Na początek, dzień dobry:)
forum podczytuję już trzeci rok i wiele z rzeczy które tu przeczytałam zostało w głowie:)
dzięki wam trafiłam w cudowne miejsce jakim jest wyspa Cres, oraz na camping idealny (jak dla mnie) Bijar koło Osoru. Zakochaliśmy się w tym miejscu na tyle, że po dwóch dniach na Hvarze (na campingu za tunelem;)) w ub. roku spakowaliśmy się i pojechaliśmy na Cres na Bijar;) (szykuję się od roku żeby napisać na forum opowieść o tej wyprawie;))
Ale ile można, chciałabym jednak jakieś urozmaicenie, szukam szukam i niewiele mogę znaleźć, mam totalny mętlik w głowie.
Z racji tylko jednego kierowcy wolimy miejsce nieco bliżej czyli Istria, Kvarner, bo ub roczny Hvar trochę nas zmęczył.
Jedziemy we dwoje z namiotem, szukamy miejsca zacienionego, bez basenów i atrakcji, względnie czystego. Najbardziej zależy nam na tym żeby camp był w miarę możliwości cichy i spokojny, nie zależy nam na plażach i łatwym zejściu do wody, większą wartość mają skałki i zatoczki do których możemy dojść w okolicy. Urokliwe miasteczko w okolicy też mile widziane. Czyli Bijar, tylko już nie na Cresie;)
ktoś, coś?:) będę wdzięczna za podpowiedzi, bo wyjazd już za 10 dni i jak nie znajdę alternatywy to znów będę wydeptywać ścieżki Osoru:)