Maslinka niestety nie mogę za wiele powiedziec na temat campingów
.
Najpierw jeśli idzie o Rogoźnicę .
Nie widziałem tego campingu ale skoro pisze że jest oddalony od centrum o 2 km to powinien leżec w stronę Primostenu wzdłuż wybrzeża co by chyba się zgadzało z widokiem na jednej z fotek .
Centrum Rogoźnicy to wysepka z małą starówka ( uliczka z knajpkami wzdłuz promenady ) oraz teren przed mostem na wyspie od strony lądu ( tu jest targ , supermarkety, sklepy itp. )
Plaża tam to niestety albo to :
http://www.visit-rogoznica.com/pl/galer ... varska-Plaža.aspx
albo ciut dalej i trochę spokojniej
, jeżeli by camping leżał bliżej miejscowości Zecevo to tam mogłoby byc całkiem spokojnie .
Naprawdę spokojne miejsca to plażowanie na skałkach na półwyspie za mariną albo wysepce ze starówką - te będą spory kawałek czyli ok. właśnie te 2 km .
A teraz odnośnie Żuljany .
Jak zauważyłem Joanniko zdążył ci odpowiedzieć co nieco
.
Co do Trstenika masz rację z zachodzącym słońcem - widac to nawet na moich fotkach w tej relacji - zacienione centrum miejscowości i nasłonecznione morze .
Jak ktoś nie lubi za długo słonka to ten cień jest na plus , dla wygrzewających się to jest minus
Jeśli idzie o camping Vucine to nie zachodziłem do niego tylko patrzyłem z drogi powyżej z odległości ok 50-80m ,.
Jest tam , na poczatku campingu murowany budynek gdzie są jak mniemam ze dwa apartamenty i byc może mieszka właściciel a na dole pewnie zaplecze socjalne dla turystów . U stóp tego budynku zaczyna sie plaża Kremena
Camping jak dla mnie super położony , między dwoma plażami , na półwyspie , u podnóża campingu są małe skałki .
Powyżej campingu przecinając dróżkę na plażę Vucine , można wejśc do kościółka skąd pochodzą moje fotki zachodzącego słońca
, wogóle widoki w Żuljanie na pełne morze są super .
Camping ma dużo naturalnego cienia , w zasadzie z góry nie było widac ani aut ani namiotów , gdzieniegdzie tylko coś przeświecało .
Skolei z campingów o których wspominał Joanniko , macie bliżej na drogę w kierunku Trstenika , a tam wiele małych ustronnych plaż
, z dosyc trudnym dostępem , dlatego raczej nie ma tam ludzi z dziećmi ( no chyba że podpływają łódką - my tam nieplażowaliśmy tylko przejechaliśmy górą z kolegą rowerami , ale dla Was , nie obciążonych dziećmi może to byc fajne miejsce ) , tą ścieżką można też dojść na plażę Zaglavak przed Trstenikiem która widnieje na Twojej mapie - ale to już spooory kawałek
.
A tak właśnie sobie przypomniałem ze MKM wspominał , że po drodze na tę plażę mija się camping - może on coś może napisac o campingu w Trsteniku ?
Pozdrawiam , a i na koniec chciałem pogratulowac wytrwałości ( i kondycji
) i podziękowac za ciekawe opisy ośrodków narciarskich