Witam kochane Polki i Polakow,
dlugo sie wachale i w koncu po malim Pelinkowcu zdecidowale sie napisac do was jako istnich milosnikow fotografii i pieknich kadr. Probuje napisac cos o swoim kraju na swoj sposob a w polskim jeziku (prosze mi wibaczic nierealna ambicje). Jednak jak by nie bilo caly tekst bendzie sterilni bez zdienc, o jedno zdiencie jest warte tysanca slow. Stant moja proszba do fotografow amaterow o zdiencia. Tak jak my bendzie szlo z pisaniem prosil bym was o zdiencia, o ruzne motiwi. Opisze co my jest potrzebne. W razie ukonczenia materijalu i opublikowania moge tylko obiecac ze autor fotografii bendzie wymieniony pod zdienciem. Ja prubolale dokonac tego samemy. Moze my sie uda pare podwodnich zdienc ale tak jak to wy robicie, poziom i ta chwile nigdy nie zalapiem i stant odwaga do prosbi.
Jezeli pozwolicie z prziszlim ewentualnim widawca sam dokonam wyboru zdienc a w tej chwili napisze co na razie potrzebuje. Moze macie cosz w zbiorach co potrzebuje i pokazemy to w publikacji. Na dzien dziszejszy potrzebuje
widok na Baćinska jezera nad Pločami,
Delte Neretwy, kanale i wysepki z uprawa mandarinek,
chodowle malz w Mali Ston,
ludeczki czarne w Nerevie,
widok na kolchoz turistyczni w Neum,
bojki chodowli malz w Malim Stonie,
winorosla w Dingač na Pelješac z widokem na morze,
produkcja wyna,
wnecze konoby tradicijnej,
bukara drewniany pojemnik do picia wyna.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiam wzistkich, nastawiam policzek dla tych chentnich krityki na ztak beszczelni apel