwatery jadąc w ciemno.
A który miesiąc Ty jako stały bywalec w Pakostane polecałbyś na wyjazd tam: lipiec czy moze sierpień: termin lepszy od 1-15sierpnia czy może wyjechac 8.08.
Janusz Bajcer napisał(a):Tak jak pisałem w relacji, w Parku Narodowym Kornati mieszka tylko 7 stałych mieszkańców, na wysepkach w zatoczkach jest trochę domków rybackich w których zamieszkują sezonowo turyści.
Joanka23 napisał(a):[
Tak mnie to zaintrygowało właśnie, że na tym filmiku na tych żaglówkach tam podpływają. A to tym bardziej mi się podoba ten kościółek.
- to cała wyprawa, żeby na msze się tam wybrać - fajne, podobają mi się takie miejsca
Janusz Bajcer napisał(a):Najpierw to była tradycyjna procesja do Królowej Morza, a po kornatskiej tragedii jest tam msza za zmarłych strażaków.