Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje 2009 - cudowny Pag :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 22.01.2010 21:06

na razie bedzie troche drogi :)
wyjechalismy z domu: 17.07 Sosnowiec-Cieszyn-Bratysława-Wiedeń-Graz-Maribor.....wyjazd ok 18.00...na miejscu czyli juz w Pag bylismy ok 16.00 :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.01.2010 21:21

Pierwszy :D
Czekam na c.d.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 22.01.2010 21:33

Zasiadam i ja, również byliśmy na Pagu w lipcu 2009 :) czekam na ciąg dalszy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2010 21:37

Zapisuję się i ja coby ubiegłoroczne wakacje na Pagu powspominać,zawsze to coś nowego można zobaczyć :D
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 22.01.2010 21:38

I JA CZEKAM ,myślimy nad miejscowością do zacumowania i bierzemy pod uwagę Pag :)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 22.01.2010 21:58

O Pagu będę czytał (i oglądał) zawsze i wszystko. :D
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 22.01.2010 21:59

To ja też zapisuję się do czytelni, po lekturze sąsiedniego wątku Pag mnie zaintrygował.
Coś długo jechaliście, jakieś spanko po drodze ?
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 23.01.2010 11:39

Skrzypu napisał(a):Coś długo jechaliście, jakieś spanko po drodze ?

robilismy dość często postoje - jechalismy z rodzicami - a spanko było na 1 stacji benzynowej juz w Chorwacji :) .......po tym dość długim postoju, utknelismy na nastepnej stacji benzynowej, gdyz kolejka za gazem była kilometrowa......i temu czas nam sie przedłużył...do tego kilometrowe korki do bramek (sobota)

a teraz cd opowiesci i fotek ;)

18.07 Przyjazd (rodzice zapłacili frycowe - gość na zjeździe w Posedarje zainkasował 150kun, a było 103-105. Po prostu zmęczenie, nie zauważyli i było za późno. Po przyjeździe rozpakowanie i pierwsza popołudniowa kąpiel w morzu

3. 19.07 Od rana po śniadaniu na plażę, po południu spacer do centrum Pagu (stara część miasta, tę wąskie uliczki - coś wspaniałego. Oczywiście sesja zdjęciowa. Wieczorem sport narodowy - czyli grill, ale elektryczny. Polecam, bo wygodniejszy. Nie trzeba rozpalać, dokładać węgla itd.

4. 20.07 Plaża rano. Pierwsze próby pływania z maską, rurką i płetwami. Jeszcze nie do końca wychodzi oddychanie pod wodą, ale jest coraz lepiej. Po południu wycieczka do miejsca gdzie przypływa prom, a następnie do Novaliji. Tam spacer i kolacja, potem tankowanie gazu (całodobowa stacja Tiffon na wyjeździe z Nowaliji po lewej stronie) sprawna i sympatyczna obsługa.

na zdjeciach dla porównania miejska plaza i tłumy na niej, oraz nasza zaraz obok apartamentu - starczyło tylko zejsc schodkami w dół :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cd nastapi już niedługo ;)

Pozdrawiam Iza :)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 23.01.2010 12:20

fajnie się czyta i ogląda gdy za okanmi -14 stopni C
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 23.01.2010 13:25

Wszystko wskazuje na to, że my byliśmy gdzieś tuż obok - tyle, że w 2008r. :lol:
Nasz adres - ul. Marka Marulića 10.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 23.01.2010 14:19

Takich tłumów na gradskiej plaży nie widziałam 8O . Może dlatego, że byliśmy na przełomie czerwca i lipca. W tym roku będziemy w połowie sierpnia. spanko w pobliżu starego miasta, ale plaża na pewno nie miejska,tylko te w kierunku Bosany .Chcemy też w tym roku zobaczyć Powlianę, bo nie znamy :oops:
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 23.01.2010 14:25

Czyta i ogląda się ciekawie, tam mnie nie nie było, a więc zapisuję się.
z :papa: pozdrowieniami jerzy26
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 23.01.2010 14:32

ja też zasiadam do czytelni i czekam na dalsze opowieści i zdjęcia, bo moje zeszłoroczne wakacje też były na Pagu:)
pozdrawiam :D
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 23.01.2010 15:04

jan_s1 napisał(a):Wszystko wskazuje na to, że my byliśmy gdzieś tuż obok - tyle, że w 2008r. :lol:
Nasz adres - ul. Marka Marulića 10.
my mieszkalismy pod numerem 22 :lol: :lol: zreszta za chwile wstawie troche naszego apartamentu ;)

21.07 od rana kąpiel i nurkowanie. Już idzie zdecydowanie lepiej, są pierwsze sukcesy w wyławianiu muszli. Po południu wycieczka na most łączący Pag z lądem. Po powrocie wyjazd na górę nad Pagiem i tradycyjna sesja zdjęciowa z panoramą miasta.

6. 22.07 Dla odmiany - rano plaża :) i wieczorne wyjście do Pagu. Teraz dopiero widać ile ludzi jest w sezonie. Całe miasto tętni życiem, wszystkie kafejki, lodziarnie itd. oblegane. Na rynku przy kościele występy (akurat w tym dniu były szanty). Część ekipy wróciła do domu, a my poszliśmy na późną kolację (risotto) i Karlovacko.

7. 23.07 caly dzionek leniuchowania na plazy ;)

24.07 Plaża. Po południu wycieczka do Zadaru. Pospacerowaliśmy po starówce i promenadzie z organami (ciekawie grają, warto posłuchać). Wieczorem zaczęło wiać i dmuchało naprawdę ostro.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ufffffff ;) cd postaram sie w miare szybko ogarnąć ;)

Pozdrawiam :)
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 23.01.2010 17:32

18.07 Przyjazd (rodzice zapłacili frycowe - gość na zjeździe w Posedarje zainkasował 150kun, a było 103-105. Po prostu zmęczenie, nie zauważyli i było za późno.

Byliście dokładnie w tym samym terminie co my. Prawdopodobnie na bramkach zjazdowych z autostrady siedział ten sam jegomość bo mnie również próbował nabrać na swoją cenę, ale byłem czujny i powiedziałem mu kilka ciepłych słów :twisted: :D
Przyłączam się do czytelni
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone