Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W zeszłym roku Lili na Hvarze teraz szukam podobnego campu.

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.06.2011 18:18

JACCO napisał(a):Super widok, robi wrażenie. Poczytałem w tym temacie o kempingi Lili. Mam pytanie ponieważ rozważam możliwość zawitania tam w tym roku na początku sierpnia. W jaki sposób tam się dostać i czy jest problem aby wjechać na ten kemping z przyczepę kempingową?

Problem nie leży w zjeździe na camping, ale w przejeździe przez tunel Pitve. Maksymalna wysokość pojazdów to 2,2 m, szerokość tak samo.

Szutrówką z przyczepą raczej nie dojedziesz.
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 29.06.2011 18:48

maslinka napisał(a):
JACCO napisał(a):Super widok, robi wrażenie. Poczytałem w tym temacie o kempingi Lili. Mam pytanie ponieważ rozważam możliwość zawitania tam w tym roku na początku sierpnia. W jaki sposób tam się dostać i czy jest problem aby wjechać na ten kemping z przyczepę kempingową?

Problem nie leży w zjeździe na camping, ale w przejeździe przez tunel Pitve. Maksymalna wysokość pojazdów to 2,2 m, szerokość tak samo.

Szutrówką z przyczepą raczej nie dojedziesz.

Dokładnie tak. Po te stronie tunelu nie widziałem żadnej przyczepy ani campera. Po prostu przejazd przez tunel chyba się nie uda a i zjazdy na campy raczej nie dają szansy na powodzenie z takim zestawem.
JACCO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JACCO » 29.06.2011 18:56

Trudno się mówi. Z tego co piszecie to na wyspę można się dostać jakimś tunelem?
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 29.06.2011 19:11

JACCO napisał(a):Trudno się mówi. Z tego co piszecie to na wyspę można się dostać jakimś tunelem?

Na wyspę można tylko promem. Po prostu na wyspie jest tunel który dzieli wyspę jakby na dwie części. Ta część na której jest Lili jast za tunelem i tam z przyczepą to raczej nie bardzo.

Na pozostałej części wyspy ( zdecydowanie większej części ) jeździły w zeszłym roku jakieś campery. Przynajmniej ja widziałem. Chociaż szczerze powiem, że raczej przeprawili się z nimi chyba od strony Splitu bo przejazd od Sucuraja takim większym autkiem lub z przyczepą to chyba niezły harc core. Ci co byli pewnie potwierdzą :D :D :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.06.2011 19:20

Z Drvenika też płynęły z nami przyczepy i campery. Dawały radę!
Droga Sucuraj - Jelsa na początku robi wrażenie... chociaż wszystko zależy od tego, jakie się ma doświadczenia w tej dziedzinie. Nas szczególnie nie przerażała, ale też nie lekceważyliśmy jej.

Najbardziej hardcore'owa droga w Cro, jaką jechałam, to bez wątpienia zjazd z Kuny Peljeskiej do Crkvic na Peljescu 8)

Jeśli chodzi o przyczepy po południowej ("zatunelowej") części Hvaru, na Lili widzieliśmy jedną:

Obrazek

Ale takie terenowe auto (i taka przyczepa) to co innego :wink:
Ostatnio edytowano 03.03.2012 15:55 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
JACCO
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JACCO » 29.06.2011 20:46

Ale takie terenowe auto (i taka przyczepa) to co innego

To jest zabudowa do Nissana Navara. To zupełna inna inszość. Nie będę swojego zestawu nawet próbował porównywać jeżeli chodzi o mobilność. :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.06.2011 21:13

Ja się zastanawiam czy on jechał tunelem czy tez drogą szutrową górami.....
Nie wiem czy przez tunel dał by radę.

Na kempie stały też przyczepy na stałem ale kto tam wie którędy dotarły... :roll:

Ps. Lilli jest niesamowitym miejscem i ja też strasznie żałuje że z naszą cycepą jesteśmy bez szans.... ale..... wiem że podobno ze Sv. nedjeli jest przejazd do maisteczka Hvar - ha pytanie jak on wygląda (znajoma mówiła że asfalt jest)
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 30.06.2011 17:52

No jest jakaś droga ze sv nedjeli, nawet kolo niej przejeżdżałem rowerem, ale czy jest asfaltowa to jakoś nie pamiętam. Pamiętam za to, że znak drogowy ze strzałką z napisem, że na Hvar, był napisany odręcznie :D :D .
bencar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bencar » 01.07.2011 19:08

Witam.Droga o kturej mówicie nie jest drogą asfaltową jest drogą kamienną w jednym miejscu jest wybetonowana na odcinku 200m ze względu stromego podjazdu.Od strony Hvaru jest zakaz wjazdu jesto droga pożarowa z przyczepą albo kamperem nie ma szans.Pozdrawiam .
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 02.07.2011 16:40

No i się wyjaśniło :D
dalia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dalia » 04.07.2011 15:49

Witajcie :)

Zachęciły mnie wpisy pochwalne na temat kempingu Lili i bliska jestem decyzji właśnie na ten kemping. Chciałabym się dowiedzieć jak tam jest z zapleczem kuchennym? Jest dostęp do kuchenki? Lodówka- rozumiem jest jedna, czy starcza w niej miejsca dla wszystkich?
No i jak daleko jest do miasta? Da radę jakieś zakupy zrobić na piechotę?
Jest tam gdzie spacerować?

Będę wdzięczna za informacje, w zamian mogę opowiedzieć o Paklinie- kempingu w Ivan Dolac.

Pozdrawiam :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.07.2011 16:24

Na miejscu jest chyba wyłącznie mały sklepik właścicielki (kiedyś tak było) z niewielką ilością produktów, potem Ivan Dolac i dalej Jelsa.... Zerknij na mapę i zobaczysz czy to dla Ciebie kłopot czy nie.
Spacerowanie.... no cóż kemping położony jest na zobczu i w sumie to nie koniecznie jest gdzie iść, wszystko zalezy czego oczekujesz bo kemping położony jest w spokojnej części Hvaru, gdzie delektujesz się widokiem na otwarte morze i świętym spokojem. Oczywiście można iść na spacer np do Ivan Dolac ale idziesz główną drogą. Można podjechać autem do Ivan, lub Zavali czy Sv. Nedjeli no i oczywiście dalej do większych miejscowości.
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 05.07.2011 08:14

Z tymi spacerami to tak jak za ally napisała. Zależy co kto lubi. My tam znaleźliśmy parę miejsc do spacerów ale nie był to spacer po alejkach w parku tylko nad brzegiem urwiska, szutrową drogą w stronę Ivan czy na szczyt Sv Nicoli. Jak ktoś lubi łazikować zawsze znajdzie kawałek drogi do chodzenia :D .
Jeśli chodzi o kuchenkę to ja nie widziałem. Z resztą nawet się nie rozglądałem. Mamy własną. Jeśli chodzi o lodówkę to już w tym temacie to opisywałem.
Ze sklepem jest tak jak napisała ally. Na miejscu można kupić rano pieczywo i jakieś warzywa, owoce. Po większe zakupy trzeba niestety raczej do Jelsy.
Ciekawostka 8O .
Przy pierwszym markecie jak się wjeżdża do Jelsy po prawej stronie jest parking. Jeżeli zrobisz w tym markecie zakupy i pokażesz Pani pilnującej tegoż parkingu rachunek ze sklepu , że stałaś tam tylko tyle czasu ile potrzeba na zrobienie zakupów to jest bezpłatny. W inny wypadku kasują i to słono.
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 05.07.2011 08:15

Jupi!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie zauważyłem, że stuknęła mi setka :D :D :D :D :D :D
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 05.07.2011 17:08

mimik napisał(a):Jupi!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie zauważyłem, że stuknęła mi setka :D :D :D :D :D :D

No to teraz juz będzie z górki :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

W zeszłym roku Lili na Hvarze teraz szukam podobnego campu. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone