Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady?

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 15.02.2006 21:00

Witam. Wybieramy się w tym roku do Czarnogóry. Myślimy o Ulcjin'ie. Myślałem o podróży przez Węgry i Bośnię bo chorwackie autostrady już znam ;) Jak ktoś był tam na pełnowymiarowym urlopie to byłbym dźwięczny za opinie i różnego rodzaju przydatne informacje :)
Interesuje mnie też spływ rzeką Tarą oraz inne miejsca (opisane tutaj http://www.czarnogora.webpark.pl/atrakcje.htm ). Jakby ktoś "spływał" proszę bardzo o relacje czy jakiekolwiek wrażenia.
W drodze powrotnej wpadniemy oczywiście do CRO. Myślimy o Korculi. Podobno odbywa się tam festiwal Marco Polo 7 września. Jak ktoś uczestniczył też proszę o info :D.
Proszę o dużo informacji wiem, BAARDZO będę wdzięczny.
Pozdrawiam RadaR.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.02.2006 00:02

Hej ziom!
Wszystkie trasy przez BiH jakie zebrałem na forum są tu razem z opisami. Do Ulcinja z naszego miasta polecam dawać przez Cieszyn-Zilina-Prievidza-Vrable-Komarno-Szekesfehervar-Mohacs-Osijek-Sarajevo-Hum/Scepan Polje-Niksic-Podgorica. Bez winietek słowackich i węgierskich i omijasz Budapeszt. Po drodze piękne Sarajewo i kanion rzeki Pivy, piwem płynącej. Ale to tylko moja propozycja :)
Przez Ulcinj tylko przejeżdżałem to wiele nie powiem ale wrzuć w forumową wyszukiwarkę 'ulcinj' to powinna coś wywalić.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 09:01

RadaR! Czarnogóra, to na pewno super pomysł!!! A w Ulcinju na starówce - jeśli kasa będzie na ukończeniu, uważajcie na Bimo z knajpy Antigona :D :D :D . Tu było o naszych przygodach tam:

forum/viewtopic.php?t=9166&postdays=0&postorder=asc&start=0
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 16.02.2006 10:04

RadaR napisał(a):Witam. Wybieramy się w tym roku do Czarnogóry.

Hej, ja też się tam wybieram pod koniec maja.

RadaR napisał(a): Myślimy o Ulcjin'ie

pozwolisz, że podczepię się Twój wątek :roll:
Ja początkowo myślałem o Budvie, ale teraz coraz bardziej przystaję na miejscowość Buljarica - w niedalekiej okolicy koło Budvy. Widziałem kilka zdjęć i naprawdę robią na mnie wrażenie.

Czy ktoś może był w tej miejscowości? Proszę o info

Z góry dziękuję!
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 12:30

W tym wątku wiolak3 trochę napisała o kampie w Buljaricy i plaży. Byłyśmy tam podczas naszego objazdu wybrzeża :D : forum/viewtopic.php?t=9339

Co do kwater to nie bardzo się interesowałam, ale Buljarica w ogóle, to miejsce fajnie położone strategicznie - pośrodku wybrzeża, więc i na wypady na północ (wybrzeża), i na południe, tak samo blisko.
Nie jest to jednak miasto czy miasteczko pokroju Budvy :), więc jak się ktoś na jakieś szczególnie towarzyskie życie nocne nastawia, to chyba może się rozczarować :D .
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 16.02.2006 13:09

shtriga napisał(a):W tym wątku wiolak3 trochę napisała o kampie w Buljaricy i plaży. Byłyśmy tam podczas naszego objazdu wybrzeża :D : forum/viewtopic.php?t=9339

czytałem, czytałem :lol:

shtriga napisał(a):Co do kwater to nie bardzo się interesowałam, ale Buljarica w ogóle, to miejsce fajnie położone strategicznie - pośrodku wybrzeża, więc i na wypady na północ (wybrzeża), i na południe, tak samo blisko.

Jadę w ciemno, na miejscu na pewno sobie wybiorę jakąś kwaterkę

shtriga napisał(a):Nie jest to jednak miasto czy miasteczko pokroju Budvy :), więc jak się ktoś na jakieś szczególnie towarzyskie życie nocne nastawia, to chyba może się rozczarować :D .

nie nastawiam się na szczególne życie towarzyskie, szukam raczej spokojnej, miłej i pięknie położonej miejscowości na wybrzeżu.
I chyba znalazłem :lol:

Dzięki.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.02.2006 13:35

:D
Znalazłam jakieś fotki plaży (bez ludzi :) ) i widoków na skałki z Buljaricy. Już chyba sprawdziłeś, gdzie jedziesz :D , więc i wiesz jak tam wygląda, ale jeśli chcesz, to Ci fotki przemejluję.

Aha! Poza tym Kir podał fajną stronkę w temacie "Fotki z Czarnogóry":
http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/13738.html
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 14:50

RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 14:52

Acha i BARDZO DZIĘKUJĘ :)
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 16.02.2006 18:45

No dziewczyny z Bielska :D ... ale mnie zatkało normalnie ... tyle informacji i to jescze w taaaakim wydaniu ... WIELKIE DZIĘKI napewno się odezwę po fotki.
Pozdro.
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 17.02.2006 20:12

Wiecie co.Jestem w rozterce,bo wstępnie zaplanowaliśmy Ciovo a teraz czytam i oglądam zdjęcia z czarnogóry i nabieram apetytu na zmiane planów.Co prawda byliśmy w zeszłym roku w Petrowacu ale tylko tydzien[pierwszy tydzień był Orebić].Zbyt mało żeby poznać ten piekny kraj bliżej.Oczywiscie troche pozwiedzalismy Kotor ,Ulcinj.Też zaliczyliśmy rybke w Antygonie[zainteresowani wiedzą o co chodzi].A Teraz czeka na nas kanionTary,jezioro Szkoderskie i pare innych perełek . POZDRAWIAM
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 18.02.2006 12:43

Zebyś był w jeszcze większej rozterce :wink: , to myślę,że w tym roku Cro będzie jeszcze droższa... :(
Odwiedżcie też koniecznie Stary Bar!
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 22.04.2006 08:23

Witam.
Mam już decyzję. Tym razem Czarnogóra. Jako,że zawsze jeżdżę z poczętkiem września bo to i cena i już upał nie katujew w ciemno i apartament prywatnie, moja gorąca prośba do zorientowanych. Czy w strefie poniżej zatoki kotorskiej jest to do osiągnięcia, podobnie jak w Cro, przy morzu z w miarę godziwym wyposażeniem/kuchnia anex, łazienka/? Preferuję ustronne miejsca,ale nie odludzie/cóż wiek robi swoje/.
Janusz
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 23.04.2006 12:31

Witam
A jak tam cenowo wygląda? pozdrawiam
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 23.04.2006 15:33

Witam
Chyba należy trochę poczekać.Zawsze Czarnogóra była cenowo atrakcyjniejsza od Cro,która póki co jeszcze przed sezonem zapowiada się zwyżką cen 10-15% za małe apartamenty w porównaniu z 2005.Śledzę ten temat z niepokojem,może realia sezonu zweryfikują zapowiedzi.Nadal nie widzę niestety informacji,które by mnie interesowały,mianowicie:czy można tam na miejscu w Montenegro załapać kwaterkę z podobnym standardem i intymnością np.Peljesac"a?
Następna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone