Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak
Re: W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 03.10.2012 10:13

CROberto napisał(a):

Obrazek

Uwielbiam takie zdjęcia gdzie łódki rzucają cień pod wodę 8)
CROberto napisał(a):
Obrazek

Fajna kwaterka. Można z parapetu na główkę skakać :mrgreen: .
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 14:08

longtom napisał(a):
CROberto napisał(a):Chyba pierwszy raz w życiu jestem zły na Jadran - negocjacje przeszły do historii , ciekawe czy postanowienia wytrzymają próbę czasu....

Też żałuję :!: :D

To się odwlekło, ale nie uciekło....Obrazek
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 14:13

Iwona75 napisał(a):W jednej z relacji , wspomniałam , że na Hvar nie pojadę w 2013 r. żeby go nie zadeptać , bo wielu chętnych do odwiedzenia tej wyspy widzę.
Po tej porcji fotek , chyba muszę to jeszcze przemyśleć. :papa:

Przemyśl i pojedź , zanim zadeptają i worami wywiozą lawendę..... :wink: Obrazek
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 14:28

Potter napisał(a):
Uwielbiam takie zdjęcia gdzie łódki rzucają cień pod wodę 8)

Też uwielbam ale nie często trafia mi się okazja to uchwycić.
CROberto napisał(a):

Obrazek

Potter napisał(a):Fajna kwaterka. Można z parapetu na główkę skakać :mrgreen: .

Faktycznie ,można...... :idea: ale czy za każdym razem doskoczyłby delikwent do wody.... :wink: :lool:

Obrazek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 03.10.2012 19:04

CROberto napisał(a):Obrazek

Ale orzeźwiająca kąpiel to była...

Pozdrawiam,
Wojtek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.10.2012 20:15

...wydaje mi się, że jest jedną z najpiękniejszych zatoczek na Hvarze, nawet pomimo tych stromych skał i stoków, które znajdują się wokół. Bardzo często tam przebywaliśmy, cumując pontonem :D

Zwiedzałeś może pobliskie jaskinie?
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 22:19

Franz napisał(a):Ale orzeźwiająca kąpiel to była.....

Bardzo orzeźwiająca....i apetyt wyostrzająca.... :oczko_usmiech:
Obrazek

Żartuje.....to my ją dokarmialiśmy - Julia podzieliła się z nią swoją bagietką....

majeczka napisał(a):

...wydaje mi się, że jest jedną z najpiękniejszych zatoczek na Hvarze, nawet pomimo tych stromych skał i stoków, które znajdują się wokół. Bardzo często tam przebywaliśmy, cumując pontonem :D

Jest fantastyczna.... tym bardziej że w tym zakolu jest jeszcze jedna zupełnie odmienna....jakaś taka nie-chorwacka 8) ale o niej w następnym odcinku.
Masz na myśli jaskinie te w skałach przy brzegu....czy były jeszcze jakieś inne :?:

Pozdrawiam :papa:

HA :!: właśnie stuknął mi tysiączek....
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.10.2012 23:03

Iwona75 napisał(a):W jednej z relacji , wspomniałam , że na Hvar nie pojadę w 2013 r. żeby go nie zadeptać , bo wielu chętnych do odwiedzenia tej wyspy widzę.
Po tej porcji fotek , chyba muszę to jeszcze przemyśleć. :papa:

Nie ma co myśleć nad tym - zwyczajnie nie pojedziemy i już :wink: , a co za tym idzie - nie odwiedzimy tej zatoki , która bardzo mi się podoba itd. , itp.
Czy już wiesz kiedy nie jedziesz :?: :wink:

A Dżin dodatkowo może na tą zatokę może z góry popatrzeć

Pozdrawiam
Piotr
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 23:34

piotrf napisał(a):
Iwona75 napisał(a):W jednej z relacji , wspomniałam , że na Hvar nie pojadę w 2013 r. żeby go nie zadeptać...

Nie ma co myśleć nad tym - zwyczajnie nie pojedziemy i już :wink: , a co za tym idzie - nie odwiedzimy tej zatoki , która bardzo mi się podoba itd. , itp.

A Dżin dodatkowo na tą zatokę może z góry popatrzeć

"Wszystko się może zdarzyć,gdy głowa pełna marzeń..." :papa:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 04.10.2012 09:42

piotrf napisał(a):

Tak Piotrze , na pewno nie pojadę do 20 lipca i po 20sierpnia . Ty na pewno też już masz wybrany termin kiedy tam nie pojedziesz , prawda ? :wink:

P.S
Robert , co prawda zawsze " w ciemno " jezdzimy do CRO , ale gdybyś mógł podesłać namiary na ten apartman , byłabym wdzięczna. :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.10.2012 19:02

CROberto napisał(a):
majeczka napisał(a):...wydaje mi się, że jest jedną z najpiękniejszych zatoczek na Hvarze, nawet pomimo tych stromych skał i stoków, które znajdują się wokół. Bardzo często tam przebywaliśmy, cumując pontonem :D

Jest fantastyczna.... tym bardziej że w tym zakolu jest jeszcze jedna zupełnie odmienna....jakaś taka nie-chorwacka 8) ale o niej w następnym odcinku.
Masz na myśli jaskinie te w skałach przy brzegu....czy były jeszcze jakieś inne :?:

...wokół istnieje niemało idealnych miejsc do nurkowania, wraz z tajemniczymi jaskiniami, tunelami czy nawet rafami koralowymi, nie wspominając już w tym, o bezmiarze langust, krewetek, muren czy ośmiornic, ale rzeczywiście chodziło mi o te, w skałach tuż, przy brzegu. :D
Podobno najpiękniejsze ściany opadają właśnie przy Stinivie, w końcu słynie też z malowniczych klifów, wchodzących wprost do morza. :D

Nurkowaliśmy trochę amatorsko, zdecydowanie bardziej mój mąż i syn, o którego wciąż drżałam, a Wy? :D

Podam Ci stronkę dokładnych opisów tych miejsc

http://www.nautica.pl/pl/menu-chorwacja ... ca-nurkowe
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.10.2012 19:36

Najgorsze jest to, że pojechałbym trzeci raz :( tylu miejsc jeszcze nie widziałem ......
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.10.2012 19:43

bluesman napisał(a):Najgorsze jest to, że pojechałbym trzeci raz :( tylu miejsc jeszcze nie widziałem ......

Oj, tak...
Relacje Forumowiczów uświadamiają nam, czego nie widzieliśmy, będąc na miejscu. Przynajmniej jest po co wracać :D

Robert, Mala Stiniva - rewelacja! I rzeczywiście zupełnie inna od poprzednich. Hvar to jednak bardzo różnorodna wyspa 8)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 04.10.2012 20:34

Iwona75 napisał(a):
piotrf napisał(a):

Tak Piotrze , na pewno nie pojadę do 20 lipca i po 20sierpnia . Ty na pewno też już masz wybrany termin kiedy tam nie pojedziesz , prawda ? :wink:

P.S
Robert , co prawda zawsze " w ciemno " jezdzimy do CRO , ale gdybyś mógł podesłać namiary na ten apartman , byłabym wdzięczna. :papa:

...no tak :D, czytałam tam sobie kiedyś, że odwiedzając wyspę Hvar należy koniecznie:

Wspiąć się na szczyt Śv. Nikoli, górujący nad Hvarem.

Skonsumować, wytrawny czerwony plavac oraz słodki deserowy prośek, wytwarzany z suszonych winogron, ewentualnie odwiedzić winnice. :D

Zaliczyć sam Hvar, pospacerować sobie promenadą i wczuć się w klimat, tętniącego życiem placu Piazza.:D

Koniecznie odwiedzić Humac, ewentualnie Malo Grablje, wioski duchy, a w zasadzie już dawno opuszczone kamienne osady. :wink:

Nabyć oliwę z oliwek; prawdopodobnie wytłaczana w zimie, najlepszy swój smak osiąga jednak dopiero wiosną, ale później w naszych domach jest również przepyszna. :D

Wypożyczyć skuter i przejechać nim, koniecznie ze Starego Gradu do Hvaru, starą, wąską, szutrową drogą, wijącą się nad przepaściami, za to pełną wspaniałych widoków, dziewiczych zakątków i bezludnych plaż, wśród małych, uroczych zatoczek :D

Skosztować owoców morza; do wyboru np. ośmiornice, kalmary, płaszczki, jeżowce oraz wszelkiego rodzaju ryb, nawet tych, które na kursach nurkowania opisuje się jako bardzo niebezpieczne, czyli skorpeny. :wink:

Zobaczyć pachnące, fioletowe dywany lawendy, lub chociaż kupić jej wyroby, saszetki, olejki, mydełka, ewentualnie inne pachnidełka, lub chociażby świeży, aromatyczny, lawendowy miód. :D

Pojechać do Vrboski, czyli "małej Wenecji", z jej uroczymi mostkami, równie świetnymi winiarniami i tam skonsumować pizzę, w pizzerii "Skojić", rewelacja :D

W Svetej Nedjelji natomiast, odwiedzić ogromną grotę, w której wnętrzu zbudowano kaplicę. :roll:

...mi osobiście, pomimo tego, że byłam tam już sześć razy, pozostał jeszcze ten nieszczęsny skuter, więc koniecznie muszę tam wrócić, ale Wy?

Spójrzcie, ilu rzeczom będziecie musieli sprostać :wink: :wink: :wink:

...czy już na pewno wiecie kiedy nie jedziecie? :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 04.10.2012 22:15

majeczka napisał(a):
Nurkowaliśmy trochę amatorsko, zdecydowanie bardziej mój mąż i syn, o którego wciąż drżałam, a Wy? :D

Podam Ci stronkę dokładnych opisów tych miejsc

Jaskinie oglądałem,a poza tym tylko snurkowanie ....więc zapewne dużo straciłem,ale i tak było obłędnie....
Dzięki za stronkę .....
Pozdrawiam serdecznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone