Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2008 - propozycje...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lukas.1
Autostopowicz
Wakacje 2008 - propozycje...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukas.1 » 11.01.2008 12:55

witam. właśnie znalazłem to forum, nawet nie wiedziałem że może być coś takiego, ale ciesze się że ludzie wymieniają się zdaniami z wakacji. mam kikla pytań do WAS - ludzi znających temat. więc zamierzam wybrać się w tym roku do chorwacji (lipiec/sierpień, może nawet koniec czerwca lub poczatek września) - lokalizacja nie ważna - oby nad morzem. bez różnicy czy wycieczka czy samochód (wakacje samochodem mam opanowane - polska, słowacja, węgry). moje pytanie jest następujące. gdzie pojechać (nazwa miasta/wioski), aby było stosunkowo tanio. ile trzeba mieć kasy = 2 osoby+5letnie dziecko. może macie jakieś kontakty i ceny to bardzo proszę, jeśli nie można umieszczać takich info na tym forum to na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. może byliście gdzieś w takim składzie i wiecie jakie są koszty. wystarczy ze 3000zł na wszsytko z dojazdem? czy nie bardzo? a może coś innego - nie chorwacja... ale też nad morzem (tylko nie naszym zimnym bałtykiem). czekam z niecierpliwościa na informację i pozdrawiam wszystkich![/i]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2008 13:35

Jakby Ci to odpowiedzieć na pytanie "gdzie pojechać" ?
Wiem.....ile cro_userów tyle otrzymasz odpowiedzi ;-) Czyli dalej nie będziesz wiedział gdzie jechać ;-)
Na początek polecam Ci zapoznanie się z działem FAQ - tam masz wszystko o dojazdach, noclegach itp odpowiedzi na najcześciej zadawane pytania.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 11.01.2008 13:58

No niestety za 3 tys to będą troche skromne wakacje lub troche krótkie.Chyba że pod namiotem to moze starczy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.01.2008 14:14

Pod namiotem też nie wcale tanio ,szczególnie na Istrii i na dobrych kempingach - nieraz opłata za pobyt na kempingu równa się opłacie jak za kwaterę ... lub nawet ją przewyższa :wink:

Wszystko zależy jakie kto ma potrzeby - mnie np.3000 zł (z małym haczkiem") na kempingach wystarczało na dwa tygodnie, ale nie stołowałem się w restauracjach.

:papa:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 11.01.2008 14:24

Nam na pewno 3 tysiączki nie starczają na 2 tygodnie w Cro.Jeździmy z dwójką dzieci,zawsze w apartamencie, nie zawsze jadamy w knajpkach ale dość często,zawsze zwiedzamy coś w okolicy i wynosi nas to jakieś 4.500 do 5 z kawałkiem ostatnio.Pewnie,że można trochę ograniczyć wydatki,nie robić zakupów do Polski itp, wtedy trochę taniej, ale myślę że lepiej przyoszczędzic w ciągu roku,znaleźć tańszą kwaterkę i zwiększyć trochę limit wakacyjnych wydatków, co by się nie stresować za bardzo, w końcu to wakacje.Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku w Cro, bo warto :D

Zobacz tą stronkę, może coś znajdziesz dla siebie www.croatia-adriatic.com, my byliśmy trzy lata temu w ap. Nonković-wróciliśmy zadowoleni i z ap. i okolicy.
Lukas.1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukas.1 » 12.01.2008 12:47

I jeszcze jedno pytanko do "zaawansowanych" użytkowników. Znalaslem różne zakwaterownaia w faq i są tam apartamenty np AP1 z sypialnią kuchnia, w sypialni 2 łóżka + 1 extra i są podane ceny. np 50 euro. to jest cena z dobe za apartament? czy za osobę? przykładowo proszę rozszysfrowac mi ofertę : http://www.apartmani-hrvatska.com/osobnaen.asp?BR=4760 z góry dzięki i pozdrawiam!
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 12.01.2008 13:55

To jest za apartament na jedną dobe
aniusiaczek1523
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 16.01.2008 23:46

mój pobyt na 10 dni (rodzina 3-osobowa, 2 os. dorosle, dziecko 17 la), wyspa ciovo-okrug gornji, apartament z kliamtyzacją, tarasem z widokiem na morze, koszt z przejazdem około 3000zł.pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2008 09:15

aniusiaczek1523 napisał(a):mój pobyt na 10 dni (rodzina 3-osobowa, 2 os. dorosle, dziecko 17 la), wyspa ciovo-okrug gornji, apartament z kliamtyzacją, tarasem z widokiem na morze, koszt z przejazdem około 3000zł.pozdrawiam

Dojazd 1kpln
apartament (strzelam) 1-1,9kpln
wyżywienie 1-0,1kpln
Czy tak to rozumieć, czy "zapomniałaś" dodac, że jedzonko prawie w calości z Polski.... :wink:
Acha. I nic nie placiliście za wstępy, tak?
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 17.01.2008 13:44

za 3 tysiące to na pewno nie lipiec/sierpnień
Moja pierwsza CHORWACJA zamknęła się w trójce (PLN), ale to było w 2003, apartament 15 Ojro w czerwcu i 20 Ojro w lipcu (apartament z widokiem na morze - 20 metrów), własne żarełko i masa zwiedzania (Plitwice, Wodospady Krka, wypad do Medjugorje)
W sumie przesiedzieliśmy tam 11 dni i tak się to zaczęło, że nawet jak Ojro było po 4,90 nie było mowy o innych wczasach.
Teraz już opłacony 4 wyjazd...nie ma jak wyspy...
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 20.01.2008 18:24

he heh my w rym roku-koncem czerwca bylismy na Hvarze tydz w miejscowości Basina, zwiedzilismy całą wyspę, za kwaterę na dwie osoby wyszlo nam ok 140euro + paliwo + żarełko (to przywiezione i knajpy na miejscu) + winiety + prom = w sumie ok 2000zł cała wycieczka!!
Rezerwowaliśmy kwaterę przez pośrednika na adriatic.pl-wszystko poszło genialnie, ale jesli pojedziesz na ślepo, tzn już na iejscu zarezerwujesz kwaterę, bedzie o polowę taniej-nie przesadzam. Poza tym dobrze jest sie ulokowac w malej miescinie jako punkt wypadowy, bo skro masz samochod to możesz codziennie śmigać w inne miejsca.
Ja osobiscie w Cro byłam 4razy- Pasman & Uglian, Pag, Dugi Otok, Hvar. W pamieci bardzo pozytywnie zapisal mi się Hvar jako ze klimat iscie śródziemnomorski i Pag-w moich wspomnieniach jako księżycowa wyspa-piekna jasna, po prostu biała;) No na Dugim schizyczna była latarnia na końcu wyspy i maleńka kamienista plaza tuż obok.. Ale trzebabyło dopłacac za kazdy litr wody (kwatera Gorgonia). Na Uglianie malutka wysepka do której doplywała wodna taksówka i czadowy wlasciciel kwatery bodajze Adriatica, Paul-australijczyk z ktorym wieczorami chłopcy grali do późna w szachy i oglądali Rejs;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 20.01.2008 18:45

Gratuluję 10euro za dzień... No, no...
Reasumując.
Kwatera-550
dojazd paliwo-700
winiety i autostrada-260
prom- ~150
Zostaje 500 pln, jeżeli sie nie pomylilem. No godny wynik.
O drobiazgach, jak ubezpieczenie, nie wspominam.
Podziwiam i gratuluję.
Corcula
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corcula » 20.01.2008 19:03

he heh dokładnie tak;) Fux sama zeszyt z notatkami z wyjazdu wertuję z pół godz żeby nie wprowadzic nikogo w błąd, a tu Ty pieknie wszystko wylożyłeś;)
paliwo-740
winiety-80? albo 60
prom-140 albo 175 (w jedną strone w ogole nie zapłaciliśmy : Sucuraj-Drvenik)
na życie-500
Jakos to tak bylo..
Ubezpieczenia nie liczyłam bo to groszowa sprawa - coś 23zł za nas a za samochód nie kojarzę..
Wiecej grzechów nie pamiętam.. :P

W tym roku Pag po raz drugi , tym razem powiększoną rodziną o małego Cromaniaka i prawdopodobnie piesa-Cromaniaka prim :twisted:
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 31.05.2008 19:15

Hej, witam wszystkich, byliśmy w Cro 4 razy: Pag, Uglijan, Ciovo, Korcula. W tym roku - jeszcze niewiem........ Co proponujecie? Czytałam o Dugim Otoku ( bo nie chcemy za daleko jechac, ale problem z wodą mnie trochę przeraża i ceny, za tego co wyczytałam tez wysokie. Tylko pierwszy raz rezerwowaliśmy kwaterę - od trzech lat jeździmy w ciemno....... Z korczuli wracaliśmy przez Peljesac, Medjugorie, Bośnie Węgry, bez noclegu - męczarnia, męczarnia, ale do pokonania. Zawsze zdecydowanie taniej i widzisz miejsce na które się decydujesz w realu - a nie online. Marzy mi się Hvar, ale znajomi, z którymi jedziemy raczej na to nie pójdą. Proszę o poradę - co wybrac?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2008 20:42

bjk napisał(a):Hej, witam wszystkich, byliśmy w Cro 4 razy: Pag, Uglijan, Ciovo, Korcula. W tym roku - jeszcze niewiem........ Co proponujecie? Czytałam o Dugim Otoku ( bo nie chcemy za daleko jechac, ale problem z wodą mnie trochę przeraża i ceny, za tego co wyczytałam tez wysokie. Tylko pierwszy raz rezerwowaliśmy kwaterę - od trzech lat jeździmy w ciemno....... Z korczuli wracaliśmy przez Peljesac, Medjugorie, Bośnie Węgry, bez noclegu - męczarnia, męczarnia, ale do pokonania. Zawsze zdecydowanie taniej i widzisz miejsce na które się decydujesz w realu - a nie online. Marzy mi się Hvar, ale znajomi, z którymi jedziemy raczej na to nie pójdą. Proszę o poradę - co wybrac?

Jechać bez znajomych....

:mrgreen:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone