Niestety ale w Chorwacji jest drogo. Jedną z przyczyn jest 25% vat na art. spożywcze.
Miałem okazje kilkakrotnie oglądać ceny hurtowe półproduktów do knajpy i powiem wam że u nas w sklepie jest taniej.
Mikromir napisał(a):kalex napisał(a):Jesteśmy w Bol.
W Bol - to co się dziwisz? Jedź na drugą stronę wyspy i w takiej np. Panoramie w Splitskiej dostaniesz lepsze jedzenie za 2/3 tej ceny, a w Povlji może i za połowę. W Bolu ceny są pod turystów z Europy Zachodniej.
kalex napisał(a):Niestety ale w Chorwacji jest drogo. Jedną z przyczyn jest 25% vat na art. spożywcze.
Miałem okazje kilkakrotnie oglądać ceny hurtowe półproduktów do knajpy i powiem wam że u nas w sklepie jest taniej.
paw_el napisał(a):kalex napisał(a):Niestety ale w Chorwacji jest drogo. Jedną z przyczyn jest 25% vat na art. spożywcze.
Vat nie ma tutaj nic do rzeczy.
Ceny są porównywalne, wszystko zależy gdzie kupujesz.
Trzeba nad Bałtyk.Flądra w porcie (Darłówek)w calosci 5 zł za kg.płaty 10 zł,dorsz patroszony 10 zł/kg ,płaty 18 zł.12 min na grillu plus frytki i mamy obiad za 5 złotych.Albo jedziecie "na"Chorwacje i płaczemy,że drogo,albo patriotycznie nad Bałtyk i płaczemy,że lampa nie grzeje.Cos za coś.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne