Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2008 - propozycje...

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2008 20:57

FUX napisał(a):....Jechać bez znajomych....

:mrgreen:

.....albo zmienić na takich, którzy nie marudzą. W końcu to Ty masz być bossem :lol: :papa:
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 02.06.2008 22:12

Corcula napisał(a):he heh my w rym roku-koncem czerwca bylismy na Hvarze tydz w miejscowości Basina, zwiedzilismy całą wyspę, za kwaterę na dwie osoby wyszlo nam ok 140euro + paliwo + żarełko (to przywiezione i knajpy na miejscu) + winiety + prom = w sumie ok 2000zł cała wycieczka!!
Rezerwowaliśmy kwaterę przez pośrednika na adriatic.pl-wszystko poszło genialnie, ale jesli pojedziesz na ślepo, tzn już na iejscu zarezerwujesz kwaterę, bedzie o polowę taniej-nie przesadzam. Poza tym dobrze jest sie ulokowac w malej miescinie jako punkt wypadowy, bo skro masz samochod to możesz codziennie śmigać w inne miejsca.
Ja osobiscie w Cro byłam 4razy- Pasman & Uglian, Pag, Dugi Otok, Hvar. W pamieci bardzo pozytywnie zapisal mi się Hvar jako ze klimat iscie śródziemnomorski i Pag-w moich wspomnieniach jako księżycowa wyspa-piekna jasna, po prostu biała;) No na Dugim schizyczna była latarnia na końcu wyspy i maleńka kamienista plaza tuż obok.. Ale trzebabyło dopłacac za kazdy litr wody (kwatera Gorgonia). Na Uglianie malutka wysepka do której doplywała wodna taksówka i czadowy wlasciciel kwatery bodajze Adriatica, Paul-australijczyk z ktorym wieczorami chłopcy grali do późna w szachy i oglądali Rejs;)

Hej, byłam na Ugljanie z rodziną w czerwcu/lipcu 2005 roku, w pamięci zapadła mi plaża w Muline i Kuklijca. Mozesz mi posłac namiary na właściciela kwatery, z której korzystaliście? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 02.06.2008 22:14

FUX, daj spokój jak masz fajne towarzystwo - to po co zmieniac, czasami warto pójśc na ustępstwa - w końcu raz może byc tak jak oni chcą - do tej pory to ja proponowałam miejsca.... Może poradzicie coś.........
Please.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2008 22:32

bjk napisał(a):Hej, witam wszystkich, byliśmy w Cro 4 razy: Pag, Uglijan, Ciovo, Korcula. W tym roku - jeszcze niewiem........ Co proponujecie? Czytałam o Dugim Otoku ( bo nie chcemy za daleko jechac, ale problem z wodą mnie trochę przeraża i ceny, za tego co wyczytałam tez wysokie. Tylko pierwszy raz rezerwowaliśmy kwaterę - od trzech lat jeździmy w ciemno....... Z korczuli wracaliśmy przez Peljesac, Medjugorie, Bośnie Węgry, bez noclegu - męczarnia, męczarnia, ale do pokonania. Zawsze zdecydowanie taniej i widzisz miejsce na które się decydujesz w realu - a nie online. Marzy mi się Hvar, ale znajomi, z którymi jedziemy raczej na to nie pójdą. Proszę o poradę - co wybrac?

Widzę że preferujecie wyspy , to może KRK, RAB, CRES, LOSINJ :?:
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 02.06.2008 22:40

Baska Voda , Makarska , Tucepi :sm:
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 03.06.2008 15:13

cerber napisał(a):Baska Voda , Makarska , Tucepi :sm:

Te tereny są mi znane z podróży na Korculę - generalnie stronię od tłocznych miejscowości. Preferujemy ubocza, z dostępną cywilizację w granicach 5 - 10 km. A wysp KRK, Rab nie znam. Janusz co polecasz, konkretnie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 19:15

Na RAB nie byłem , jest tam kilka miejsc pobytowych i wszystkie wydają się piękne.

Obrazek

A więc może Rab na Rabie :wink:

Na KRK byłem w miasteczku Njivice (krótko - 5 dni bo było zimno)

Obrazek

Chwalona na pobyt jest Baška

Obrazek

Relacja Ewy-Ireny - warto poczytać :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Wakacje 2008 - propozycje... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone