Cieszę się, że mogłam zaspokoić Twoją ciekawość.te kiero napisał(a):Trafiłem idealnie, bo te kute schodki nad turkusem mnie intrygowały.
Fajno.
Poszperałam jeszcze w czeluściach internetu i znalazłam ten artykuł o Ogrodzie Ludzi, który potwierdził moje przypuszczenia o złym stanie technicznym tych schodów:
„Drabina Królowej”
Schody powietrzne, zwane Drabiną Królowej, znajdujące się po prawej stronie ogrodu, wykonane są z kutego żelaza i kiedyś służyły greckiej rodzinie królewskiej do schodzenia do łaźni w Faliraki .
Obecnie schody te nie są dostępne, gdyż korzystanie z nich byłoby bardzo niebezpieczne, jednak stanowią one wspaniałe tło do robienia zdjęć pięknego krajobrazu z widokiem na Faliraki i wyspę Vidos .
Bo my tacy dziwni jesteśmy, że nie lubimy siedzieć na plaży. Nawet jak już do niej dotrzemy, to wolimy spacerować brzegiem morza, co będzie można zobaczyć w tej relacji. Na plaży mogę posiedzieć godzinę, no góra dwie, ale nie cały dzień .te kiero napisał(a):Ale żeby na Korfu być i tyle zwiedzać a nie siedzieć na plaży