Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady?

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 15.02.2006 22:00

Witam. Wybieramy się w tym roku do Czarnogóry. Myślimy o Ulcjin'ie. Myślałem o podróży przez Węgry i Bośnię bo chorwackie autostrady już znam ;) Jak ktoś był tam na pełnowymiarowym urlopie to byłbym dźwięczny za opinie i różnego rodzaju przydatne informacje :)
Interesuje mnie też spływ rzeką Tarą oraz inne miejsca (opisane tutaj http://www.czarnogora.webpark.pl/atrakcje.htm ). Jakby ktoś "spływał" proszę bardzo o relacje czy jakiekolwiek wrażenia.
W drodze powrotnej wpadniemy oczywiście do CRO. Myślimy o Korculi. Podobno odbywa się tam festiwal Marco Polo 7 września. Jak ktoś uczestniczył też proszę o info :D.
Proszę o dużo informacji wiem, BAARDZO będę wdzięczny.
Pozdrawiam RadaR.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.02.2006 01:02

Hej ziom!
Wszystkie trasy przez BiH jakie zebrałem na forum są tu razem z opisami. Do Ulcinja z naszego miasta polecam dawać przez Cieszyn-Zilina-Prievidza-Vrable-Komarno-Szekesfehervar-Mohacs-Osijek-Sarajevo-Hum/Scepan Polje-Niksic-Podgorica. Bez winietek słowackich i węgierskich i omijasz Budapeszt. Po drodze piękne Sarajewo i kanion rzeki Pivy, piwem płynącej. Ale to tylko moja propozycja :)
Przez Ulcinj tylko przejeżdżałem to wiele nie powiem ale wrzuć w forumową wyszukiwarkę 'ulcinj' to powinna coś wywalić.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 10:01

RadaR! Czarnogóra, to na pewno super pomysł!!! A w Ulcinju na starówce - jeśli kasa będzie na ukończeniu, uważajcie na Bimo z knajpy Antigona :D :D :D . Tu było o naszych przygodach tam:

forum/viewtopic.php?t=9166&postdays=0&postorder=asc&start=0
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 16.02.2006 11:04

RadaR napisał(a):Witam. Wybieramy się w tym roku do Czarnogóry.

Hej, ja też się tam wybieram pod koniec maja.

RadaR napisał(a): Myślimy o Ulcjin'ie

pozwolisz, że podczepię się Twój wątek :roll:
Ja początkowo myślałem o Budvie, ale teraz coraz bardziej przystaję na miejscowość Buljarica - w niedalekiej okolicy koło Budvy. Widziałem kilka zdjęć i naprawdę robią na mnie wrażenie.

Czy ktoś może był w tej miejscowości? Proszę o info

Z góry dziękuję!
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 13:30

W tym wątku wiolak3 trochę napisała o kampie w Buljaricy i plaży. Byłyśmy tam podczas naszego objazdu wybrzeża :D : forum/viewtopic.php?t=9339

Co do kwater to nie bardzo się interesowałam, ale Buljarica w ogóle, to miejsce fajnie położone strategicznie - pośrodku wybrzeża, więc i na wypady na północ (wybrzeża), i na południe, tak samo blisko.
Nie jest to jednak miasto czy miasteczko pokroju Budvy :), więc jak się ktoś na jakieś szczególnie towarzyskie życie nocne nastawia, to chyba może się rozczarować :D .
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 16.02.2006 14:09

shtriga napisał(a):W tym wątku wiolak3 trochę napisała o kampie w Buljaricy i plaży. Byłyśmy tam podczas naszego objazdu wybrzeża :D : forum/viewtopic.php?t=9339

czytałem, czytałem :lol:

shtriga napisał(a):Co do kwater to nie bardzo się interesowałam, ale Buljarica w ogóle, to miejsce fajnie położone strategicznie - pośrodku wybrzeża, więc i na wypady na północ (wybrzeża), i na południe, tak samo blisko.

Jadę w ciemno, na miejscu na pewno sobie wybiorę jakąś kwaterkę

shtriga napisał(a):Nie jest to jednak miasto czy miasteczko pokroju Budvy :), więc jak się ktoś na jakieś szczególnie towarzyskie życie nocne nastawia, to chyba może się rozczarować :D .

nie nastawiam się na szczególne życie towarzyskie, szukam raczej spokojnej, miłej i pięknie położonej miejscowości na wybrzeżu.
I chyba znalazłem :lol:

Dzięki.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 14:35

:D
Znalazłam jakieś fotki plaży (bez ludzi :) ) i widoków na skałki z Buljaricy. Już chyba sprawdziłeś, gdzie jedziesz :D , więc i wiesz jak tam wygląda, ale jeśli chcesz, to Ci fotki przemejluję.

Aha! Poza tym Kir podał fajną stronkę w temacie "Fotki z Czarnogóry":
http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/13738.html
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 15:50

RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 15:52

Acha i BARDZO DZIĘKUJĘ :)
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 19:45

No dziewczyny z Bielska :D ... ale mnie zatkało normalnie ... tyle informacji i to jescze w taaaakim wydaniu ... WIELKIE DZIĘKI napewno się odezwę po fotki.
Pozdro.
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 17.02.2006 21:12

Wiecie co.Jestem w rozterce,bo wstępnie zaplanowaliśmy Ciovo a teraz czytam i oglądam zdjęcia z czarnogóry i nabieram apetytu na zmiane planów.Co prawda byliśmy w zeszłym roku w Petrowacu ale tylko tydzien[pierwszy tydzień był Orebić].Zbyt mało żeby poznać ten piekny kraj bliżej.Oczywiscie troche pozwiedzalismy Kotor ,Ulcinj.Też zaliczyliśmy rybke w Antygonie[zainteresowani wiedzą o co chodzi].A Teraz czeka na nas kanionTary,jezioro Szkoderskie i pare innych perełek . POZDRAWIAM
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 18.02.2006 13:43

Zebyś był w jeszcze większej rozterce :wink: , to myślę,że w tym roku Cro będzie jeszcze droższa... :(
Odwiedżcie też koniecznie Stary Bar!
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 22.04.2006 09:23

Witam.
Mam już decyzję. Tym razem Czarnogóra. Jako,że zawsze jeżdżę z poczętkiem września bo to i cena i już upał nie katujew w ciemno i apartament prywatnie, moja gorąca prośba do zorientowanych. Czy w strefie poniżej zatoki kotorskiej jest to do osiągnięcia, podobnie jak w Cro, przy morzu z w miarę godziwym wyposażeniem/kuchnia anex, łazienka/? Preferuję ustronne miejsca,ale nie odludzie/cóż wiek robi swoje/.
Janusz
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 23.04.2006 13:31

Witam
A jak tam cenowo wygląda? pozdrawiam
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 23.04.2006 16:33

Witam
Chyba należy trochę poczekać.Zawsze Czarnogóra była cenowo atrakcyjniejsza od Cro,która póki co jeszcze przed sezonem zapowiada się zwyżką cen 10-15% za małe apartamenty w porównaniu z 2005.Śledzę ten temat z niepokojem,może realia sezonu zweryfikują zapowiedzi.Nadal nie widzę niestety informacji,które by mnie interesowały,mianowicie:czy można tam na miejscu w Montenegro załapać kwaterkę z podobnym standardem i intymnością np.Peljesac"a?
Następna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies