Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W poszukiwaniu zimowych szlaków, czyli Wielkanoc w Tatrach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Sysia_86
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 04.05.2009 08:46

Janusz Bajcer napisał(a):
Sysiu - też byłem wczoraj na Turbaczu
Szedłem z Obidowej na Stare Wierchy. a później czerwonym szlakiem do schroniska.
Powrót ta samą drogą. Krokusy jeszcze w aparacie

Ja podchodziłam z drugiej strony, z Nowego Targu - Kowańca: żółtym do schroniska, a zielonym z powrotem :) Na Starych Wierchach byłam w zeszłym roku :) Szkoda tylko, że w sobotę było takie zachmurzenie. Pozdrawiam wszystkich miłośników gór :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2009 10:48

Pierwotnie plan wyjścia na Turbacz miałem z Kowańca :lol:
Faktycznie pogoda zrobiła potężnego psikusa, w piątek i w niedzielę słonecznie, a sobotę pełne zachmurzenie :cry:

A mogło być TAK :roll:
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 25.05.2009 10:15

Świetny "początek sezonu" w Waszym wykonaniu Maslinko!

Co by nie mówić o tradycji świąt itp. uwielbiam spędzać Wielkanoc poza domem. Odpadają wszystkie nerwowe wymiany zdać związane z przygotowaniami do świąt, niepotrzebny stres... a to przecież święta a więc chodzi o to żeby jak najmilej spędzić czas!

Osobiście tylko raz byłem na święta Wielkanocne w Tatrach. Mieszkałem w Zakopcu i tłum ludzi "dusił". Wystarczyło jednak odejść "parę metrów" od miasta i już robiło się cudownie spokojnie i błogo...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.05.2009 10:21

dudek_t napisał(a):Świetny "początek sezonu" w Waszym wykonaniu Maslinko!

Dzięki, Dudek :D
Jeśli chodzi o Święta Wielkanocne to traktuję je bardziej jak "święto wiosny" i staram się korzystać z pierwszych ciepłych dni, wyjażdżając na dłużej lub chociaż na jeden dzień. Natomiast Święta Bożego Narodzenia mają dla mnie więcej "świątecznego uroku" i spędzamy je rodzinnie.

Zakopane zazwyczaj "dusi". Z trudem wytrzymuję tam godzinę i uciekam w góry. Polecam Ci Bukowinę jako bazę wypadową - spokojnie i blisko na szlaki, a wieczorem jest gdzie pójść na piwko :)

Pozdrawiam :papa:
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 25.05.2009 10:54

Masz rację Maslinko. Boże Narodzenie to troszkę co innego. Jednak inaczej te święta odbieram teraz niż kilkanaście lat temu. Prowadzi to nieuchronnie do podjęcia wyzwania i spędzenia i tych świąt gdzieś poza domem.

Zakopane poza dzikimi tłumami w praktycznie każdy dłuższy weekend ma jednak swój urok. Tym bardziej w czasach studenckich kiedy 99% procent wyjazdów odbywało się w sporej grupie przyjaciół. Mnogość knajpek i atrakcji "na miejscu" ciągnie mocno. W Bukowinie nie miałem jeszcze przyjemności ale bardzo mi się podobało w Zębie, widok na Tatry w dzień i Zakopane w nocy - niezapomniany :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2009 12:03

dudek_t napisał(a):M...W Bukowinie nie miałem jeszcze przyjemności ale bardzo mi się podobało w Zębie, widok na Tatry w dzień i Zakopane w nocy - niezapomniany :)

Może jeszcze Ci się uda :wink:
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 20.04.2012 00:37

pozdravljam :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.04.2012 14:17

Paweł BB napisał(a):pozdravljam :D

Ja również :D
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 14.05.2012 00:27

a kde v letošním roce Maslinka na dovolenou?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.05.2012 12:44

Paweł BB napisał(a):a kde v letošním roce Maslinka na dovolenou?

Jdu do Chorvatska :lol:
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 16.05.2012 22:00

to może trafimy na jakimś pięknym campingu na Waszą srebrną strzałę :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.05.2012 22:02

Paweł BB napisał(a):to może trafimy na jakimś pięknym campingu na Waszą srebrną strzałę :D

Jest to całkiem możliwe :D A dokąd jedziecie? My jeszcze nie wiemy, za dużo planów, za mało czasu...
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 16.05.2012 22:09

wybieramy się pierwszy raz bez dzieciaków i sami nie wiemy gdzie mamy zaszaleć :oops: , jest tyle ciekawych miejsc do zobaczenia. Myślę, że do ostatniej chwili możemy zmienić plany (nigdy nic nie rezerwujemy) i pojechać gdzie oczy poniosą :D
Znamy jedynie termin - od 18 lub 19 sierpnia do 31 sierpnia lub 1 września, wyruszamy z Bielska.
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 17.05.2012 23:11

maslinka napisał(a):
Paweł BB napisał(a):to może trafimy na jakimś pięknym campingu na Waszą srebrną strzałę :D

Jest to całkiem możliwe :D A dokąd jedziecie? My jeszcze nie wiemy, za dużo planów, za mało czasu...

a termin wyjazdu chociaż trochę się pokrywa z naszym?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.05.2012 23:33

Paweł BB napisał(a):a termin wyjazdu chociaż trochę się pokrywa z naszym?

Tak późno na pewno nie, pod koniec sierpnia muszę być w pracy... Nic jeszcze nie wiem o terminie, mam coś ważnego do załatwienia w lipcu, a później dopiero wakacje 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

W poszukiwaniu zimowych szlaków, czyli Wielkanoc w Tatrach - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies