Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W poszukiwaniu wąskich uliczek, czyli Chorwacja 2007 :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2008 15:27

Panie Januszu, chętnie odpowiem :)
Ciepła woda jest 24 godz/dobę, tak samo papier toaletowy. Pojemniki z mydełkiem przy umywalkach i nigdy się nie zdarzyło, żeby mydła nie było.

W tamtym roku gospodarze sprzątali sami, w tym, mieli pomoc, ale był to chyba ktoś z rodziny (zaprzyjaźniony). Ta pani pracowała też w recepcji spełniającej również funkcję baru. Camping jest kameralny i panuje na nim swojska atmosfera, więc da się to pogodzić i bar może być równocześnie recepcją.

Animacji żadnej nie ma.
Widać, że właścicielom zależy na utrzymaniu familiarnej atmosfery. Gdyby stał tam ich dom, camping śmiało można by nazwać "przydomowym", ale gospodarze mieszkają w przyczepie :wink:

Jest to więc z założenia niewielki camp, ale bardzo czysty. Są też lodówki i miejsce do mycia naczyń oraz prania ubrań. Myślę, że standardy są spełnione, ale niektóre rozwiązania są niewystarczające w przypadku większej ilości ludzi. Stąd może mała ilość gwiazdek. Chociaż widziałam campingi na Żupie Dubrovackiej (np. "Kate"), które miały 3 gwiazdki i podobny standard. Naprawdę nie wiem, od czego to zależy.

No i pozostaje jeden problem tego miejsca, o którym jeszcze nie wspomniałam - plaga os :( To chyba jednyna wada campingu, ale dla niektórych może być odstraszająca. Ale to raczej nie może wpływać na ilość gwiazdek :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.12.2008 16:57

Skoro są takie warunki pobytowe , to tez nie wiem czemu kemping nie ma więcej gwiazdek :?:
Trzeba w takim razie polecać ten kemping, bo widać , że gospodarze się starają, aby ich gościom się podobało :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2008 19:12

Wymyśliłam, że może tak być dlatego, że gospodarzom specjalnie nie zależy na gwiazdkach, bo i tak mają stałą klientelę (będąc tam trzy lata z rzędu spotkaliśmy tych samych ludzi) i dla nich się starają. A reklama idzie "pocztą pantoflową" albo na cro.pli :wink:
Może takie "komisje" przyznające gwiazdki wymagają uiszczenia jakiejś opłaty za podniesienie standardu, nie wiem, ale tak sobie "gdybam" :)
Myślę, że to może być powód.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 01.12.2008 20:24

Osobiście wydaje mi się, że jest tak prawie na pewno. Co gwiazdka, to opłata. Gwiazdki gwiazdkami, ale kto był raz w tym miejscu, z chęcią powróci- dlatego zawsze mają praktycznie zapełnione miejsca- oprócz miejsc w pełnym słońcu, ale te to dla nas są trzymane :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.12.2008 08:19

Maslinka - ja już tęsknię ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.12.2008 08:54

JacYamaha napisał(a):Maslinka - ja już tęsknię ...

Możesz też śnić - jest piosenka "Sen o Dalmacji" :wink: :lol:
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 02.12.2008 12:48

Maslinko nie było mnie tydzień czasu, a tu relacja na dobre się rozkręciła :!: I fajnie :!:
Już nadrabiam zaległości i pilnie sledze Wasze przygody. 8)
Bardzo podobały mi się zdjęcia i wrażenia z Ninu....
Powiem Ci szczerze, że rozważałam wersję spędzenia tam wypoczynku. Tylko, że jednej rzeczy będzie mi brakować......
Podziwiania podwodnego świata :roll: , ale wszystkiego przecież nie można mieć :D Krajobrazy są cudne i cieplej mi się robi jak czytam. Moge w marzeniach przenieść się już do Cro....:wink:
Pozdrawiam cieplutko :!:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.12.2008 13:11

No jesteś, Anjas, nareszcie :D
Przyzwyczaiłam się, że śledzisz nasze przygody i bardzo Cię tutaj brakowało. Fajnie, że możesz już z nami podróżować. Czasami zapominamy, że oprócz "forumowego" życia, każdy ma swoje własne, które często bardzo pochłania. Cro.pla wciąga, oj wciąga :D

Co do Ninu, warto się tam wybrać głównie ze względu na uroczą starówkę. Jak wiesz, też wolę podziwiać życie podwodne i wypoczywać na skalistych skałach, ale nie każde miejsce spełnia te wysokie wymagania :wink:
Ale kto powiedział, że nie można mieć wszystkiego :?: Ja wierzę, że można i, wiesz co, to się sprawdza :D:twisted:
Pozdrawiam ciepło :)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 02.12.2008 13:54

Dziękuję Maslinko za powitanie. :wink: Też mi brakowało Twojego spojrzenia na Cro, byłam ciekawa co co zobaczyliście, jakie miałaś nowe przygody. :D A teraz wszystko przede mną, mogę podziwiać piękne widoki i zadawać pytanka....
:papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 02.12.2008 17:05

Hm, Nin korci i powrót na camping korci (mnie bardzo, z moim mężem gorzej :wink: )
Zdjęcia piękne - aż chce się jechać :D
laciatek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) laciatek » 03.12.2008 12:18

Maslinko, dopiero teraz dołączyłam, tytuł tajemniczy i zachęcający ;), więc od początku :), zastanawiałam się czyja ta fotka z Plitvic, bo miałam niemal identyczną - widać na szczęście spóźniłam się z wysłaniem i byłaś bezkonkurencyjna - czego nie docenili inni Forumowicze ;), fotki widzę klimatyczne, miło będzie sie piło kawkę i patrzyło na takie obrazy, gdy śnieg za oknem, a co do gwiazdek, to jeśli nie ma obowiązku klasyfikacji obiektów, wiadomo, że zawsze chodzi o pieniądze ;)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 03.12.2008 12:32

Tymona napisał(a):Hm, Nin korci i powrót na camping korci (mnie bardzo, z moim mężem gorzej :wink: )
Zdjęcia piękne - aż chce się jechać :D

Widzę, że masz ten sam dylemat co ja z Ninem w roli głównej. :lol: :roll: :lol:
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 03.12.2008 13:12

Janusz Bajcer napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Maslinka - ja już tęsknię ...

Możesz też śnić - jest piosenka "Sen o Dalmacji" :wink: :lol:

:D :idea: Może to ten "Sen o Dalmacji" http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ROZYCZKA01&sid=64 :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.12.2008 13:16

dagiesza napisał(a): :D :idea: Może to ten "Sen o Dalmacji" http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ROZYCZKA01&sid=64 :wink:

Tak , to ten sen i był wcześniej TU :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.12.2008 14:01

Ale ja tęsknię za Maslinką :) w tym wątku a nie za muzyczką
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

W poszukiwaniu wąskich uliczek, czyli Chorwacja 2007 :) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone