Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W poszukiwaniu planów filmowych, czyli Korfu 2024

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 27.12.2024 09:28

Gosiu, było jak zwykle pięknie 8) i wspaniale się z Wami zwiedzało. Co prawda jak dotąd jakoś Korfu nie było w naszych planach, ale kto wie? Zwłaszcza, że z Wrocławia mamy bezpośrednie loty... Najpierw jednak trzeba ;) zrealizować plan na Iraklię, oby w końcu się udało.

Dzięki za fajną lekturę :) , z niecierpliwością czekam na kolejne wspomnienia.
:papa:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 27.12.2024 09:38

Dziękuję za relację i opisy. Nie wiem kiedy i czy zawitam na Korfu, ale Twoja relacja pięknie pokazuje wyspę :hearts:

Kapitańska Baba napisał(a):Jak inne były Twoje widoki od naszego ostatniego powrotu z Aten - zobacz co nam Zima zafundowała :hearts:

Ale będzie jakaś relacja? :chytry:

Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!

Pozdrawiam, Michał

PS.
Ponieważ jesteśmy w okresie wybitnie serniczkowym, to serniczek musi być i to z rodzynkami :verryhappy:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.12.2024 09:57

"majkik75"]

Ale będzie jakaś relacja? :chytry:

Z tego wyjazdu nie bo nie ma o czym pisać, nawet zdjęć mam niewiele :rotfl:

Ponieważ jesteśmy w okresie wybitnie serniczkowym, to serniczek musi być i to z rodzynkami :verryhappy:

Nie, rodzynki to trucizna!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :lol: :lol: :lol:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.12.2024 13:57

Ja także dziękuję za świetną relację, zdjęcia "samolotowe" też fajne na koniec! :)
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 28.12.2024 12:15

maslinka napisał(a):Super zdjęcia z samolotu!
Gosiu, dzięki za bardzo ciekawą relację :D
Kapitańska Baba napisał(a):Śliczne zdjęcia z wysokości :hearts:
te kiero napisał(a):Standardowo mega relacja i super zdjęcia z konkretnym info.
piekara114 napisał(a):Gosiu, dzięki za relację,
dangol napisał(a):Gosiu, było jak zwykle pięknie 8) i wspaniale się z Wami zwiedzało.
majkik75 napisał(a):Dziękuję za relację i opisy. Nie wiem kiedy i czy zawitam na Korfu, ale Twoja relacja pięknie pokazuje wyspę :hearts:
tony montana napisał(a):Ja także dziękuję za świetną relację, zdjęcia "samolotowe" też fajne na koniec! :)
Bardzo się cieszę, że relacja i zdjęcia Wam się podobały :D.

maslinka napisał(a): Może kiedyś wykorzystam Twoje wskazówki 8)
piekara114 napisał(a):na mojej mapce przybyło kilka flag :D Może w przyszyłym roku te miejsca odwiedzę, kto wie...ale na pewno kiedyś się przydadzą...
dangol napisał(a): Co prawda jak dotąd jakoś Korfu nie było w naszych planach, ale kto wie? Zwłaszcza, że z Wrocławia mamy bezpośrednie loty... Najpierw jednak trzeba ;) zrealizować plan na Iraklię, oby w końcu się udało.
Życzę Wam zrealizowania planów wyjazdowych.

piekara114 napisał(a):Dużo zobaczyliście jak na to, że nie mieliście auta na cały pobyt.
Staramy się zawsze sporo obejrzeć. Auto na więcej dni nie było nam potrzebne, bo stałoby tylko na parkingu. Do zwiedzania stolicy wyspy w zupełności wystarczył dojazd autobusem a rejs na Paxos i Antipaxos wykupiliśmy z BP. Zapewne gdybyśmy dłużej byli na wyspie, to samochód używalibyśmy wtedy przez kilka kolejnych dni.

te kiero napisał(a):Czułem się jakbyście na Korfu co najmniej 2 miechy byli ;)
Bo jak tak rozwlekle piszę :oops:.

Kapitańska Baba napisał(a):Jak inne były Twoje widoki od naszego ostatniego powrotu z Aten - zobacz co nam Zima zafundowała :hearts:
No faktycznie chmury zasnuły wszystko. Ale latem też zdarzają się takie loty, gdy nic nie widać w dole.

Kapitańska Baba napisał(a):Fajnie patrzeć na wyspę gdy się ją zna, człowiek nawet z lotu wyszukuje jakieś detale - jak Wy swój hotel :verryhappy:
Tak, znajomość topografii wyspy pozwoliła mi na rozpoznanie z góry miejsc, które odwiedziliśmy.

Kapitańska Baba napisał(a):Dzięki za tę relację - była mi szczególnie bliska - zaczęłaś pisać pierwsza i przywoływałaś moje jakże świeże wspomnienia z pierwszego razu :hearts:
Było cudnie :proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki:
Faktycznie bardzo fajnie nam się zbiegły relacje. Ja pokazałam Korfu od strony lądu, a Ty od strony morza, czyli z zupełnie innej perspektywy.

majkik75 napisał(a):Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę Wszystkim samych dobrych chwil w Nowym Roku oraz wspaniałych wyjazdów.

dangol napisał(a):z niecierpliwością czekam na kolejne wspomnienia.
Już się za nie zabieram.

PS. Właśnie dzisiaj na Netflixie ukazał się 3 sezon serialu "Maestro na wyspie", więc wieczór zarezerwowałam sobie na jego oglądanie.
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 29.12.2024 12:35

megidh napisał(a):PS. Właśnie dzisiaj na Netflixie ukazał się 3 sezon serialu "Maestro na wyspie", więc wieczór zarezerwowałam sobie na jego oglądanie.

No i się rozczarowałam :wrong:.
Niestety 3 sezon serialu nie powala. Akcja jest pogmatwana i chwilami nie wiadomo o co chodzi. Sceny są zbyt długie, co powoduje, że film staje się nudny. Nie ma w tym sezonie fajnej muzyki, która by zapadła w ucho. Jedynie oglądanie fantastycznych widoków i miejsc, w których byłam, spowodowało, że obejrzałam wszystkie 4 odcinki.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.12.2024 12:43

Serialu nie oglądałem , ale Twoją relację tak i to z wielką przyjemnością :D
Bardzo Ci za nią dziękuję :proszedzieki: , będzie wykorzystana przy najbliższej wizycie na wyspie
Zdjęcia z lotu ptaka bardzo ciekawe

Pozdrawiam
Piotr
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 03.01.2025 23:23

Bardzo dziękuję za relację, w której odkryłaś wiele nieznanych mi na Korfu miejsc. Bardzo się cieszę też, że zaczęłaś Barcelonę :proszedzieki:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 04.01.2025 18:08

Dziękuję za relację. Było bardzo zielono!! :proszedzieki:
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 05.01.2025 17:58

megidh napisał(a)::hut:

Po odebraniu bagaży pożegnaliśmy się z Anną i jej mężem, którym w tym miejscu serdecznie dziękuję za wspaniałe towarzystwo.

Gosiu Tobie i Waldkowi także bardzo, bardzo dziękujemy. Było super!
Jakby nie ten szatański upał, to pewnie byłabym żywsza :lool:
Jak Gosia zapytała jaki dałabym tytuł relacji bez zastanowienia oznajmiłam W piekle Korfu.
Mina Gosi była bezcenna :rotfl:

Dzięki też za relację, wiele się dowiedziałam i miło powspominać.
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 06.01.2025 19:45

piotrf napisał(a):Serialu nie oglądałem , ale Twoją relację tak i to z wielką przyjemnością :D
Bardzo Ci za nią dziękuję :proszedzieki: , będzie wykorzystana przy najbliższej wizycie na wyspie
Zdjęcia z lotu ptaka bardzo ciekawe
Dzięki :D. Cieszę się, że relacja przypadła Ci do gustu.

wiola2012 napisał(a):Bardzo dziękuję za relację, w której odkryłaś wiele nieznanych mi na Korfu miejsc.
Też nie poznałam wszystkiego, co ta wyspa oferuje, więc trzeba będzie kiedyś pomyśleć o powrocie.

wiola2012 napisał(a):Bardzo się cieszę też, że zaczęłaś Barcelonę :proszedzieki:
Też się cieszę, bo pisanie relacji bardzo wspomaga wspomnienia i pozwala je zachować w pamięci przez dłuższy czas. A niestety ta przerwa od powrotu z Barcelony do chwili obecnej zatarła już sporo tych wspomnień. Dzięki zdjęciom i notatkom będę mogła sobie sporo przypomnieć.

pomorzanka zachodnia napisał(a):Dziękuję za relację. Było bardzo zielono!! :proszedzieki:
Zielono i lazurowo. Właśnie te dwa kolory najbardziej mi zapadły w pamięć po poznaniu wyspy Korfu, Paxos i Antipaxos.

aga_stella napisał(a):
megidh napisał(a)::hut:
Po odebraniu bagaży pożegnaliśmy się z Anną i jej mężem, którym w tym miejscu serdecznie dziękuję za wspaniałe towarzystwo.

Gosiu Tobie i Waldkowi także bardzo, bardzo dziękujemy. Było super!
Cieszę się, że macie takie same odczucia :D.

aga_stella napisał(a):Jakby nie ten szatański upał, to pewnie byłabym żywsza :lool:
Jak Gosia zapytała jaki dałabym tytuł relacji bez zastanowienia oznajmiłam W piekle Korfu.
Mina Gosi była bezcenna :rotfl:
Nawet się zastanawiałam, czy z Twojej propozycji nie skorzystać, ale nie chciałam tytułem zniechęcać do wyspy.

aga_stella napisał(a):Dzięki też za relację, wiele się dowiedziałam i miło powspominać.
Wspomnienia są super, szczególnie te miłe.
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

W poszukiwaniu planów filmowych, czyli Korfu 2024 - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone