Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROberto
Cromaniak
Re: W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 22:17

Franz napisał(a):
CROberto napisał(a):postanawiam podglądnąć wspinaczki...

Właśnie też mi się coś podobnego przytrafiło. ;)

P2130762.JPG

Pozdrawiam,
Wojtek

I pięknie i wysoko.......ale chyba nie podglądałeś tylko przewodnikiem byłeś....ja jakoś alpinistów z góry jeszcze nie obserwowałem..... :lol:

Zdradź,gdzie to... :?:

Pozdrawiam Robert
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 22:25

ArliJ napisał(a):hehe ja też śpioch jestem ale poswięcić się bym umiała, szczególnie dla tak miłych spacerów;).

Iwona - mam 4-latka i 7-miesięczniaka więc szans na spacery samotne nie było, mama musi być pod ręką jako jedyny żywiciel młodszej :D

Dzieciaczki podrosną i sobie odbijesz.....już raz wspomniałem - podziwiam Was za tak daleką podróż z maluszkiem....na szczęście tylko jeden plaster był potrzebny....

Ta zatoka o której wspominasz jest za Zavalą , w okolicy Gromin Dolac.

Pozdrowionka :papa:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 25.09.2012 22:30

CROberto napisał(a):I pięknie i wysoko.......ale chyba nie podglądałeś tylko przewodnikiem byłeś....ja jakoś alpinistów z góry jeszcze nie obserwowałem..... :lol:

To Słoweńcy. Najpierw miałem ich nad sobą, potem już pod sobą. Nieco później spotkałem Chorwatów z Puli.

CROberto napisał(a):Zdradź,gdzie to... :?:

Północna ściana Mangartu na granicy słoweńsko-włoskiej. Więcej wkrótce tutaj.

Pozdrawiam,
Wojtek
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 25.09.2012 22:40

CROberto napisał(a):Ta zatoka o której wspominasz jest za Zavalą , w okolicy Gromin Dolac.

dokładnie, my trafiliśmy na tę wcześniejszą....sama nie wiem czy należy pod zavalę czy juz gromin dolac???

a co do tej właśnie wcześniejszej to orientujesz się może o możliwość wynajmu tych domków?myśl o śniadaniu przy tej beczce pod sosną męczy mnie jak Ciebie Dżin :D
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.09.2012 22:56

ArliJ napisał(a):
dokładnie, my trafiliśmy na tę wcześniejszą....sama nie wiem czy należy pod zavalę czy juz gromin dolac???

a co do tej właśnie wcześniejszej to orientujesz się może o możliwość wynajmu tych domków?myśl o śniadaniu przy tej beczce pod sosną męczy mnie jak Ciebie Dżin :D

Niestety nie orientuję się.
Nie dziwię się że ewentualne śniadania w takich okolicznościach nie dają Ci spokoju 8)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 26.09.2012 07:41

Koniec i kropka. Choćby nie wiem co - wakacje AD2013 musimy spędzić na Hvarze.
Tyle lat nas już w Cro nie było...od kilku cudnych hvarskich relacji zakochuję się bez pamięci....
A Twoje fotografie działają jak magnes i adrenalina w jednym.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 26.09.2012 07:55

mama_Kapiszonka napisał(a):Koniec i kropka. Choćby nie wiem co - wakacje AD2013 musimy spędzić na Hvarze.

To jest nas dwie - tylko my 2014 :D .
CROberto, z opóźnieniem dotarłam też tutaj. Ma to swoje plusy bo jednorazowo obejrzałam wszystkie zdjęcia i Twoje opisy. Tak mi przyszło do głowy, że może my - CROmaniacy zrzucalibyśmy się i fundowali Ci kilka pobytów w roku w Chorwacji, a Ty pisałbyś relacje ? Myślę, że powstałby z tego oryginalny i arcyciekawy przewodnik :lol: .
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 26.09.2012 09:11

CROberto napisał(a):
ArliJ napisał(a):hehe ja też śpioch jestem ale poswięcić się bym umiała, szczególnie dla tak miłych spacerów;).

Iwona - mam 4-latka i 7-miesięczniaka więc szans na spacery samotne nie było, mama musi być pod ręką jako jedyny żywiciel młodszej :D

Dzieciaczki podrosną i sobie odbijesz.....

ArliJ , skoro malutka jeszcze Cię cały czas potrzebuje , to zmienia postać rzeczy . Ale jak to Robert napisał , przyjdzie czas że sobie odbijesz.

Pozdrawiam serdecznie :lol:
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 26.09.2012 10:31

Hej, Roberto :)
Tak Cię po cichu cały czas podglądam i jest mi Cię
bardzo szkoda :wink:
Byłeś na wakacjach, a tak ciężko pracowałeś :wink: z aparatem :cry:
Nie bolały cię oczy od patrzenia na te wszystkie............ c u d a :lol:

Pozdrawiam Gośka :)
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 26.09.2012 20:08

mama_Kapiszonka napisał(a):
...od kilku cudnych hvarskich relacji zakochuję się bez pamięci....
A Twoje fotografie działają jak magnes i adrenalina w jednym.

Witaj mama :papa:
Cieszę się niezmiernie że tak działają......mogę Cię zapewnić że przywieziesz stamtąd takie lub jeszcze lepsze.....i mnóstwo niesamowitych wrażeń :lol: 8)

Pozdrawiam
Robert.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 26.09.2012 20:16

Potter napisał(a):
Tak mi przyszło do głowy, że może my - CROmaniacy zrzucalibyśmy się i fundowali Ci kilka pobytów w roku w Chorwacji, a Ty pisałbyś relacje ? Myślę, że powstałby z tego oryginalny i arcyciekawy przewodnik :lol: .

Hej :papa:

Powstałby.... pod warunkiem że nie zwariowałbym z nadmiaru wrażeń.......Obrazek :wink:
Obrazek
Ostatnio edytowano 27.09.2012 14:21 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 26.09.2012 20:20

malina1959 napisał(a):Byłeś na wakacjach, a tak ciężko pracowałeś :wink: z aparatem :cry:
Nie bolały cię oczy od patrzenia na te wszystkie............ c u d a :lol:

Pozdrawiam Gośka :)

Cześć Gosiu :papa:
Oczy jak oczy......ale mało co łebka sobie nie ukręciłem.... :wink:
Pozdrawiam
Robert.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 26.09.2012 21:47

Przez cały wieczór chodzi mi po głowie ten "małpi gaj "pod klifem.....żonkę będzie trudno namówić bo nie umie pływać.....a do tego "raju"jest dość daleko....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Noc jest cudowna.....połyskujące morze kontrastuje z granatowym niebem nakropionym błyszczącymi konstelacjami...
Zabieram żonkę w ustronny zakątek ogrodu....gdzieś , gdzie okryje nas mrok.....
...gdzieś gdzie w spokoju będę mógł poczarować....i namówić Ją na rejs.....
Zabrałem ze sobą "pomocnika-negocjatora " o smaku limonki z miętą - takiego jak lubi......i oczywiście bez lodu.....
Czas niepostrzeżenie płynął........"pomocnik" także........we właściwym momencie zagaduję o wyprawie....

-Julię zostawimy z frendami - popłyniemy sami......wyrównamy opaleniznę na całym ciele - będzie fajnie.....to idealne miejsce - kiedyś o czymś takim mówiliśmy,pamiętasz :?:
Pamiętam....ale żeś się rozochocił.......czy Ty czasem planujesz mnie tam wykorzystać... :?: :!: :?:
-No coś Ty....nie planowałem ........wiesz.... to nie jest taki zły pomysł.....ale jakbyś miała się poczuć z tym lepiej to....możesz wykorzystać mnie...... :wink:
-Jakoś tego w ogóle nie widzę.....
-Jak to :?: :!: ....obiecuję że nie będę się opierał...... :wink: (Płyniemy się tylko opalać :!: )
-Nie błaznuj , i przestań wchodzić mi w słowo.....nie za bardzo widzę jak tam wejdziemy z wody....te głazy są ogromne....

-Wezmę maskę - znajdę łatwe i bezpieczne wejście....także porcik dla łajby....
-No właśnie,a jak się przebije na skałach....to czym wrócimy :?: :!:
-Spróbujmy....jak się okaże że to "mission impossible " to odpuścimy......fale ostatnio są delikatne - powinno się udać....
-Może się okazać że ktoś tam już jest....
-I co z tego,to oberwisko wygląda na całkiem rozległe....przejdziemy się opalać na drugi koniec...

-Albo popłyniemy tam jeszcze raz...
-No w końcu przestałaś" błądzić"......to mi się podoba....
Jeżeli będziemy tam pierwsi to wyślemy światu sygnał.......wetkniemy w kamienie koło pontonu patyki i zawiesimy na jednym Twój strój kąpielowy,na drugi moje gacie.....
-Aleś Ty głupi.....hi hi hi...
-Raczej pomysłowy......w świecie marynistyki wywiesza się flagi sygnalizacyjne np."Kapitan zszedł na ląd..."......te nasze każdy zrozumie....przecież nie będę bazgrał po kamieniach....

-No nie wiem.....muszę się z tym przespać......
-Jak to z "tym"....ja przecież nie nocuję w pontonie..... :wink:
-Ale nieuchronnie się do tego zbliżasz....
-Ha ha ha...masz szczęście że się śmiejesz mówiąc te słowa....
-Śmieję się , bo trochę świrujesz.....
-To nie do końca moja wina - zawsze robię się trochę szalony podczas pełni......
-Trochę.... :?: :!:

........i taki to był fechtunek słowny.......teraz tylko się modlić żeby morze nie nazdziwiało......

Budzę się rano.....z nadzieją spoglądam w dal i.......

Natura jednak lubi być kapryśna.....jak niektóre kobiety.........
Trzeba wtedy zmienić plany.......dziś nici z rejsiku......wieje od morza silny ciepły wiatr,gnając wysoką falę...ehhh...

Postanawiamy pojechać na drugą stronę wyspy....skryć się w jakieś sympatycznej zatoce.....
Zatrzymamy się tam gdzie nam się spodoba.......
Dojechaliśmy w takie miejsce.....ależ tu pięknie....

Obrazek

Obrazek

CDN :papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.09.2012 09:50

CROberto napisał(a):...wyrównamy opaleniznę...

Taka jednorazowa akcja "wyrównywania" może być, z czasem, trochę bolesna dla "wyrównywanych" mocno czerwonych części :oops: :P

Najlepsze rezultaty osiąga się ponoć długotrwałymi, regularnymi zabiegami.

teoretyzuję oczywiście :roll:
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 27.09.2012 14:23

dokładnie;) jednorazowa akcja nic nie da ale samo próbowanie jest na pewno przyjemne;)...no chyba że będziemy mieć do czynienia z popieczeniem białych części:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

HVAR -"W skwarze,na Hvarze z Chorwackim Dżinem w parze - strona 2...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone