Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78%

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2011 21:15

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78% :wink:

Jak to szybko minęło... 6 dni narciarskich (i nie tylko :wink:) i wróciliśmy z pięknej doliny Zillertal.

Relację będziemy pisać na cztery ręce - Roxi i moje :D
Zobaczymy, co z tego będzie :wink:

Myślę, że znajdzie się coś miłego nie tylko dla miłośników białego szaleństwa, ale również dla tych, którzy lubią góry, piękne widoki i... nasze relacje :twisted: :D

To tyle tytułem wstępu. Zaczynamy :D

22 stycznia 2011 - noc z piątku na sobotę - wyjazd

Spakowaliśmy się do biednego, małego Fabiaka :wink:, który wyglądał tak:

Obrazek

Obrazek

I pomknęliśmy ku nowej przygodzie.

Droga przebiegała gładko. Myknęliśmy sprawnie przez Czechy, potem północną obwodnicą Wiednia objechaliśmy tenże Wiedeń i dojechaliśmy do Niemiec.

A oto i Zugspitze (najwyższy szczyt w Niemczech - 2962 m n.p.m.) we własnej górskiej postaci :

Obrazek

Zatrzymaliśmy się na chwilę obok Chiemsee, żeby nakarmić mewy, kaczki i łabędzie :wink::

Obrazek

Obrazek

Mewa z jednym skrzydłem :wink::

Obrazek

Za oknem robiło się coraz ciekawiej:

Obrazek

a my zbliżaliśmy się do doliny Zillertal. Oto i ona:

Obrazek

Tylko gdzie ta zima :?:
Na dole dosyć zielono.

Ale w miarę wspinania się pod górkę do naszego pensjonatu (w Gerlosbergu) było coraz bardziej biało.

Wreszcie dojechaliśmy na miejsce:

Obrazek

Widok sprzed domu na miejscowość Zell am Ziller:

Obrazek

Dzień kończymy kufelkiem miejscowego piwa Zillertal :D:

Obrazek

I szybko idziemy spać, bo jutro nasz pierwszy dzień na stoku i musimy być tam pierwsi :wink: :D

Mam nadzieję, że zerkniecie tu czasem, narciarze i nie-narciarze :D
A tytułowe 78% niech na razie pozostanie tajemnicą :wink: Chociaż może już ktoś rozszyfrował tę zagadkę :wink:

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :papa:

Maslinka

EDIT: Góra widoczna na zdjęciu to na pewno nie Zugspitze i nie Watzmann, tylko jakieś mniejsze cóś, ale co, nie mam pojęcia :wink:
Ostatnio edytowano 23.02.2012 20:52 przez maslinka, łącznie edytowano 2 razy
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2011 21:23

Witam.

Nigdy tam nie byłem, ale od lat marzyłem o 78% na trasie Direttisima lub trochę mniej na Streif'ie :wink:
Tyle że trasa ma 78 stopni a nie procent... chyba nie to...

Czekam na więcej.

Tytuł relacji w pierwszym członie to obietnica? Mam nadzieję że nie :)
jan_s1
Koneser
Re: W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 7

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.01.2011 21:33

maslinka napisał(a):Spakowaliśmy się do biednego, małego Fabiaka :wink:, który wyglądał tak:

Moje wyczulone oko dostrzegło piwo i winko, czyli to, co najważniejsze. :D:

maslinka napisał(a):Mam nadzieję, że zerkniecie tu czasem, narciarze i nie-narciarze :D

Zerkniemy, ale od razu uprzedzam, że moja pierwsza uwaga poczyniona została z pozycji nie-narciarza. :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.01.2011 21:39

No i ruszamy z relacją :)

Witamy pierwszych czytaczy :lol:

jan_s1 napisał(a):Moje wyczulone oko dostrzegło piwo i winko, czyli to, co najważniejsze.

Oj, winko grzało na stoku :)
To znaczy grzało zanim się wystudziło w naszym termosie, który był oszukany, bo po 3h wszystko zawsze było zimne :evil:

Zadeklarowałam się, że będę tutaj autorem drugiego planu, więc z mojej strony będą tylko mało znaczące wtrącenia ;)

Na początek wtrącenie apropo mew, bo była to niemała atrakcja po 8h jazdy ;)

Zmarnowałam na te żarłoki pół kanapki z pyszną szyneczką i sałatą :twisted:

Obrazek

Obrazek

Zaraz za mewami zleciały się łabędzie. Stwierdziłam, że takie duże ptaszyska to pewnie od razu mi całą kanapkę zjedzą, a że do Zillertalu pozostał jeszcze kawałek drogi, trzeba było wsiadać do auta, oszczędzając pozostałą część kanapki ;)

Obrazek

Jeszcze taki mały widoczek z parkingu przy naszej kwaterze ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano 31.01.2011 09:26 przez Roxi, łącznie edytowano 2 razy
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.01.2011 21:43

Dosiadam się i prawdopodobnie będę miał kilka pytań :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2011 21:46

Byłem w tym samym terminie w Leogang :) Zobaczymy jak było u Was...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2011 21:56

Interseal napisał(a):Nigdy tam nie byłem, ale od lat marzyłem o 78% na trasie Direttisima lub trochę mniej na Streif'ie :wink:

O stopniach i procentach (:lol:) to musimy jeszcze pogadać, bo ponoć są dwie szkoły... (Wyczytałam w googlach :wink:). Ale dojdziemy do tego :D

Interseal napisał(a):Tytuł relacji w pierwszym członie to obietnica? Mam nadzieję że nie :)

Mała prowokacja :twisted:
Na Świniorkę na pewno przyjedziemy :D

jan_s1 napisał(a):Moje wyczulone oko dostrzegło piwo i winko, czyli to, co najważniejsze. :D:

Jeszcze whisky i advokat do bombardino :lol:

Roxi napisał(a):Zadeklarowałam się, że będę tutaj autorem drugiego planu, więc z mojej strony będą tylko mało znaczące wtrącenia ;)

Wtrącaj śmiało :D
Postaram się nie wrzucać wszystkich zdjęć z poszczególnych dni i zostawić Ci do opisania co ciekawsze wątki :D

Rysio napisał(a):Dosiadam się i prawdopodobnie będę miał kilka pytań :wink:

Od razu mówię, że nie wiemy, po ile LPG i ile można wwozić żywności :lol:

Bocian napisał(a):Byłem w tym samym terminie w Leogang :) Zobaczymy jak było u Was...

A ja chętnie zobaczyłabym, jak u Was :wink:
Może wrzucisz kilka fotek dla porównania?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.01.2011 21:58

maslinka napisał(a):Może wrzucisz kilka fotek dla porównania?

Jak znajdę kabelek... :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2011 22:03

maslinka napisał(a):
Interseal napisał(a):Nigdy tam nie byłem, ale od lat marzyłem o 78% na trasie Direttisima lub trochę mniej na Streif'ie :wink:

O stopniach i procentach (:lol:) to musimy jeszcze pogadać, bo ponoć są dwie szkoły... (Wyczytałam w googlach :wink:). Ale dojdziemy do tego :D

W googlach nie czytałem, mnie to w szkole tłukli do głowy... jednak mogłaś napisać czy choć trop mam dobry bez względu na jednostki
:wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2011 22:04

Interseal napisał(a):W googlach nie czytałem, mnie to w szkole tłukli do głowy... jednak mogłaś napisać czy choć trop mam dobry bez względu na jednostki
:wink:

Trop bardzo dobry :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.01.2011 22:05

maslinka napisał(a):Od razu mówię, że nie wiemy, po ile LPG i ile można wwozić żywności :lol:

Gaz jest dobry do gotowania kartofli :wink: Co do żywności ... hmmm ... byle jakiś sklep był otwarty, bo żelazna wałówa w postaci puszki szprotów w oleju zwiedziła Europę od Bałtyku po Jadran i teraz czuję do niej taki sentyment że żal otworzyć a co dopiero dać celnikom skonfiskować :wink:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 30.01.2011 22:10

maslinka napisał(a): Relację będziemy pisać na cztery ręce - Roxi i moje :D
Zobaczymy, co z tego będzie :wink:

Kiedyś już tak pisali Typ z Zawodowcem i wyszło całkiem nieźle :) , więc Wasza wspólna relacja też będzie świetna 8)

maslinka napisał(a):
Myślę, że znajdzie się coś miłego nie tylko dla miłośników białego szaleństwa, ale również dla tych, którzy lubią góry, piękne widoki i... nasze relacje :twisted: :D

Fajnie, że o mnie pomyślałyście :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.01.2011 22:15

maslinka napisał(a):A oto i Zugspitze (najwyższy szczyt w Niemczech - 2962 m n.p.m.) we własnej górskiej postaci

Agnieszko, a co Ci każe przypuszczać, że to jest Zugspitze?

Pozdrawiam,
Wojtek
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2011 22:21

dangol napisał(a):Kiedyś już tak pisali Typ z Zawodowcem i wyszło całkiem nieźle :) , więc Wasza wspólna relacja też będzie świetna 8)

Mam nadzieję, że jakoś nam pójdzie :D

Franz napisał(a):
maslinka napisał(a):A oto i Zugspitze (najwyższy szczyt w Niemczech - 2962 m n.p.m.) we własnej górskiej postaci

Agnieszko, a co Ci każe przypuszczać, że to jest Zugspitze?

Mój mąż :wink:

Ale teraz właśnie walnął się w czoło i mówi: Watzmann.

Ma rację? Bo ja mu już nie wierzę :wink:

Dzięki za czujność, Wojtku.
(A powiem szczerze, że myślałam: jak się Franz pojawi, to może się okazać, że to nie Zugspitze :wink:)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 30.01.2011 22:26

Ja też się podłączam i czekam na dalszy ciąg. W zagadki się nie bawię bo narciarz zemnie początkujący i na ten sezon ponownie Jaworzyna ale już mam dalekie plany o grudniu i tu życzył bym sobie Alpy. Tak więc chętnie dowiem się czegoś o tym miejscu, cenach, warunkach no i oczywiście trasach.
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies