Czy główny plac którego poszukiwaliście to Hradcanske Namesti?
Ta Pani Młoda to może być "oryginał"... nawet tego szczególnego dla nas dnia.

Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy...
Pozdrowienia.
Pamiętam, że miałam podobne odczucia i też jakoś tak nie potrafiłam się odnaleźć w sytuacji. Ale pomogło mi to uzmysłowić, że kanony zachowania w kościele bywają różne...Maslinka napisał(a): Otaczający nas ludzie nawet nie próbują mówić szeptem, przeciwnie - krzyczą do siebie, nawołują się, błyskają flesze...
Tymona napisał(a):Ooo, wędrujące Maslinki
Tymona napisał(a):Pamiętam, że miałam podobne odczucia i też jakoś tak nie potrafiłam się odnaleźć w sytuacji. Ale pomogło mi to uzmysłowić, że kanony zachowania w kościele bywają różne...Maslinka napisał(a): Otaczający nas ludzie nawet nie próbują mówić szeptem, przeciwnie - krzyczą do siebie, nawołują się, błyskają flesze...
Tymona napisał(a):He, ciekawe jak poszło Wam ze święconką?
kakusia napisał(a):Bardzo miło się z Wami zwiedza. Pozdrawiam.
maslinka napisał(a):Kłóci mi się to z atmosferą, jaka powinna panować w kościele. Ale niestety w dużych światyniach wielkich miast tak bywa. Każdy chce wejść, zobaczyć i pozachwycać się (niestety często zbyt głośno)...
Interseal napisał(a):P.S. Agnieszko, majówka w domu?
maslinka napisał(a): I znowu jesteśmy na Malej Stranie. Idziemy, jak nam się wydaje, w stronę Mostu Karola.
maslinka napisał(a):Oglądamy się za siebie. Rzuca się nam w oczy pomnik, który mój mąż nazywa "pomnikiem ludzi wchodzących po schodach"Tak wygląda z daleka.
maslinka napisał(a):Teraz już wiemy, że to Pomnik ofiar komunizmu Davida Černego, ale wtedy niestety nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia. Więc raczej nie liczy się, że go widzieliśmy![]()
maslinka napisał(a):Teraz już wiemy, że to Pomnik ofiar komunizmu Davida Černego, ale wtedy niestety nie mieliśmy o tym zielonego pojęcia. Więc raczej nie liczy się, że go widzieliśmy![]()
weldon napisał(a):maslinka napisał(a):Dochodzimy do Mostu Legii:
To miłe z ich strony.
W takim razie może Północny, tak prywatnie, będę nazywał Mostem Sparty?
Interseal napisał(a):To dlatego, że na wieżę nie wyszliście, się Wam kierunki pomerdały
.
Interseal napisał(a):Chyba jest to jedna z najdosłowniejszych jego prac. Nie wyśmiewa, nie obraża, nie wymaga interpretacji,... może dlatego, że ponoć autor jest zaciętym wrogiem minionego systemu.
Ewa Zuber napisał(a):Jak już jesteś w czeskim temacie to posłuchaj rady starszej koleżanki - idź za ciosem i jedź do Ceskiego Krumlova
mkm napisał(a):A starszy kolega doda nawet więcej . Jak już będziesz w Czeskim Krumlovie, to kawałek na wschód leży przepiękny Telc . Polecam![]()