Hej,
rozpoczynam przygode z Chorwacją więc witam się ze wszystkimi
Wybór spontanicznie padł na drvenik bo akurat było tanio i termin 28.08 pasował, więc wyjazd już niedługo. Jadę autobusem i mam ograniczone fundusze - wiec nei ma mowy o wypożyczeniu auta na miejscu. Dotychczas zwiedzałam greckie wyspy Rodos i Zakynthos autobusami i ta forma najlepiej mi odpowiada, jednak nei mogę znaleźć żadnych informacji czy jeżdżą one przez drvenik albo okolice - stąd moje pytanie, czy ktoś w tym roku tam był i ma może zdjęcie tablicy odjazdów, albo po prostu się orientuje ?
w planach mam pojechać do dubrovnika i splitu na wycieczke, no i na hvar promem - i co dalej. Interesują mnie spokojne cieche plaze, najlepiej z białymi kamyczkami i krystaliczną wodą - to spotkało mnei na Rodos w Afandou( a brakowało tego na zakynthosie) i w tym się zakochałam - może jakś dobra dusza potrafiłaby mi polecić takie plaże w okolicach drvenika, oraz jak tam się dostać.
kolejne pytanie - czy ktoś jest w posiadaniu informacji czy na wyspie hvar z miejscowosci sucuraj mozna dostać się jakoś w inne częsci wyspy - jakieś busy, autobusy ? może ktoś tam dopiero co był i ma świeże info. Jakie plaże poelcacie na hvar, takie najpiekniejsze gdzie można się dostać autobusem ?
i następne - czy jest możliwość jakakolwiek dostania się na korcule ( widziałam promy jednak odluwaja one z drveniak o 8.30 a z korculi o 14.30 powrot wiec za mało czas ) a jeszcze bardziej kusi mnie proizd po tym jak zobaczyłam zdjęcia - może są jakieś wycieczki organizowane na tą wyspeke ? bo promem to chyba nie dam rady na wlasna reke sie tam dostac i wrocic w ten sam dzień.
Będe wdzięczna za jakiekolwiek info i obiecuje odpłacić się ładną relacją fotograficzną z podróży[/b]