Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W zeszłym roku Lili na Hvarze teraz szukam podobnego campu.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 07.01.2011 18:48

Witam.
zapytanie tak jak w temacie. Dodam tylko, że Lili podbiła nasze serca chociaż początkowo myśleliśmy, że taki camp nie jest dla nas, jednak z każdym dniem ( w sumie byliśmy chyba 20 ) podobało nam się coraz bardziej. Cisza, spokój, super choć niewielka plaża (początkowo nawet piaszczysta tzn z każdym dniem morze zabierało trochę piasku a oddawało kamyczki :D ), wszędzie niby nie daleko a jednak na tyle daleko, że nie kusiło do szaleństw ( z resztą z małymi dzieciakami to jakieś nocne eskapady i tak nie wchodziły w grę ). Tak więc camp okazał się strzałem w dziesiątkę. Razem z żoną doszliśmy do wniosku, że taki camp to jest coś właśnie dla nas. Dla tego teraz poszukuję campu o podobnym klimacie w jakiejś niewielkiej mieścinie lub w ogóle poza miejscowością. No i jeszcze dobrze by było żeby troszkę bliżej tzn gdzieś północna Dalmacja lub Istria.
Za wszelkie namiary z góry serdeczne dzięki.
Służę tez informacjami na temat Lili ( zeszłorocznymi :D 2010) dla zainteresowanych.
Pozdrawiam
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 14.01.2011 17:22

Hej hej to już nikt nie wesprze człowieka w potrzebie? :D :D :evil:
Gajus.ems
Cromaniak
camp Lili

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 15.01.2011 20:50

Hej !
CAMP LILI to naprawdę wyjątkowy camp (położenie, cena ,lodowki itp) . Moim zdaniem w Dalmacji trudno o podobny, w przeszłości podobny RUDINE funkcjonował w mjsc. ORESAC k. Dubrownika ale " przegrał" z betonową zabudową. Kolejny podobny camp to PRAPRATNO K. Stonu na Peljesacu, z tym że niestety w pobliżu wybudowano przeprawę promową na wyspę Miljet.
Na północy Dalmacji jest sporo campów np w okolicach Zadaru ale obawiam się że po wizycie na Lili możesz być trochę rozczarowany( w mojej ocenie HVAR a rejon Zadaru to nie ta liga . Na północy CRO fajny klimat ma camp
RACA k. Senja ale nawet w czerwcu jest zatłoczony. Nie znam campow na ISTRII, ale wydaje się że to molochy i nijak się nie mają do atmosfery południa. Proponuję camp w Zawali na Hvarze, ewentualnie PERNA za Orebicem (3 km).
GAJUS
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 18.01.2011 08:27

Hejka Gajus !

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Niestety wszystkie campy które opisałeś są dość daleko na południe (poza Senjem). Myślałem o tym aby w tym roku nie zapuszczać sie za daleko na dól bo to jednak kawał drogi. Przeglądając forum natrafiłem na camp Drazica na Pagu. Byłeś tam może i co ewentualnie o nim myślisz. Opisy są dość zachęcające. Na Pagu byliśmy na naszej pierwszej wyprawie do Cro pięć lat temu, ale wtedy nie dotarliśmy dalej niż do Novaliji. Z resztą byliśmy tam wtedy chyba tylko cztery dni i pojechaliśmy na południe. Wtedy obiecałem sobie że jeszcze tam wrócę no i myślę że czas tę obietnicę spełnić :D .

Pozdrawiam
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 19.01.2011 00:25

Lili to dla nas nr 1, byliśmy już dwa razy i nie wykluczamy kolejnych. Pierwszy raz w 2005 roku i przez kolejne lata szukaliśmy (jak TY :wink: ) podobnego campu. Jak dotąd nie udało nam się to...wszędzie "czegoś" brakuje.

Nam podobało się też w Dubie na Peljescu (Autocamp Luka, sporo opisów na forum było)- ale to całkiem inne miejsce, do plaży mały spacerek, cicho, spokojnie, tak jak lubimy. No i fantastyczny Peljesac!

Pięknie położony jest camp Dole w Zigovosce Blato, świetne plaże, ale tam spokojnie nie jest, tzn pływające banany w okolicy, no i sporo ludzi generalnie. Ale miejsce na pewno godne uwagi, na wybrzeżu mój nr 1.

Przed Lili podobało nam się Pod Maslinom, miło wspominamy pobyt na tym campie, kameralnie, czysto, cień, spokój, choć przy Jadrance ciszy nie ma nigdy...

No i zeszłoroczny Bijar na Cresie :D Większy od Lili, ale w pewien sposób podobny, w lasku sosnowym, na pagórkowatym terenie. Spory, ale nie moloch, zdecydowanie spokojny. W zasięgu spacerku stary Osor. Niestety - plaża na samym campingu nie zachwyca, czasem głośno (w ciągu dnia i wczesny wieczorem) na boisku do siatkówki. Ale mimo tego pobyt na tym campie zaliczamy do super udanych :)
Cres ...to całkiem niedaleko :wink:

Zobacz, jest faktycznie tak zacieniony jak widać tu:
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 19.01.2011 09:20

No hejka!

Widzę że w tym temacie też mnie dopadłaś :D :D .
Obejrzałem sobie filmik z tego campu Bijar. Rzeczywiście dość interesujący. Zwłaszcza ta ilość drzew. To daje nadzieje na trochę cienia :D .
Muszę jeszcze poczytać Twoje wspomnienia z zeszłego roku. mam nadzieję że jest tam dużo informacji :?: .
Tak czy inaczej na ten rok i tak odpada bo już chyba za bardzo napaliłem się na ten Pag :D . Poza tym mój najstarszy nie przepada za pływaniem promami i już mi tu płacze żebyśmy w tym roku nie jechali na żadną wyspę :D :wink:
Gajus.ems
Cromaniak
camp Drazica na Pagu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 19.01.2011 14:58

Byłem na tym campie kilka lat temu. Spotkała mnie tam niemiła historia z właścicielką. Opisałem to na forum. Jednakże poźniej przyznałem że mogłem nie mieć racji, tym bardziej że sporo formułowiczów wypowiadało się o niej sympatią. Sam camp jest fajnie połozony, polecam go jako najciekawszy na Pagu ( a widziałem chyba wszystkie).
GAJUS
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 19.01.2011 23:00

Gajus, a jak tam jest z cieniem (mam na myśli Drażicę)? Tylko oliwki w górnej części campu? I czy to zejście do sanitariatów jest bardzo...hmm ostre? No i plaże - jak z nimi jest? Ta jedna widoczna na filmiku (przy recepcji i przy drodze niemalże) nie jest chyba jedyną?

Piszesz, że widziałeś chyba wszystkie campy na Pagu. Mógłbyś słów parę o innych napisać? Interesuje mnie szczególnie Mali Dubrownik, no i jeden tajemniczy mały camp, o którym pisała helen (chodzi o taki mały, przydomowy w okolicach Mandre). Simuni na zdjęciach wygląda super, ale przeraża mnie jego wielkość (to cała wioska chyba nie camp :wink: ), no i ta plaża, taka "niekameralne" - zdecydowanie wolimy zatoczki, niż takie długie plaże 8)
Z góry dziękuję :)
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 20.01.2011 00:28

Muszę przyznać że ten camp na Cresie też bardzo mi się spodobał. Będzie na przyszły rok jak znalazł

No ale co z tą Drazicą. Wszystko jest: prąd, czyste toalety, fajne plaże, no i w ogóle Pag - wiadomo jest ok.

Czy są na przykład lodówki? O tym nikt nie pisze, przy najmniej ja nic nie znalazłem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.01.2011 19:46

Gdyby camp Dražica nie odpowiadał, to polecam kilka małych przydomowych kempingów w Sveti Petar (Ok 16 km za Zadarem)

PS w cenniku Dražica nie widzę lodówek, więc pewnie nie ma, może jest jest jakaś wspólna na recepcji.
andrzej29
Cromaniak
Re: W zeszłym roku Lili na Hvarze teraz szukam podobnego cam

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 26.01.2011 19:15

mimik napisał(a):Witam.
zapytanie tak jak w temacie. Dodam tylko, że Lili podbiła nasze serca chociaż początkowo myśleliśmy, że taki camp nie jest dla nas, jednak z każdym dniem ( w sumie byliśmy chyba 20 ) podobało nam się coraz bardziej. Cisza, spokój, super choć niewielka plaża (początkowo nawet piaszczysta tzn z każdym dniem morze zabierało trochę piasku a oddawało kamyczki :D ), wszędzie niby nie daleko a jednak na tyle daleko, że nie kusiło do szaleństw ( z resztą z małymi dzieciakami to jakieś nocne eskapady i tak nie wchodziły w grę ). Tak więc camp okazał się strzałem w dziesiątkę. Razem z żoną doszliśmy do wniosku, że taki camp to jest coś właśnie dla nas. Dla tego teraz poszukuję campu o podobnym klimacie w jakiejś niewielkiej mieścinie lub w ogóle poza miejscowością. No i jeszcze dobrze by było żeby troszkę bliżej tzn gdzieś północna Dalmacja lub Istria.
Służę tez informacjami na temat Lili ( zeszłorocznymi :D 2010) dla zainteresowanych.
Pozdrawiam

W tym roku wybieram się z rodziną na Lilii i chciałbym się dowiedzieć parę informacji na temat campu, jakie ceny, stan sanitariatów, czy można postawić auto przy namiocie, jaka plaża, czy trzeba długi przedłużacz do prądu, czy dostępna jest lodówka, poproszę o parę fotek plaży jak i campu.
Z góry dziękuje za informacje :wink:
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 27.01.2011 16:57

andrzej29 napisał(a):
Pozdrawiam

W tym roku wybieram się z rodziną na Lilii i chciałbym się dowiedzieć parę informacji na temat campu, jakie ceny, stan sanitariatów, czy można postawić auto przy namiocie, jaka plaża, czy trzeba długi przedłużacz do prądu, czy dostępna jest lodówka, poproszę o parę fotek plaży jak i campu.

Hej
Jeśli chodzi o ceny to w zeszłym roku było to 8 Euro od osoby i połowa za dzieci ale nie pamiętam do którego roku życia bo moje się mieściły + bodajże 2 Euro dziennie za prąd.
Sanitariaty czyste, sprzątane od 6 rano chyba co dwie godziny aż do wieczora. Tylko trochę mało bywało, że się korkowały, ale nie było to jakoś specjalnie uciążliwe.
Z samochodami to jest tak, że wszystko zależy od tego kiedy przyjedziesz i jak dużo jest ludzi na campie. My byliśmy ostatni tydzień lipca i dwa tygodnie sierpnia, i wyglądało to tak, że początkowo wszyscy stawiali auta przy namiotach, później już kazano odstawiać dalej. Nam na szczęście trafiła się taka miejscówka, że auto mieliśmy cały czas pod nosem.
Plaża:
Są dwie.
Patrząc od campu w stronę morza po prawej stronie (zejście koło knajpki) jest plaża, która jak przyjechaliśmy była w 1/3 piaszczysta. Potem niestety morze powoli zabierało piasek a oddawało drobne kamyczki. Jak wyjeżdżaliśmy to piasku prawie nie było. Zejście do wody bardzo łagodne. Generalnie bardzo przyjemna plaża choć momentami dość mocno zatłoczona przez rodziny z dziećmi ( myślę z racji tego piasku i łagodnego zejścia ).
Plaża po prawej stronie jest w całości kamienista ( dość duże kamienie ). Zejście do niej jest dość mocno hardcorowe zwłaszcza dla małych dzieci. Zejście do wody też łagodne ale mocno kamieniste.
Prąd.
Zależy gdzie się rozbijecie. Dobrze jest mieć ze sobą długi przedłużacz. Mój ma ze 25 - 30 metrów a i tak nie starczyło. Na szczęście właściciele użyczyli mi swojego. Zdaje się, że nie tylko mnie
:D
Lodówka.
Przy łazience niżej położonej była w zeszłym roku duża zamrażalka ( taka typu MORS ). Z racji tego, że wiecznie była zapchana tak, że się nie domykała, działała bardziej jak lodówka. Była ogólnodostępna. Czy była jeszcze jakaś inna nie wiem.
Dodatkowo od siebie jeszcze dodam, że na campie jest darmowy dostęp do internetu przez Wi - Fi. No może nie na całym bo ma trochę mały zasięg ale w okolicy recepcji śmiga bez problemu.
Fotki jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać na maila. Powinienem znaleźć parę takich poglądowych.
Pozdrawiam
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 27.01.2011 17:02

Janusz Bajcer napisał(a):Gdyby camp Dražica nie odpowiadał, to polecam kilka małych przydomowych kempingów w Sveti Petar (Ok 16 km za Zadarem)

PS w cenniku Dražica nie widzę lodówek, więc pewnie nie ma, może jest jest jakaś wspólna na recepcji.

Hej!
Dzięki.
Przejeżdżałem kilka razy przez Sveti Petar , ale jakoś nigdy nie zwróciłem uwagi na campy. Szczerze powiem, że nie wiem co, ale coś mi tam nie pasowało. Chyba będę musiał w tym roku tam zajrzeć i stwierdzić o co biega :D
Pozdrawiam
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 27.01.2011 18:07

mimik napisał(a):
andrzej29 napisał(a):
Pozdrawiam

Hej
Jeśli chodzi o ceny to w zeszłym roku było to 8 Euro od osoby i połowa za dzieci ale nie pamiętam do którego roku życia bo moje się mieściły + bodajże 2 Euro dziennie za prąd.
Sanitariaty czyste, sprzątane od 6 rano chyba co dwie godziny aż do wieczora. Tylko trochę mało bywało, że się korkowały, ale nie było to jakoś specjalnie uciążliwe.
Z samochodami to jest tak, że wszystko zależy od tego kiedy przyjedziesz i jak dużo jest ludzi na campie. My byliśmy ostatni tydzień lipca i dwa tygodnie sierpnia, i wyglądało to tak, że początkowo wszyscy stawiali auta przy namiotach, później już kazano odstawiać dalej. Nam na szczęście trafiła się taka miejscówka, że auto mieliśmy cały czas pod nosem.
Plaża:
Są dwie.
Patrząc od campu w stronę morza po prawej stronie (zejście koło knajpki) jest plaża, która jak przyjechaliśmy była w 1/3 piaszczysta. Potem niestety morze powoli zabierało piasek a oddawało drobne kamyczki. Jak wyjeżdżaliśmy to piasku prawie nie było. Zejście do wody bardzo łagodne. Generalnie bardzo przyjemna plaża choć momentami dość mocno zatłoczona przez rodziny z dziećmi ( myślę z racji tego piasku i łagodnego zejścia ).
Plaża po prawej stronie jest w całości kamienista ( dość duże kamienie ). Zejście do niej jest dość mocno hardcorowe zwłaszcza dla małych dzieci. Zejście do wody też łagodne ale mocno kamieniste.
Prąd.
Zależy gdzie się rozbijecie. Dobrze jest mieć ze sobą długi przedłużacz. Mój ma ze 25 - 30 metrów a i tak nie starczyło. Na szczęście właściciele użyczyli mi swojego. Zdaje się, że nie tylko mnie
Lodówka.
Przy łazience niżej położonej była w zeszłym roku duża zamrażalka ( taka typu MORS ). Z racji tego, że wiecznie była zapchana tak, że się nie domykała, działała bardziej jak lodówka. Była ogólnodostępna. Czy była jeszcze jakaś inna nie wiem.
Dodatkowo od siebie jeszcze dodam, że na campie jest darmowy dostęp do internetu przez Wi - Fi. No może nie na całym bo ma trochę mały zasięg ale w okolicy recepcji śmiga bez problemu.
Fotki jeśli jesteś zainteresowany mogę przesłać na maila. Powinienem znaleźć parę takich poglądowych.
Pozdrawiam

Dzięki za informacje
Poproszę o parę fotek na maila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 27.01.2011 18:47

andrzej29 napisał(a):
mimik napisał(a):
andrzej29 napisał(a):
Pozdrawiam

Hej
Plaża:
Są dwie.
Prąd.
Lodówka.
Pozdrawiam

Dzięki za informacje
Poproszę o parę fotek na maila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Ok fotki wysłane
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone