Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady?

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 10.05.2006 00:19

Na rynku są 2:Rewasz Szymańska Czarnogóra i bezdroża Czarnogóra fiord na adriatyku. Ten pierwszy jest bardziej szczegółowy i lepszy choć mniej aktualny
janusz_sul
Odkrywca
rafting

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 10.05.2006 07:18

www.softleaf.ns.co.yu/rafting/cennik.htm. Ja również szukam relacji osób które były na raftingu na Tarze. W 2003 byłem na raftingu na Cetyni . Bardzo mi się podobało.
Janusz
RadaR
Croentuzjasta
Re: rafting

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 10.05.2006 07:23

janusz_sul napisał(a):www.softleaf.ns.co.yu/rafting/cennik.htm. Ja również szukam relacji osób które były na raftingu na Tarze. W 2003 byłem na raftingu na Cetyni . Bardzo mi się podobało.
Janusz

Cześć
Powiedz mi jak wygląda taki spływ. Ciekaw jestem jednej rzeczy:
Podobno każdy dostaje wisło i ma swoją rolę w pontonie, tylko nie każdy wie co ma robić. Co jak ktoś się nie zna w ogóle na tym sporcie. Ja dodatkowo bardzo kiepsko pływam. Mimo to mam ochotę wziąć w tym udział, czy to możliwe?
Pozdrawiam
janusz_sul
Odkrywca
rafting

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz_sul » 10.05.2006 07:45

W 2003 mieszkałem w Górnej Breli. Jadąc w kierunku Zadwarje skręca się w lewo i po kilku kilometrach są znaki informacyjne o spływie.
Każdy z uczestników spływu wyposażony jest w kask ochronny i wiosło. Należy mieć ubranie do "wody" . Auto pozostawia się przy starcie . Spowrotem odwożą. Bardzo fajny spływ trwał około 3 godzin z przejściem przez jaskinię "przepłynięciem". Supre przygoda.
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 10.05.2006 09:01

Witam.
A jak przedstawia się sytuacja w Montenegro z początkiem września? Jak ognia chcę uniknąć na stałą bazę bezpośredniego rejonu zatoki kotorskiej i większych aglomeracji. Stąd moje wcześniejsze pytania odnośnie rejonu poniżej Dubrownika. Szukam przytulnej kwaterki przy morzu /apartament/ dla dwojga seniorów.Ot, tak coby sie pobyczyć na słoneczku a i przy okazji pozwiedzać, sporo pofilmować i fotek ciekawskich napstrykać.
Każda rada jest dla mnie na wagę złota, bo tego rejonu jeszcze nie znam mimo, że nie jestem nowicjuszem, a jak wiecie informacja oficjalna jest raczej skąpawa. Chyba, że kiepsko szukam./wiedza skąpawa,uczeń głupawy :D cyt.za belframi szkolnych lat./
Pozdrawiam
Janusz
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 14.05.2006 21:21

We wrześniu w Nontenegro, tak jak i w Chorwacji robi się spokojniej. Tak, że i w tych większych miejscowościach można znależć spokój. Jednak im mniejsza miejscowość tym ceny bardziej spadają. Nie odrzucałbym we wrześniu myśli o Boce Kotorskiej, bo widoki tam piękne.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.05.2006 00:30

Okolice Budvy, Budva - to dobre miejsce wypadowe i do odpoczynku (w połowie czerwca)?
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 15.05.2006 07:18

Witam
Oczywiście nie wyobrażam sobie pobytu tamże bez penetracji Kotorskiej Boki jednak na stały pobyt myślę wybrać coś mniejszego i spokojniejszego w promieniu 80-100 km,stad moje wypytywania tak co do samego południa Cro lub poniżej Boki.Jak już wspomniałem najbardziej rajcuje mnie spokój i intymność miejsca stałego pobytu..Swego czasu pozwoliłem sobie popełnić albumik "intymność Peljesacu",i ten kto zna ten region wie o co chodzi,no,może troszkę mniej sam Orebic i m.Korcula na Korculi,bo tam zawsze sporo turystów.
Jednak co ważne dla mnie,aby przy wymienionych walorach regionu nie rezygnować z podstawowych wygód w standardzie/łazienka,aneks kuchenny,tarasik,no i bezpośrednia bliskość morza/a we wrześniu jest to już możliwe w Cro.bez większych poszukiwań a nie wiem jak Montenegro.
A dlaczego samo południe?
Bo bardzo chciałbym tam być.
Janusz :)
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 15.05.2006 08:07

Jest dokładnie tak samo, mozesz więc śmiało szykować się do drogi
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 20.05.2006 08:32

Buljarica w ogóle, to miejsce fajnie położone strategicznie - pośrodku wybrzeża, więc i na wypady na północ (wybrzeża), i na południe, tak samo blisko.
Nie jest to jednak miasto czy miasteczko pokroju Budvy :), więc jak się ktoś na jakieś szczególnie towarzyskie życie nocne nastawia, to chyba może się rozczarować :D .[/quote]
Witaj.
Kontynuując wątek,jako,że jestem szczególnie zainteresowany,a pora-wrzesień.Czy spacerując po okolicy widziałaś może domeczki usytuowana bezpośrednio przy morzu.Sprawa o tyle istotna,że mam dorosłego wspólwczasowicza niepełnosprawnego a transport wózka nie wchodzi w grę, stąd każde 10 metrów do pokonania stanowi istotną trudność.A tak,siedząc n.p. na tarasie ma szystko czego dusza zapragnie,nie wspominając,że z pomocą dociera do wodyi wtedy jest to,to.
Ponieważ względnie często bywaliśmy na pn,od Splitu,w ub.roku na Peljesacu, tym razem aż korci samo południe Cro,albo Montenegro,jednak poza Boką Kotorską i dużymi centrami.
Przy okazji dziękuję za kazdą nową informację
Z uszanowaniem
Janusz
ela100
Odkrywca
marco polo

Nieprzeczytany postnapisał(a) ela100 » 20.05.2006 10:49

W drodze powrotnej wpadniemy oczywiście do CRO. Myślimy o Korculi. Podobno odbywa się tam festiwal Marco Polo 7 września. Jak ktoś uczestniczył też proszę o info .
Proszę o dużo informacji wiem, BAARDZO będę wdzięczny.
Pozdrawiam RadaR.

:D Witam ,festiwal w Korczuli jest super bylam dwa lata temu-wino,plejskawica,muzyka..........i jeszcze bitwa morska,polecam :D
w tym roku tez Czarnogora ale przez Neapol :wink:
RadaR
Croentuzjasta
Re: marco polo

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 20.05.2006 23:35

ela100 napisał(a):W drodze powrotnej wpadniemy oczywiście do CRO. Myślimy o Korculi. Podobno odbywa się tam festiwal Marco Polo 7 września. Jak ktoś uczestniczył też proszę o info .
Proszę o dużo informacji wiem, BAARDZO będę wdzięczny.
Pozdrawiam RadaR.

:D Witam ,festiwal w Korczuli jest super bylam dwa lata temu-wino,plejskawica,muzyka..........i jeszcze bitwa morska,polecam :D
w tym roku tez Czarnogora ale przez Neapol :wink:

Cześć
Masz może jakieś fotki z tego festivalu? Chętnie pooglądam. W razie co mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dzięki pozdro
bogjan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogjan » 21.05.2006 07:35

"
Northstar napisał(a):Jest dokładnie tak samo, mozesz więc śmiało szykować się do drogi
"
Witaj.
Ostatnie doniesienia w związku z referendum separacyjnym dyktują jednak zwłokę z decyją.Kto wie,może być gorąco,jako że Serbowie nie nawykli sobie w kaszę dmuchać a i Czarnogórcy to nie potulne baranki , tylko Słowenia oderwała się bez wystrzału.Poczekamy,zobaczymy.Do września mam sporo czasu,a w razie czego lokum na Peljesacu pewne. :D
Janusz
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 21.05.2006 13:15

bogjan napisał(a):"
Northstar napisał(a):Jest dokładnie tak samo, mozesz więc śmiało szykować się do drogi
"
Witaj.
Ostatnie doniesienia w związku z referendum separacyjnym dyktują jednak zwłokę z decyją.Kto wie,może być gorąco,jako że Serbowie nie nawykli sobie w kaszę dmuchać a i Czarnogórcy to nie potulne baranki , tylko Słowenia oderwała się bez wystrzału.Poczekamy,zobaczymy.Do września mam sporo czasu,a w razie czego lokum na Peljesacu pewne. :D
Janusz

Heh we wrześniu to ja będę już wracał z CG (mam nadzieję ;) )
Ale myślę że nie będzie tak źle :)
Miśki
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśki » 12.06.2006 12:43

Czy ktoś był w Colchinium? Czy jest to rzeczywiście miejsce godne specjalnej wyprawy? Niewiele można znaleźć opisów na ten temat w internecie, a zdjęć jeszcze mniej. Ciekawa jestem, czy rzeczywiście widać to zatopione miasto? Bardzo proszę o opinię!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

W tym roku Czarnogóra :D Może jakieś rady? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies