Janusz- normalnie nerwicy jakiejś dostanę
Pisz...pisz...pisz...no i oczywiście wklejaj fotki.
Pozdrawiam
beatusia napisał(a):Witaj;-))ja też w tym roku kotwiczyłam w Turcji;-)))od 29.06 do 13.07;-))Turcja fajna ale kto się kąpał w cro morzu to pewnie gdzie indziej mu się nie za bardzo będzie podobało;-))
Buber napisał(a):Relacja rozwija się powoli, acz bardzo smacznie , czekam na CD.
A piękny Ararat kusi - choć podejrzewam, że ze względów technicznych i politycznych nie jest łatwo dostać się na niego.
JacYamaha napisał(a):To się nazywa reporter - wsiadł i jeszcze pstryknął swój odlot
hexapus napisał(a):Zdjęcie lecącego ( wznoszącego się) samolotu zapewnie jest zrobione na lotnisku w Turcji. Wskazuje na to tło nieba .
maslinka napisał(a): Turcja to dla mnie zupełnie obce miejsca, więc chętnie je z Tobą odkryję.
Pozdrawiam
weldon napisał(a):Jeżeli można, rozszerzyłbym informacje o Turcji przekazywane przez Pana JB o moje,
nabyte w ciągu krótkiego, ale intensywnego pobytu.
Oczywiście, jeżeli Szanowny Pan JB pozwoli na wsparcie i małe wtręty dygresyjne, rozszerzające relacje,
asikx napisał(a):Czekam na dalsze historię, bowiem sam wstęp (z paszportem) nieźle rokuje dalej.
Janusz Bajcer napisał(a):Tak więc gdyby nie opóźniony o 2 godziny lot, nie poleciałbym w tym dniu do Turcji
renatalato napisał(a):Janusz- normalnie nerwicy jakiejś dostanę
Pisz...pisz...pisz...no i oczywiście wklejaj fotki.
Pozdrawiam
weldon napisał(a):
Aby nie być gołosłownym pozwolę sobie zaskoczyć (mam nadzieję) wszystkich informacją,
iż Turcja, jako jeden z niewielu krajów w Europie jest samowystarczalna
(jej gospodarka pozwala jej na samodzielne funkcjonowanie), natomiast, w przeciwieństwie do np. Polski,
pod względem wyznaniowym Turcja jest jednym z najbardziej liberalnych
i tolerancyjnych państw, co wyraża się między innymi zakazem propagowania symboliki religijnej
w życiu codziennym.
pzdr
Janusz Bajcer napisał(a):PS Nie znam Rafale legendy o pośle z Lechistanu, możesz ją zapodać Proszę
piotrmks napisał(a):Te legende o samowystarczalnosci pewnie słyszałes od jakiegos Turka. trzeba przyznac potrafia czasami przeszarżować. Najpierw podaj definicje samowystarczalności. Ale obawiam sie, ze niezaleznie jaka znajdziesz, to bzdura. po pierwsze ropa. Po drugie złoto.Itd. Poza tym jak przypominam sobie to armia jest wyposazona głównie w amerykańską broń.
Turcja to państwo o dużym deficycie budzetowym i ogromnych wydatkach na armie. Pierwszy kwartal tego roku to ogromna zapasc w Turcji. Hmm nie widzialem tego ale coz to statystyka.
Skad wiec legenda o samowystarczalnosci? ja slyszalem ja w wersji, ze Turcja moze wyprodukowac kazdy rodzaj zywnosci. I to chyba prawda. Klimat sprawia ze rosnie bawelna, ryz i banany ale rowniez zboza i truskawki. No moze zurawiny nie uprawiaja.
Natomiast tekst o liberalizmi i tolerancji religijnej swiadczy, ze nie masz zupelnie pojecia o czym piszesz. Pewnie tez nie wiesz skad sie wział zakaz propagowania symboliki religijne (jezeli rzeczywiscie jest).
Proponuje najpierw troche lektur a potem wypowiadac sie o Turcji.