Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwona75
Cromaniak
Re: W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 14.10.2012 22:27

CROberto napisał(a):
Iwona75 napisał(a):
Hm...nawet przez myśl mi nie przeszło , że możesz mieć jakieś wątpliwości . :roll:

..... pisz dla siebie i dla tych , którym się podoba ( a podoba się na pewno..... :wink: ).

Basiulinek napisał(a):Czekamy,czekamy...

Wątpliwości pojawiły się gdy zauważyłem ,że nikt nie dał się wciągnąć w żarty dotyczące rozmowy z Dżinem i nie tylko....

Jak to nikt ? :cry:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.10.2012 22:50

Cudna ta Lucica! Nie sądziłam, że na Hvarze są takie skarby 8O :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.10.2012 08:02

CROberto napisał(a):Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :papa: także tych Gości w czapkach niewidkach :wink:

Czuję się pozdrowiony. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.10.2012 08:08

CROberto napisał(a):W pewnym momencie zdałem sobie sprawę z tego, że niektórzy czytelnicy mogą nie mieć wystarczającego dystansu do takich wygłupów i uznać to za dziecinadę :oops:

Nie jesteś w stanie wyjąć wszystkim kijów z doopy, choćbyś się przegiął w pół. :mrgreen:
Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale też i Ty masz je prawo mieć tam gdzie oni te kije mają poupychane. :oczko_usmiech:
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 15.10.2012 10:33

CROberto napisał(a):
Miecia napisał(a):Wystawiać na śmieszność 8O
Teraz mnie zaskoczyłeś......ja uważam, że Twój dialog z Dżinem był bardzo wciągający :D
To było to, co wyróżniało Twoją relację spośród innych :P
Trzeba na prawdę nie lada wyobraźni, żeby stworzyć coś takiego :P
Uważam, że raczej należałoby Ci zazdrościć :wink: :D

Twoja narracja zawsze mnie przyciąga......i nie jest monotonna :P

Pozdrav i laku noć :papa:

Asiu , Sylwio ,Piotrze i TomkuWasze posty utwierdzają mnie w przekonaniu że "fantazja jest od tego aby bawić się na całego...."
W pewnym momencie zdałem sobie sprawę z tego, że niektórzy czytelnicy mogą nie mieć wystarczającego dystansu do takich wygłupów i uznać to za dziecinadę :oops:
"Znamy się"na tyle że Wasze zdanie przeważa wątpliwości....i do końca tej relacji nie będę nic zmieniał :P
Może nawet uda mi się Dżin - Reaktywacja = mam z nim rachunki do wyrównania.... :oczko_usmiech:
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :papa: także tych Gości w czapkach niewidkach :wink:

musiałam w całości Asi oraz Twój post przekopowiać bo inaczej nie miałoby to najmniejszego sensu :wink:
jak widać czapki niewidki nie noszę :lol:

tyle że nie zawsze .....
ale tym razem obiema rękoma się pod tym podpisuję :D
czekam na Dżinową REAKTYWACJĘ :papa:
Pozdrawiam Jola
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 20:33

Iwona75 napisał(a):
CROberto napisał(a):
Wątpliwości pojawiły się gdy zauważyłem ,że nikt nie dał się wciągnąć w żarty dotyczące rozmowy z Dżinem i nie tylko....

Jak to nikt ? :cry:

Przepraszam,ale te złośliwe chochliki klawiaturowe zeżarły słówko prawie..... :roll: :papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 20:35

maslinka napisał(a):Cudna ta Lucica! Nie sądziłam, że na Hvarze są takie skarby 8O :D

8) ......
Agnieszko,rozważam wariant powrotu by "odkryć " kolejne......
:papa:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 20:38

kaszubskiexpress napisał(a):
CROberto napisał(a):Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :papa: także tych Gości w czapkach niewidkach :wink:

Czuję się pozdrowiony. :wink:

Ma się rozumieć....klawa ta czapka :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 20:48

anakin napisał(a):
CROberto napisał(a):W pewnym momencie zdałem sobie sprawę z tego, że niektórzy czytelnicy mogą nie mieć wystarczającego dystansu do takich wygłupów i uznać to za dziecinadę :oops:

Nie jesteś w stanie wyjąć wszystkim kijów z doopy, choćbyś się przegiął w pół...... :mrgreen:

Zadanie ponad wiedzę, siłę i możliwości profesora dwóch specjalizacji - proktologicznej i psychologiczno-filozoficznej...... :oczko_usmiech:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 20:59

Jolanda napisał(a):
jak widać czapki niewidki nie noszę :lol:

czekam na Dżinową REAKTYWACJĘ :papa:
Pozdrawiam Jola

Na avatarze faktycznie nie...... :wink: bo jak widać kaszubskiexpress jest zdeklarowanym niewidkiem.... :oczko_usmiech:

Bardzo fajnie że zaglądasz....i że podobają Ci się forumowe "Wakacje z duchami" :wink:

Kolejny odcinek już prawie gotowy (małe kłopoty z fotkami)
Pozdrawiam Robert
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.10.2012 23:59

Obrazek

Nadszedł taki poranek kiedy to aura zaczęła w końcu sprzyjać naszym planom....
Wychodzę na bosaka na taras - niebo jak zwykle nieskazitelnie błękitne - wiatr ustał zupełnie , trącam więc kłosy lawendy aby obdarowały mnie swoim mocnym zapachem - tak na dobry początek dnia......
Na morzu nie dostrzegam żadnych żaglówek- woda jest gładka jak zwierciadło.

Moja wymuszona cierpliwość została wynagrodzona.....obierzemy kurs na nasz FKK
Fantastyczny
Kawałek
Klifu
Obrazek

Poświęcam Juli na plaży sporo czasu,bo teraz na całe popołudnie oddajemy ją w adopcję....
W końcu wypływamy.
Jadran jest taki leniwy że beż wioseł ani rusz ,w sumie mnie to odpowiada - dryfujemy jakiś czas.....położyłem się wygodnie i przymknąłem oko - nie muszę się martwić że zniesie mnie na sterczące skały.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To delikatne kołysanie jest takie kojące, że mógłbym się tak bujać dłuższą chwilę.....ale dostaję rozkaz "cała naprzód" (od teraz - niestety jestem "zastępcą" kapitana :roll: :wink: )
Słońce przygrzewa tak mocno że szefostwo się buntuje....no tak tutaj tylko ja jestem w stanie wyskoczyć za burtę.....

Obrazek

Płyniemy - co jakiś czas dostrzegamy małe srebrzące się rybki wyskakujące ponad wodę - pomimo wielu prób nie udaję mi się ich złapać....w kadr.
Ciągnąca się kilkaset metrów pionowo opadająca ściana,wywiera wielki wrażenie - zachwyca mnie jej kontrast pomiędzy dwoma niebieskimi przestworzami.....jest "pomalowana " ciepłymi barwami które wzmacnia popołudniowe słońce.
Na różnych wysokościach dostrzegam sporo wnęk i grot z których wylatują ptaki.

Po drodze do "naszego raju" odkrywamy kilka innych oberwisk na które można łatwiej wejść - ale są dużo mniejsze i nie każde oferuje błogi cień.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nadchodzi chwila prawdy....czy damy radę zdobyć nasz mały EDEN... :?: :!:
Opływamy go wzdłuż całej linii brzegowej - z bliska nie wygląda to tak źle - do momentu kiedy zakładam maskę i podglądam co się kryje pod wodą......
Pod powierzchnią skrywają się kilkunastotonowe olbrzymy - przy brzegu nie jest głęboko - ale to prawdziwe "pole minowe" utworzone przez setki przerośniętych jeżowców.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żonka widzi je wyraźnie - mówi że nic z tego nie będzie.......ja nic sobie z tego gadania nie robię ......
Mówię sam do siebie:
Croberto - "Idź na całość....idź na całość....." - biorę wiosło i snurkując bawię się w sapera.....

Po piętnastu minutach " Adam i Ewa " wkroczyli do własnego raju.....rozglądam się uważnie i oddycham z ulgą.... żadna jabłoń tutaj nie rośnie - nie będę wodzony na pokuszenie....... :oczko_usmiech:
Nie rośnie tu również figowiec - będą musiały, na wszelki wypadek zastąpić go inne listki.......mam jednak nadzieję że nasze "flagi sygnalizacyjne" odstraszą intruzów......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co sobie myślałem delektując się tymi wspaniałymi chwilami,przyrodą i świadomością odosobnienia ...... :?:
Myślałem że życie jest piękne.......a potem że za krótkie.....tak samo jak ten dzień......

:papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.10.2012 11:50

CROberto napisał(a):Fantastyczny
Kawałek
Klifu

Trudno nie być fanem fantastycznych klifów, nawet jeśli są to tylko ich kawałki. :D
Piękna zdjęcia klifów, piękna wycieczka, choć czegoś mi zabrakło... 8O :oops:
A może spodziewałem się zbyt wiele :?:

Jestem zdecydowanie za wycieczkami na klify :!:

pzdr :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 16.10.2012 16:20

longtom napisał(a):
Piękna zdjęcia klifów, piękna wycieczka, choć czegoś mi zabrakło... 8O :oops:
A może spodziewałem się zbyt wiele :?:

Nie wódź mnie na pokuszenieObrazek......bo nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tym temacie..... :wink:
Pozdrowionka dla H & T
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 16.10.2012 16:49

CROberto napisał(a):
longtom napisał(a):......bo nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tym temacie..... :wink:

aż mnie korci.....ale nie będe naciskała :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.10.2012 18:00

Miecia napisał(a):
CROberto napisał(a):
longtom napisał(a):......bo nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa w tym temacie..... :wink:

aż mnie korci.....ale nie będe naciskała :wink:

Będziemy czekać.

Na tego 13 zgłoskowca oczywiście :!:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze - strona 3...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone