Miecia napisał(a):To nie cedź słów, jak przez sito
Miecia napisał(a):PabloX napisał(a):Roški Slap
Miejsce jest ładne, ale nie porywa, ponadto jest mooooooooooocno skomercjalizowane.
Dlatego wolę Plitvice
kaz32420 napisał(a):niestety ja nie moge sie wypowiadac na temat Plitvic ale jezeli chodz PARK NARODOWY KRKA i Roški Slap to ma urok ten skansen a zwlaszcza jak sie uda ostatnim rjsem plynac pustka i cisza
wiola2012 napisał(a):A mi, oglądając zdjęcia, nasunęło się spostrzeżenie może trochę z innej beczki. Twoje dzieci lubia być fotografowane. Mam wrażenie, że sprawia im to radość i wyglądają na zdowolonych. Nawt podczas zwiedzania
wiola2012 napisał(a):Mój problem polega na tym, że zdjęcia muszę robić z zaskoczenia albo przy tekstach " ..o znowu mama zaczyna..", " ... ale obiecaj, że ich ikomu nie pokażesz" itp...
Brutaka napisał(a):Pablo jesteś wielki!
Brutaka napisał(a):Właśnie od dwóch dni z uwagi na chęć powrotu do sprawdzonych okolic w pobliżu Drvenika, kolega z forum polecił mi właśnie Trogir i Okrug Gornji. Burzy to nie co mój plan ale cieszy fakt odkrywania nowego.
Chyba mam już miejscówkę upatrzoną (własny taras, połowa domu i 20 metrów do morza z pięknym widokiem, basen) i jeśli nic się nie zmieni (zawsze to bliżej niż w kierunku Drvenika) przyszły rok czeka nas podbój Trogiru. Uwielbiamy stare miasta, fotki są piękne.
Brutaka napisał(a):Mam pytanie odnośnie Okrug Gornji.
1. Pierwsza plaża oddalona o 20 metrów od miejscówki (po fotkach widzę, że dosłownie jak u Was).
Jak strome są zejścia do tych skalistych plaż po wyjściu z domku?
Oczywiście nie ma tu mowy o łagodnym wejściu do wody .. od razu głębina tak?
2. Plaża żwirowa do przyjęcia (widywałem gorsze), nie mamy spec wymagań. Zależy mi na dostępności do restauracji, lodów, napojów ... jeden 15 latek na bank, drugi (prawdopodobnie) więc wolę dać młodzieży zajęcie aby nie męczyli, że się nudzą.
3. Korki w Trogirze to norma? Jaki czas zajmuje pokonanie przejazdu przez most i wjazd do miasta?
4. Pobyt 7 dniowy więc musowo miasto i park KRK, w drodze powrotnej wodospady KRK.
Co jeszcze możesz polecić? To na razie chyba wszystko, na resztę przyjdzie czas .. wyjazd dopiero za rok ale wiem, że jak poprzednio strzeli jak z bicza więc już teraz wolę mieć pewniaka.
Powrót do Nasze relacje z podróży