Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak
Re: W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.09.2012 14:37

Bajerant z Ciebie, bajerant :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.09.2012 15:29

longtom napisał(a):
Najlepsze rezultaty osiąga się ponoć długotrwałymi, regularnymi zabiegami.:

Regularne i długotrwałe zabiegi na "prywatnym FKK" byłyby pożądane.......tylko ten czas tak uciekał.....
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.09.2012 15:32

ArliJ napisał(a):dokładnie;) jednorazowa akcja nic nie da ale samo próbowanie jest na pewno przyjemne;)...no chyba że będziemy mieć do czynienia z popieczeniem białych części:)

Na ogólnie dostępną plażę dla golasów nie jesteśmy gotowi (jeżeli kiedykolwiek będziemy...) chcieliśmy zobaczyć jak to jest,a tamto miejsce wydawało się idealne.........i było dużo cienia......
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.09.2012 15:35

Aldonka napisał(a):Bajerant z Ciebie, bajerant :D

Lodu Eskimosom bym pewnie nie sprzedał...... :wink: ...ale żonkę namówiłem,i na dodatek była zadowolona...... 8)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 27.09.2012 17:37

CROberto napisał(a):
ArliJ napisał(a):dokładnie;) jednorazowa akcja nic nie da ale samo próbowanie jest na pewno przyjemne;)...no chyba że będziemy mieć do czynienia z popieczeniem białych części:)

Na ogólnie dostępną plażę dla golasów nie jesteśmy gotowi (jeżeli kiedykolwiek będziemy...) chcieliśmy zobaczyć jak to jest,a tamto miejsce wydawało się idealne.........i było dużo cienia......

e tam jest mnóstwo miejsc gdzie wszystko jedno w czym jesteś bo jesteś sam:) trzeba takie wybierać bo ta Twoja jak widzisz wymagała dużego przekonania "sił" wyższych:)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 27.09.2012 23:00

ArliJ napisał(a):
e tam jest mnóstwo miejsc gdzie wszystko jedno w czym jesteś bo jesteś sam:) trzeba takie wybierać bo ta Twoja jak widzisz wymagała dużego przekonania "sił" wyższych:)

Musiała mieć 100% -wego pewniaka z miejscem......a drinki przy okazji negocjacji też były wyborne.... :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.09.2012 23:34

:lol:
Te ostatnie Twoje teksty, ta atmosfera... przypomniały mi zupełnie inny czas, inne strony...
Konkretnie - południową stronę Pirenejów. Jakiś zespół wspinał się wysoko (kilkaset metrów) na ścianie, tu w dole upał, jezioro... Zaczęło się od opalania białych plam...

Ale pssst...
Pomówmy lepiej o czymś innym. :oops:

CROberto napisał(a):Obrazek

Noc jest cudowna...

Pięknie... 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 28.09.2012 14:16

CROberto napisał(a):
ArliJ napisał(a):

Musiała mieć 100% -wego pewniaka z miejscem......a drinki przy okazji negocjacji też były wyborne.... :wink:

ogólnie nie wątpię że negocjacje były wyborne :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.09.2012 21:26

Franz napisał(a):
Zaczęło się od opalania białych plam...

Ale pssst...
Pomówmy lepiej o czymś innym. :oops:

:wink: ....psst......."Homo sum et nihil humani......"

Pozdrawiam serdecznie.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.09.2012 21:31

ArliJ napisał(a):
ogólnie nie wątpię że negocjacje były wyborne :D

Lubię negocjacje....a do tego jeszcze w taki wieczór...........
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.10.2012 09:47

CROberto, zajrzyj do forumowej skrzynki...albo wprost wyślij namiary na ten cudny app do mojej skrzynki. Thx.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 02.10.2012 16:05

mama_Kapiszonka napisał(a):CROberto, zajrzyj do forumowej skrzynki...albo wprost wyślij namiary na ten cudny app do mojej skrzynki. Thx.

Wysłane.....pozdrawiam :P
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 03.10.2012 07:51

Chyba pierwszy raz w życiu jestem zły na Jadran - negocjacje przeszły do historii , ciekawe czy postanowienia wytrzymają próbę czasu....
Prawdopodobne jest to - morze się uspokoi , a żonka zacznie kaprysić.....ehh...trudno jest zapanować nad żywiołami...
Za to z każdym pokonywanym kilometrem "fale"które wezbrały we mnie - łagodnieją - sprawiają to widoki rozpościerające się za szybą...

Kierujemy się na miejscowość Poljica by potem odbić w lewo - naszym celem jest Mala Stiniva.
Wiedziałem że w jej pobliże prowadzi ślepa uliczka,ale nie spodziewałem się że będzie tak trudno się tam dostać.
Droga biegnie zboczem wzgórza,jest bardzo wąska....do skalnej ściany przyklejonych jest kilkanaście samochodów(musimy złożyć lusterka),teraz nie ma możliwości nawrotki - trzeba by wycofywać.....wierzcie mi , manewr dla mistrza kierownicy - dystans ok. 200 metrów i po łuku :roll:

Obrazek

Obrazek

Na szczęście wycofywać nie planujemy,miejsce jest wspaniałe.....chyba jakoś przeżyję zmianę planów :wink:
Pozostało nam przenieść wszystkie bay-bety.....schodzimy ścieżką po zboczu pokonując całe zakole zatoki - dotarliśmy....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niewiarygodne jak odmienna jest ta strona Hvaru....można się poczuć jak na kolejnych wakacjach,na zupełnie innej wyspie...

Pięknie tu....

Zatoka głęboko wrzyna się w wybrzeże.....z trzech stron osłaniają ją wzgórza,a na wprost oczy spoczywają na brzegach Bracu.
Wiatr tego dnia jest tak silny,że dociera nawet tutaj.....i tak fikuśnie harcuje po morzu.
Na jednym zboczu M.Stinivy ktoś z niemałym trudem wybudował pięć lub sześć domków - szczęśliwcy Ci którym udało się je wynająć.....za "plecami" mają kolejną zatokę - jakże odmienną od wszystkich które dotychczas widziałem (ale o tym później )

Ruszam na mały obchód...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na skraju plaży miejscowy rybak dodatkowo kręci biznes,jest posiadaczem "Beach Baru" - menu wisi na ścianie,a jego składniki jeszcze chodzą bądź pływają w zatoce....
Od ręki jedynie można dostać Ożujsko....ja jeszcze przyszedłem pochleb bo dziewczyny zapomniały go spakować....Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chorwat nie za bardzo chce mi odsprzedać pieczywo....bagietek posiada nie wiele i trzyma na sandwicze po ewentualne zamówienia - mówi że do pekary ma 5 km. - rozumiem go....
Później kupuję dwa z prustem i paskim sirem - mniam....do tego dwa lodowate piwa - też mniam....
Pozawracałem Mu trochę doopę i wyczarowałem jedną bagietkę dla dzieciaków (musiałem być wiedźminem w poprzednim życiu.... :wink: ) - hurrra, zostaniemy tutaj jednak do wieczora....

Najpierw troszeczkę zabawy a potem rejsik .....

Obrazek

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 03.10.2012 09:33

CROberto napisał(a):Chyba pierwszy raz w życiu jestem zły na Jadran - negocjacje przeszły do historii , ciekawe czy postanowienia wytrzymają próbę czasu....

Też żałuję :!: :D
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 03.10.2012 09:46

W jednej z relacji , wspomniałam , że na Hvar nie pojadę w 2013 r. żeby go nie zadeptać , bo wielu chętnych do odwiedzenia tej wyspy widzę.
Po tej porcji fotek , chyba muszę to jeszcze przemyśleć. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone