Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W tym roku ceny ostro w górę?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kowaaal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowaaal » 11.08.2011 17:25

Witam
My w tym roku wyjazd 27.08 do Vodic i też nie drogo bo 30 E plus ew.5 E klima w apartamencie ANTULOV za 4 osoby.Wysłałem meila z zapytaniem i dostałem w odpowiedzi taką cenę plus foty.Wydaje się OK.Chyba,że ma ktoś jakieś negatywne opinie o tych noclegach.
Czytam wasze opinie o cenach i widzę,że są bardzo rozbieżne.To jak w końcu jest/wiem,że sam się niedługo przekonam ale...........
Do CRO czwarty raz tylko w odstępach nie co rok.Ostatni raz 3 lata temu w Baska Voda w tym samych czasie co teraz i wcale nie było tak drogo.
Pozdowionka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.08.2011 19:09

Ta chyba nad Bałtykiem 8)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 11.08.2011 19:14

Tucepi - troche drożej (10-15% w porównaniu do tego co 2 lata temu) w knajpkach itp.
A lody nawet 20% :wink: (wcześniej były za 5 kuna), ale jak sie poprosi to dadzą większa porcję.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 12.08.2011 07:33

Buber napisał(a):Tucepi - troche drożej (10-15% w porównaniu do tego co 2 lata temu) w knajpkach itp.
A lody nawet 20% :wink: (wcześniej były za 5 kuna), ale jak sie poprosi to dadzą większa porcję.

Hmm czy drożej, w kunach drożej ale patrzmy też jak stało eutro np 2 lata temu. Zarówno 2 lata temu jak i w tym roku na osobę licząć WSZYSTKO wyszło nam na 13 dni ok 1500-1600zł/osobe. A muszę dodać że w tym roku nie ograniczaliśmy się tak jak 2 lata temu ;)

Z tym ze teraz Euro było po 3,98 a 2 lata temi po 4,50. Dlatego myślę że nie nalezy patrzyć ile co kun kosztowało teraz i ileś lat temu tlyko jeśli juz liczymy to ile na to wydałam waluty w której zarabiam ;)
dlugi81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dlugi81 » 12.08.2011 15:12

CinnamonGirl napisał(a):
Buber napisał(a):
Z tym ze teraz Euro było po 3,98 a 2 lata temi po 4,50.

Mała korekta teraz Euro już kosztuje 4,30 zł :cry:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 12.08.2011 16:03

CinnamonGirl co do meritum, masz rację.
Kurs euro na pewno ma wpływ na ceny.

Z własnych wrażeń ... jak rozmawiam ze znajomymi to wszędzie w Juropie i okolicach (może z wyjątkiem Grecji i krajów typu Tunezja i Egipt) w tym roku jest drożej. Może ludzie czują niepewne czasy.

Naprawdę się tym nie przejmuję. Wakacje są po to, żeby je przyjemnie spędzić, za wszelką cenę :wink:.
Można też robić tak, jak goście którzy zawsze tankują za 100 złotych - wydawać w knajpie zawsze 100 kuna :wink: .
PZDR.
kowaaal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowaaal » 13.08.2011 06:13

JackDaniels;) napisał(a):Ta chyba nad Bałtykiem 8)
Nie kolego podałem Ci nazwę apartamentu więc możesz sprawdzi.
wolander
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolander » 14.08.2011 18:24

Witam, jestem tu nowy, więc jak coś będę robił nie tak, to proszę o troszkę tolerancji :D
Właśnie wróciłem z Cro (drugi wyjazd w życiu po 13 latach), dla zainteresowanych podaję ceny paru podstawowych artykułów w kunach w pierwszej połowie sierpnia 2011:

paliwo (ON) - 9,18 kn, przy autostradzie 9,28 kn

piwo 0,5 w knajpkach - standard to 16 kn, można znaleźć za 10 kn, najdroższe jakie spotkałem (na Złotym Rogu na Bracu) - 25 kn

kilka cen z miejscowości Rabac na Istrii:
Cevapcici z frytkami - 48 kn
zestaw surówek (spory) - 15kn
sałatka z tuńczyka z warzywami (dla pań ok, dla panów raczej mała) - 34 kn
frytki: 15 kn
kulka lodów (ogrooomna!!) 6-7 kn

a tutaj ceny z Lidla (także na Istrii):

piwo Karlovacko 5,38 kn
pomidory 5,99 kn za kg
woda ngaz 1,5 l 2,69 kn
papryka - 5,99 kn za kg
banany - 5,99 kn za kg

i jeszcze kilka cen z Riwiery Makarskiej (Baska Voda):

kawa - mała 6 kn, duża - 10 kn, latte - 14 kn
Cevapcici z frytkami i warzywami - 60 kn
kalmary z frytkami i warzywami - 70 kn
pizza rodzinna (naprawdę ogromna, wystarczy dla 5 dorosłych) - 99 kn
frytki - 20 kn

ceny z marketu Konzum w Baskiej Vodzie:
ciastka nadziewane 400 g - 15 kn
piwo 0,5 butelka 6,5 - 7,5 kn
woda min 1,5l - 5-6 kn

Pozdrav
wolander
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolander » 14.08.2011 18:32

Nie podałem jeszcze przelicznika, euro przed wyjazdem kupowałem po 4,02, kuny na miejscu wymieniałem w banku w Puli po kursie 7,38 za euro, w kantorach przy plaży solidarnie utrzymują kurs 7,24, zatem jeśli dobrze liczę to 1 kuna wychodzi 0,54 zł
bananboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bananboy » 14.08.2011 18:49

Ja w Biogradzie wymieniłem juraski po 7,20.Ale w agencji turystycznej jurek po 7,38!I tak sobie wymieniałem,wymieniałem dostawałem rachunki i nagle moja połowica patrzy a tu skubańcy biorą prowizje za kazde wymienione euro.Ale i tak po odliczeniu prowizji jurki były droższe niż kantorze :D
wavejka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wavejka » 15.08.2011 19:58

Wrocilismy z Chorwacji 31 lipca.
Ceny z Starigradu Paklenicy :

Lody gałka - 6 kun
1kg arbuza- 3 kuny
1kg fig-20kun
Pizza z tunczykiem średnia- 50 kun
Pizza nuttella dla dzieci - 30 kun
Piwo w barze - 13 kun
Piwo z sklepie Karlovacko Limonkowe - nie całe 6 kun

Ceny z Wyspy VIR:
Cevacipi - 38 kun
Frytki-20 kun
Piwo:12 kun

Pamiątki:
Śliczny kubek z odlewem wyspy- 20 kun
Pocztówki - 3 kuny
Koraliki, bransoletki - od 5 do 30 kun

Cena paliwa: 9,98 kuny za litr benzyny
mannda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mannda » 19.01.2014 09:46

Witam,
szukam info na temat apartamentów Antulov w Srima....
W tym roku chcemy tam jechać na wakacje i prawie sie zdecydowaliśmy ale Pan Robert K. przysłał maila i tam od każdej rodziny chce jakieś 50% zaliczki (dokladnie 48%). dwie rodziny mają zaplacić każda po 250 euro i jedna 300euro, jedziemy na 9 dni w lipcu..... chyba trochę dużo? Czy płaci się takie duże zaliczki???
Będę wdzięczna za opowiedź,
Pozdrawiam
Magda
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2014 09:55

mannda napisał(a):Witam,
szukam info na temat apartamentów Antulov w Srima....
W tym roku chcemy tam jechać na wakacje i prawie sie zdecydowaliśmy ale Pan Robert K. przysłał maila i tam od każdej rodziny chce jakieś 50% zaliczki (dokladnie 48%). dwie rodziny mają zaplacić każda po 250 euro i jedna 300euro, jedziemy na 9 dni w lipcu..... chyba trochę dużo? Czy płaci się takie duże zaliczki???
Będę wdzięczna za opowiedź,
Pozdrawiam
Magda

Jakoś nigdy nie chciano ode mnie zaliczek i nigdy nie wpłacałem, ale w/g mnie to zdecydowanie za dużo :roll: chyba? pobiera się jakieś 10-20 % :P
malypio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypio » 19.01.2014 09:59

nam za całą kwaterę na 10 dni wyszło 330E, zaliczka to 100E. druga rodzina 370E, zaliczka 100E
mannda
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mannda » 19.01.2014 10:18

Też mi się tak wydawało że trochę dużo od nas chce.....
Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

W tym roku ceny ostro w górę? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies