Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady?

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.05.2008 21:53

W połowie czerwca wybieram się z rodzinką do CG.
Napiszcie proszę jakie są tam regionalne dania i co to jest(tak jak w Cro burki,panceroty itp.Chciałabym też dowiedzieć się od ilu lat można uczestniczyć w spływie Tarą,co trzeba mieć ze sobą,a co oni dają i ile taka przyjemność kosztuje.
Pozdrawiam wszystkich.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 21.05.2008 07:38

Słuchajcie nie bójcie sie forum mojebalkany.com TAM SA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI na Wasze pytania, naprawde :?

anna iwona napisał(a):Mam pytanie. Czy na Wielkiej Plaży w Ulcinju są przysznice?

Ta plaża ma 13 km długości... Wszędzie nie byłem ale tam gdzie byłem nie mieli. Jeśli ci chodzi o odcinek który znajduje sie w samym Ulcinju to pewnie są ale jest tam też najwięcej ludzi. No i piasek jest brązowy. Koleżanka która z nami była nie wiedziała jak na nim usiąść heheheh myśmy już dawno sie rozłożyli i poszli kąpać a ona stała jak sierota :lol: (ale to osobny rozdział).
Plaże polecam bardzo fajny klimat, czasem są fale a czasem jak wieje to robi sie burza piaskowa, ogólnie spoko.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 21.05.2008 08:14

Dwa lata temu byliśmy na Wielkiej Plaży kawałek za Ulcinj.
Plaża była bardzo dobrze zorganizowana, leżaki pod parasolami, natryski, place zabaw dla dzieci, jakaś gastronomia, drewniane podesty itp.
Nie wiem czy tak jest wszędzie :o
Piasek miał kolor brązowo-szary :?
tu jest nasza relacja dot. własnie wielkiej plaży
forum/viewtopic.php?t=11404&postdays=0&postorder=asc&start=75
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.05.2008 09:04

AgaBor napisał(a):Chciałabym też dowiedzieć się od ilu lat można uczestniczyć w spływie Tarą,co trzeba mieć ze sobą,a co oni dają i ile taka przyjemność kosztuje.
Pozdrawiam wszystkich.

Spływ (rafting) Tarą jest wyzwaniem dla wszystkich od 7 do 77 lat. :wink: :lol: :papa:
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 23.05.2008 12:01

Dziekuję za informacje. To będzie się gdzie opłukać.
Tylko ten brązowy (albo szaro-brązowy) piach na plaży... To trochę dziwne. Ale może ma swój urok.
Relacje przeczytałam - jest super.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 24.05.2008 04:46

anna iwona napisał(a): Tylko ten brązowy (albo szaro-brązowy) piach na plaży... To trochę dziwne. Ale może ma swój urok.
.

Ma swój urok :) jest naprawde spoko.
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 24.05.2008 08:46

Bardzo fajna jest ta plaża,minusem jest jej kolor ale tylko dlatego .że jak sie nagrzeje to jest zaj..... gorący.No i przedewszystkim leżysz na plaży która nazywa sie COPAKABANA!!!!!!!!!!!!!!!

[img][img]http://img224.imageshack.us/img224/7007/imgp5156ko3.th.jpg[/img][/img]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.05.2008 10:58

Nazwy podobne - tylko piach i widoki inne :wink: :papa:
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 24.05.2008 17:32

Pakula napisał(a): .No i przedewszystkim leżysz na plaży która nazywa sie COPAKABANA!!!!!!!!!!!!!!!

Akurat Copakabana to tylko fragment tej plaży ale cała wygląda tak samo. Troche jak u nas nad bałtykiem, zwłaszcza jak sie przyjedzie z Chorwacji :)

Obrazek

Janusz Bajcer napisał(a):Nazwy podobne - tylko piach i widoki inne :wink: :papa:

No i trzeba przyznać że Czarnogórki są spoko :D Na Wielkiej plaży akurat więcej Albanek ale niektóre też są spoko :P
Ostatnio edytowano 24.05.2008 17:37 przez RadaR, łącznie edytowano 1 raz
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 24.05.2008 17:35

Pomocy!!!
Wszystkie strony które już przeglądałam na temat CG przeleciałam 2 razy i nie znalazłam tego czego szukałam. :cry:
Mianowicie szukam zdjęcia na którym jest pani, idzie ścieżką a po jednej i drugiej stronie tej ścieżki są wielkie zwały śniegu mimo,że jest lato.
Jeżeli ktoś z Was wie gdzie dokładnie to zdjęcie zostało zrobione,lub poda mi namiar gdzie to zdjęcie jest to będe bardzo wdzięczna.
Pozdrav.
Aga
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 24.05.2008 19:09

RadaR napisał(a):
Pakula napisał(a): .No i przedewszystkim leżysz na plaży która nazywa sie COPAKABANA!!!!!!!!!!!!!!!

Akurat Copakabana to tylko fragment tej plaży ale cała wygląda tak samo. Troche jak u nas nad bałtykiem, zwłaszcza jak sie przyjedzie z Chorwacji :)

Obrazek

Janusz Bajcer napisał(a):Nazwy podobne - tylko piach i widoki inne :wink: :papa:

No i trzeba przyznać że Czarnogórki są spoko :D Na Wielkiej plaży akurat więcej Albanek ale niektóre też są spoko :P

Wiem,ale reszta nazywa sie podobnie np jest ''Long beach''
pklimas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pklimas » 13.06.2008 12:08

AgaBor napisał(a):Pomocy!!!
Wszystkie strony które już przeglądałam na temat CG przeleciałam 2 razy i nie znalazłam tego czego szukałam. :cry:
Mianowicie szukam zdjęcia na którym jest pani, idzie ścieżką a po jednej i drugiej stronie tej ścieżki są wielkie zwały śniegu mimo,że jest lato.
Jeżeli ktoś z Was wie gdzie dokładnie to zdjęcie zostało zrobione,lub poda mi namiar gdzie to zdjęcie jest to będe bardzo wdzięczna.
Pozdrav.
Aga

Najwieksze szanse na takie zdjecie jest w Durmitorze - takie ichniejsze Tatry tylko 20 razy wieksze. Poszukaj o Zabijaku - modne ostatnio czarnogorskie miasteczko, szkoda, ze od 2005 roku szybko komercjalizowane - Anglicy wykupuja grunty i buduja hotele.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 07.07.2008 18:45

Wczoraj wróciłam z Czarnogóry,jeśli ktoś ma jakieś pytania służę radą.
Pozdrawiam.
anna iwona
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna iwona » 07.07.2008 19:05

AgaBor napisał(a):Wczoraj wróciłam z Czarnogóry,jeśli ktoś ma jakieś pytania służę radą.
Pozdrawiam.

A gdzie konkretnie by
    aś? Czy jedzenie jest drogie?
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 08.07.2008 14:54

Byłam w Durmitorze-w Żabljaku,w Ulcinju,Petrovacu,Barze,Budvie,Sv.Stefanie,nad Jeziorem Szkoderskim,cała Boka Kotorska,Lovcen,Monastyr Ostrog,rafting Tarą itp.
Jedzenie nie jest drogie-ceny są jak u nas,tylko owoce są drogie-pewnie dlatego,że może jeszcze nie sezon albo coś.Jak przyjechaliśmy tam to np.arbuz był po euro za kg u nas był już wtedy po 1,50zł,ale jak wyjeżdżaliśmy to był po 0,35/kg.Ceny też zależą od regionu-najdrożej było na bazarze w Ulcinju,a najtaniej w Budvie.nie są tanie soki w kartonie,ale jeśli ktoś lubi colę,fantę itp to 2,5 litra kosztuje 0,89 euro.Osobiście myślałam,że rakija będzie tańsza na rynku-ta swojska-najtaniej płaciłam 7e za litr,ser domowy-wyśmienity-5e za kg.
Jeśli konkretnie coś Cię interesuje,to spróbuję pomóc.
Generalnie,oprócz śmieci i wałęsających się bezpańskich psów i kotów Czarnogóra jest-moim zdaniem-piękniejsza od Cro i Grecji razem wziętych.Naprawdę warto tam jechać.
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone