sdolas napisał(a):
Gdzieś mi się obiło że z takich codzienności śniadaniowo-kolacyjnych to jeszcze masło ma wysoką cenę, potwierdzi ktoś ?
Haweł napisał(a):Nie lepiej siedziec w domu,a nie pic kranowy i ryzykowac pochorowaniem ? zeby tylko pare groszy w kieszeni zostalo ?
sdolas napisał(a):Wiesz .... teoretycznie taki już jest Polak, patrzy gdzie i jak najtaniej
Gdzieś mi się obiło że z takich codzienności śniadaniowo-kolacyjnych to jeszcze masło ma wysoką cenę, potwierdzi ktoś ?
majeczka napisał(a):sdolas napisał(a):
o ile dobrze pamiętam, kupowaliśmy masło mniej więcej w cenie 16 - 18 kun, w zależności od dyskontu.
Tu masz ceny podstawowych produktów w Chorwacji.
http://www.cenynaswiecie.pl/ceny-w-chorwacji,38/
sdolas napisał(a):My też podobnie zaczęliśmy kombinować czy nie przegotować kranówy i tyle bo nam "dziadkom" to pewnie nic się nie stanie, ale dzieciakom .... kto to wie, lepiej nie testować, zemsta faraona nie jest mile widziana.
slavko.v napisał(a):wychodzi dużo taniej... jeśli ktos jedzie na Riviere Makarską ok. 1400km (z Gniezna) do Dobra Voda (Czarnogóra) 1650km... jest raptem 250km dalej, w dwie strony 500km więcej tj. ok. 30 litrów paliwa czyli ok. 150 zł, ale jadąc przez BIH nie musisz płacić za drogie chorwackie autostrady (w dwie strony ok. 500 KUN= ok. 66E=ok. 280zł). Jadę przez CZ-SK-H-HR(Osijek)-BIH-MNE
apartman 2+1 w CRO Rivera Makarska ok. 60E 14X60EX4,15=3.486 zł.
apartman 2+1 Czarnogóra ok. 30 E 14X30E X 4,15=1.743 zł
POŁOwa ceny!
darekvideo napisał(a):W 2012 roku w czasie pierwszego naszego pobytu w Nemirze za radą kolegi targałem ze sobą 30 litrów wody, bo tam miała być niezdrowa, a butelkowa droga. Jak nasz gospodarz to zobaczył o mało nie padł ze śmiechu. Pokazał nam wtedy zamontowany system filtrów do wody w domu i , że na wodę w butelkach to szkoda kasy.
Następne wyjazdy tylko z wodą na drogę, a na miejscu cały czas kranówa .
Haweł napisał(a):Proponuje zrobic mapke Chorwacji,gdzie ktos pil kranowke i sie nie pochorowal,a gdzie byla nie do spozycia czyt. ktos mial problemy jelitowe lub podobne...dla potomnych,zeby wiedziec jakie kierunki Chorwacji obierac,zeby zaoszczedzic pare groszy,kun...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne