napisał(a) Gizmowy » 10.09.2015 11:37
Nocleg za 8 euro po sezonie jest jak najbardziej możliwy.
Chociażby na jakimś kampingu, do tego gotowanie we własnym zakresie na butli - mam znajomych, którzy właśnie tak objechali Cro w tym roku. Nie pytałem ich o całkowity koszt, ale jeziora też zaliczyli.
Mnie paliwo w tę (okolice Zadaru) i we w tę (Skarżysko) wyszło ok. 700plnów.
Czyli zostaje jakieś 1000kun, tak jak pisał dids. 1000/7 = 146kun/dzień. Myślę, że i jakieś Karlovačko znalazłoby się w mojej diecie. Gorzej wychodzi ze zwiedzaniem, bo ceny biletów za cokolwiek są niemałe, ale zawsze można się pocieszyć widokiem z zewnątrz bądź wybrać do zwiedzania góry.
Co do jazdy bocznymi drogami - mój kumpel jechał w tym roku już trzeci raz na Korčulę do tego samego faceta. W jednym roku pojechali całkowicie niepłatnymi drogami i wyszło im jakoś 36h w podróży, można... Chociaż warto poczytać wątek o czasie dojazdu "cośtam bez popisów", ludzie osiągają całkiem przyzwoite wyniki. W tym roku rzeczony kumpel nocleg u tamtego gościa miał właśnie w podobnych kosztach i nie na biwaku, do tego obiady za niewielką dopłatą jadali z gospodarzami i jedli do oporu.
Myślę, że budżet 1500pln na tydzień w dwie osoby jak najbardziej do osiągnięcia. Nie przeze mnie ale jednak możliwy. Ja mam rodzinę 2+3 i podejście, że skoro Najlepsza z Żon cały rok stoi przy garach, to chociaż te parę dni w roku można się szarpnąć na obiady w knajpie i póki mnie stać, tak będę robił. W tym roku wyparowało z kieszeni coś ponad 5 koła (pobyt 8 dni) - kuglice, Karlovačko, krystaliczna ciecz z plastikowej butelki
, rejs na wyspę i inne fanaberie całej rodziny
.
Wrócę jeszcze do posiłków - znalazłem knajpę, w której dla mnie wystarczyłby zestaw dziecięcy, więc dla dwojga to jakieś 70-80kun. Nadal mieści się w założonym budżecie po odliczeniu 2l browara.
Życzę powodzenia
Pozdrav
Ostatnio edytowano 10.09.2015 11:47 przez
Gizmowy, łącznie edytowano 1 raz